Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Sziasztok Lányok! Ez lett a mai kenyerünk, rusztikus, tönköllyel. Ami nem túl szép rajta az az, h vhogy kelés közben odébbmászott? odébbtekeredett egy kicsit , és így a 3 végés nem egészen felül van. Azért ismerem kis családomat, el fog fogyni...
A kérdés sztem jogos, mert az én anyukám is ezt tanította...de itt megtudtam, h lehet, csak a rácsot, amire ráhelyezed, azt is akkor tedd be, amikor a jénait. Azaz nem forróra helyezd, hanem hidegre. Meg nem frigóból, de szobahőmrsékletről nyugodtan!!
Babett, én szoktam jénait forró sütőbe tenni, igaz nem kenyérrel, de ez szerintem lényegtelen. A lényeg az, hogy még egy jénaim sem ment tönkre a forró sütő miatt.
A kérdésem a következő: lehet -e a jénait forró , előmelegített sütőbe tenni? Régen anyukám azt tanította , hogy nem , nektek mi a tapasztalatotok? előre is köszönöm a választ!!!!
Gerobi! Én nem hiszem el, hogy te kezdő vagy. Nagyon szép lett a kenyered!
Limara! Az a kifli nagyon jól néz ki!
Bea! Szép lett a kenyered!
Ildikó! Ez a torta csodálatos!
Ma végre sikerült megsütnöm a karácsonyi mogyorós nyitott kalács főpróbáját. A tészta Hpkirsztié, a tölteléket a netről szedtem. Hát meg kell mondjam, megérte a sok idő a mogyi pucolásért!Szerintem nagyon finom lett. A család szerint is, mert Anyósomék is rendeltek egyet. Egy kicsit megkapta a tetejét, ezért legközelebb rögtön letakarva kezdem sütni. Kissé hosszúra nyújtottam, ezért csak csigában fért bele a formába.
Nem, a túrót keverd a tésztába! hajtogatáskor meg kend meg mindig kicsit olvasztott vajjal! így szép réteges lesz!
Én ebből szoktam:
25 dkg Rama
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 tojás
10 dkg reszeltsajt
1 ek. só
50 dkg liszt
pici cukor
3 dkg élesztő
Tésztát gyúrok, kicsit kelesztem, majd 3x hajtogatom, közben kenem olvasztott vajjal, szaggatom, pihentetem, lekenem tojással, csipet sajt a tetejére és mehet sülni!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit