Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kedves fórumozós társak! Az lenne a kérésem, hogy a képeket kicsit kisebb méretben tegyétek fel! Sok visszajelzést kaptam, hogy akinek kisebb a monitorja, vagy más a felbontás a gépén, annak a nagyobb méretben feltett képek széthúzzák az oldalt! Nagyon köszönöm a megértést! Limara
A diósomat úgy sütöttem,hogy két megtöltötött rudat egymáson áttekertem (fontam) és utána egy gömbölyű jénaiba csavartam össze. Itt kelesztettem még egy órát,és mire megkelt,szépen összenőtt a közepe is.
Maryenne Örülök,hogy kipróbáltad a beigli receptjét. tényleg nagyon finom,csak kicsit sok a munka vele! A kirepedést úgy lehet megakadályozni,hogy a tölteléket szobahőmérsékletűre hűtsed le!
Én előző nap elkészítem... Se túl sok,se túl kevés ne legyen,mert attól is reped. Moha által javasolt szúrkálást én is szoktam ilyen vastag tésztáknál alkalmazni.
Mohanéne! A koronát én szívesen a fejedre biggyeszteném,mert Te is megérdemled! Sütésben Te (is) vagy a KIRÁLY!
Amikor tegnap belestem,éppen kelt a kenyértésztám, megláttam Limara csodás koronakenyerét, és ezekután muszáj volt azt készíteni belőle. Annyi különbséggel,hogy nekem a fázisfotókon az tetszett,amikor a kihajtott csücskök felül vannak,ezért így sütöttem meg. Fiam ránézett és azt mondta,gyönyörű,de nem korona,hanem napraforgó.
Mary a beiglik nagyon szépek lettek, Bau receptje nagyon jó,én is sütöttem már olyat. Próbáld egy hurkapálcával alaposan megszurkálni sütés előtt nem csak a tetejét,hanem az oldalait is. Akkor talán nem reped.
Tegnap sütöttem beiglit Bau receptje alapján. Nagyon jó a tésztája könnyen kezelhető ízre is nagyon fini! bKicsit kirepedt talán lágy lett a töltelék nem tudom. Hozom rola a képeket:
Következik a mai Limara féle jól bevált tönkölyös kenyér!
Ottis bologjában találtam egy házicsoki receptet, ami felkeltette az érdeklődésemet, mert sokkal kevesebb cukor van bebbe az édesanyámétól. Kipróbáltam, egyaltalán nem voltam vele megelégedve. Nagyon kemény lett és nem volt elég édes számomra. Ezért mikor lehült akkor lereszeltem, kb még egy decinyi vízet pár kanyálnyi cukorral felfőztem, összekeverte a reszelt csokival, mixerre kikavartam. Tartottam tőle, hogy már így nem fog megszilárdúlni, de ízre tökéletes lett, ezért betőltöttem egy kis ostyalapba és kekszbe. nagyon finom lett így!
Egy pár napig nem tudtam jönni, mert rengeteg szaladgálni valóm volt. És ez alatt, hogy mi minden készült itt! Hááát nem semmi! Mindenki nagyon szépeket sütött! És ez a sok újdonság is gyönyörű!
Én is nyitott kalácsra készülök, de én mogyorósra, mert az nálunk nagyon sok van. Bau! Amit te sütöttél diósat, azt hogy formáztad? Tudod, aminek nincs luk a közepén. Mert a többit azt értem, de ezt nem. Vagy az is tekerve van, és úgy beletéve a formába? De nem úgy látszik...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit