E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Fruzska Előzmény | 2008.05.13. 17:21 - #38794

Limara nagyon szépen köszönöm a receptet, meg fogom holnap csinálni. A Te öregtésztás kenyered csinálom a csaádomnak csak annyi változtatással, hogy reszelt trapista sajtot is teszek bele és annyira ízlik mindenkinek, hogy a férjem a munhahelyén már dicsekszik a kenyérrel és kostolgatják rendesen. 1 kg már egy napra kevés is. Ma tiramisut csináltam amarettóval. Fini lett. Nekem is van egy pici betegségem de majd holnap mesélek róla akkor lesz időm.


EmMargit Előzmény | 2008.05.13. 16:35 - #38793

 

Szolgálati közlemény!

Sziasztok!

Kicsit nehéz szívvel jelentkezem, mert nem igazán örömteli, amit mondani szeretnék.

Juliával (Majorkaj) és Marcsival (Limara) egyeztetve arra jutottunk, hogy az idei találkozó időpontját áttesszük őszre.
Sajnálattal olvastam és hallottam, hogy a "régiek" sorra lemondták, mert nagyon sokaknak közbejött valami egyéb program, kötelezettség. Én azt gondolom, hogy mindannyiunknak az lenne a jó, ha az idén is minél többen - régi és új forumozók egyaránt - találkozhatnánk. bízom abban, hogy ha őszre kitalálunk egy új időpontot ennyire előre, akkor többen tudtok eljönni.

Akik jöttek volna, tőlük elnézést kérek, és remélem, hogy az új időpont nekik is megfelel majd és valóban tudunk találkozni.

Lányok! Kérlek benneteket, hogy az új őszi időpontra tényleg próbáljátok meg szabaddá tenni magatokat, hogy minél többen találkozhassunk ismét és minél több új forumozótársunkkal ismerkedhessünk meg idén is.

Várlak benneteket ősszel! Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2008.05.12. 22:15 - #38792

Sziasztok!

Elvesztem kicsit sűrű volt az elmúlt hetem és még a mai napom is. A mult hét elején 3 napot Balatonfüreden voltam Szakszervezetes fejtágításon jó volt. Utánna pedig ezerrel melóztam mindennap, nekem csak  a vasárnap és a hétfő volt pihenő. Ma pedig apósom 70. születésnapját ünnepeltük kerti főzéssel és persze kisebb esővel. Sütöttem neki puncstortám ami ízre nagyon finom lett kinézetre már nem annyira.

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek. Most megint meló ezerrel , de azért olvaslak majd benneteket.

Szép hetet mindenkinek!


rabim Előzmény | 2008.05.12. 22:15 - #38791

Kedves Moldvanm!

Mit szólsz a cipóban sült sonkához?

Kenyértészta, amibe csomagolhatsz fött sonkát, vagy kolbászt, esetleg fött tojást, virslit, apróra vágott ujhagymát stb.

A baracskai pompos is finom. A kenyétésztát kinyújtod, olajjal megkened, megszórod apróra vágott sonkával, kolbásszal és feltekered, mint a beijglit. Végül szép pirosra megsütöd.

Készithetsz pástétomokat, töpörtyüs krémet,  körözöttet, izesitett vajat stb.    Bár a legegyszerübb a zsiros kenyér ujhagymával, retekkel.

Kellemes kirándulást! üdv. Marika


moldvanm Előzmény | 2008.05.12. 19:14 - #38790

Kedves  Mindenki!

Ötleteket várok tőletek. Hétvégén kirándulni megyünk, amolyan hátizsákos gyalogtúra lesz a barátainkkal. Én vállaltam az elemózsia elkészítését. Szeretném meglepni őket finomságokkal. az édességet már kitaláltam  a többire várok jó ötleteket tőletek.


bettyboop Előzmény | 2008.05.12. 08:40 - #38789

Köszi szépen! Hát az ízére én is kíváncsi vagyok, de mondjuk a Norbis kenyér sem túl fini. Ebben meg legalább van szezám- meg lenmag, szerintem az dob valamit rajta. A héten veszek hozzávalókat és beszámolok, milyen lett. Szerintetek vmi zsiradék nem kell bele? Vagy elég annyi, amennyi a lenmagpehelyben van??? Valamint ecet v. aszkorbinsav? Vagy ez sem muszáj egy kenyérbe? Én eddig minden kenyérbe tettem olajat is, ecetet v. aszkorbinsavat is.


Andrea2 Előzmény | 2008.05.11. 19:59 - #38788

Köszönöm szépen!     Lassan lassan majdcsak rájövök mi micsoda :)

A húsnak meg azt hiszen nekifogok! Jó lett volna kipróbálni előtte ,de ezt kevesebb hússal nemigazán érdemes elkészíteni..


Limara Előzmény | 2008.05.11. 19:51 - #38787

Szia Andi!

Köszönöm

Ne félj, a hús nem romlik meg, omlós, pihe-puha lesz, magától leesik a csontról

Igen, ha leveszel a tésztából egy darabot és elteszed, akkor az lesz a nyanya vagy öregtészta.


Andrea2 Előzmény | 2008.05.11. 18:05 - #38786

Én már ettem szejtánból készült "rántott húst" is. Finom volt. Vannak ízesítetten kapható szejtán porok is, azokat csak vízzel ki kell gyúrni éz szeletelni,mintha hús lenne.Szerintem egy próbát megér :-)


Andrea2 Előzmény | 2008.05.11. 18:01 - #38785

Szia Limara!

Tényleg kicsi a világ! :-) Már anno is kacérkodtam ezzel a recepttel ,de nem volt bátorságom hozzá.Aztán valahogy feledésbe is merült... Kissé furán hangzik számomra ez az 50fok 24 órán át . Nem romlik meg a hús,vagy az 50 fok elég ahhoz hogy párolódjon?Igaz ha Te azt mondod tuti recept,mivel kipróbáltad ,meghajlok előtte :-)

Amit eddig a receptjeid közül kiválasztottam az mind osztatlan sikert aratott.Köszönet érte,így utólag is. Viszont ha már így alakult akkor lenne még egy kérdésem.Most az esti kovászos kenyérnek készülök neki.Kérdésem az ,hogyha abból a 20 dekányi tésztát leveszem másnapra akkor azt nevezitek öregtésztának? Köszönöm szépen!


eszter823 Előzmény | 2008.05.11. 15:13 - #38784

 Szia Virág! Neked köszi a segitséget,elvoltam kalandozval mikor irtam!Bocsi!Töled is elnézést Betty!


eszter823 Előzmény | 2008.05.11. 15:05 - #38783

Szia Betty!Köszi a segítséget,találtam receptet nagyon jol sikerült!Most jelenleg francia kenyér sül,de a buktára nagyon kíváncsi vagyok,a héten meg is csinálom.Nagyon jo recepteket találtamitt az oldalon!


Limara Előzmény | 2008.05.11. 13:40 - #38782

Szia Betty!

Én még nem csináltam ilyet, de érdemes kipróbálni. Szejtánt lehet sütni, főzni, vegások használják. Hogy az íze milyen lesz???conf44.gif


Limara Előzmény | 2008.05.11. 13:17 - #38781

Szia Andrea2!

Kicsi a világ, ugyanis a mindmegettére én írtam be ezer éve, ott még liborm néven szerepeltem.

Ez a recept Nigella receptje, nagyon bejött. Én a kisfiam ovis ballagására készítettem, sikere volt, úgy, hogy nem is volt vele sok munka. Csőben sült tejszínes burgony avolt hozzá, és valamilyen saláta.


Andrea2 Előzmény | 2008.05.11. 13:11 - #38780

Sziasztok!

Már régóta olvasgatom és nézegetem az ide feltett recepteket,fotókat! Igazi remekműveket alkottok.Hatásotokra már én is túl vagyok egy két nálatok bevált zsemle és kifli megsütésén.

Most a fiam ballagásának közeledtével már azon gondolkodom milyen menűsorral kellene fogadnom a vendégeim :-)

Így találtam egy receptre,amiről a véleményeteket szeretném kérni. A receptet a mindmegettén találtam,liborm receptje:

 

Kell egy 5-6 kilós csontos bőrös lapocka, aminek a bőrét kb cm-ként beírdalod.
kb. 10 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 chilipaprika, jó a szárított is
kb. 5 cm-es darab friss gyömbér lereszelve
3-4 ek. balzsamecet v. borecet
olívaolaj
só, bors
A hozzávalókat összekevered és alaposan belemaszírozod a husiba, jusson minden vágatba.
Tepsibe teszem, nem kell alá semmi, és fél órára a bőrével felfelé forró sütőbe teszem. Azután megfordítom, teljesen leveszem a lángot, és 50 fokon sütöm a húst még 23 órán át. Nem is sül igazából, hanem olyan mintha a hülő kemencében párolódna.
Néha megfordítom, locsolok rá citromlevet, de semmi mást nem igényel. Az utolsó fél órára bőrével felfelé megint forró sütőben sütöm, hogy jó ropogós legyen a bőre. A hús szinte szétomlik a szájban, hihetetlenül finom, szaftos marad.

Kíváncsian várom véleményeteket!


bettyboop Előzmény | 2008.05.11. 10:31 - #38779

Viszont csináltak a lányok ott palacsintát, sütiket szójatejporból, liszt nélkül és állítólag jó lett. Ezek atkins diétás kaják. Én nem atkinsozom, de erre a kenyérre kíváncsi lennék.


bettyboop Előzmény | 2008.05.11. 10:29 - #38778

Én nem csináltam meg, csak láttam ezt a receptet felrakva egy női oldalon. Elvileg ez egy nagyon szénhidrátszegény kenyér lenne, kb. olyan, mint a Norbis. Azért kérdezem tőletek, hogy szerintetek ezt meg lehet-e csinálni így, vagy van-e esetleg valami ötletetek, hogy hogyan lenne jó (ha így nem). Nem tudom már megkérdezni attól, aki felrakta a recit, mert már nem működik az a fórum.


Fruzska Előzmény | 2008.05.11. 10:13 - #38777

Betty tudnál róla képet hozni? Kivi lennék rá


berklac Előzmény | 2008.05.11. 07:50 - #38776

Tisztelt Fórumozok !

Katka 25 nick nevű hölgyet vagy olyan fórumózot keresnék akinek Bomann 593 tip. kenyérsütője van.

Tisztelettel

berklac


bettyboop Előzmény | 2008.05.10. 21:42 - #38775

Igen, a szójatejpor és a sikér hivatott helyettesíteni a lisztet. Az alacsony szénhidrát miatt.


[Későbbi] [38954-38935] [38934-38915] [38914-38895] [38894-38875] [38874-38855] [38854-38835] [38834-38815] [38814-38795] [38794-38775] [38774-38755] [38754-38735] [38734-38715] [38714-38695] [38694-38675] [38674-38655] [38654-38635] [38634-38615] [38614-38595] [38594-38575] [38574-38555] [38554-38535] [38534-38515] [38514-38495] [38494-38475] [38474-38455] [38454-38435] [38434-38415] [38414-38395] [38394-38375] [38374-38355] [38354-38335] [38334-38315] [38314-38295] [38294-38275] [38274-38255] [38254-38235] [38234-38215] [38214-38195] [38194-38175] [38174-38155] [38154-38135] [38134-38115] [38114-38095] [38094-38075] [38074-38055] [38054-38035] [38034-38015] [38014-37995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?