andrej volt egy barátosném ő Szolnoki. Megmutatott nekem valamit, amitől a mai napig félek. Szívesen írok róla ha érdekel, de sajnos most mennem kell. Nem felejtem el megígérem. Szió.
Sziasztok most már bevallhatom, hogy boszorka vagyok. A múltban ezért megégettek volna. Sajnos ez az adottságom jó is de néha teher. Most is érzek valamit. Valami fog történni, de még nem tudom, hogy jó e vagy rossz. Örököltem ezt az adottságot, anyukám nagymamám sőt dédikém is tud, tudott valamit. Ilyenkor remegek, össze van szorulva a gyomrom és a pulzusom 8000. Tegnap láttam egy riportot a tévében, hogy ő médium. Ha az a médiumság amit ő tudott, akkor én is az vagyok. Tudnék mesélni még de saját magamtól is kiráz a hideg. Le kellett, hogy írjam. Majd ha megtörténik a dolog beszámolok róla ígérem.
huhu kukucs szép jó reggelt ,itt süt a nap és jó kedvem nem tudom meddig tarthatom
mert e két hét mely mögötem áll szörnyű s remélem múlik már habár még ma is jóó nap vár reám csupán 5x jön net doki ki internet szolgáltatást javitja ki...
úgy jönék már ide ,de hol enged a gép hol meg kidobb és nincs türelmem eme játékhoz....
ami cserélhető volt már mindent cserélt ajzat dugalj doboz....
s ki tudja mit még...
de azt mondta jön rendületlenül ,és keresi a hibát ,mert az ő bünük csupán,hogy a netem folyamatosan fagy,holott tavasz jő és nem ösz és tél csupán ,mert melegvan itt és nem a fagy kopogtat talán...
na a kertesbe szeretetem jeléül ...mely eme oldal felé írányul ...szedtem egy kis virágot ...
pápá és megyek mert kert vár ezerrel soksok munka lészen ,de remélem estére be enged emem szörnyű szerkezet melynek net neve aki engem nem kedvele...
Joli! Ez a muffinsütő forma nagyon jó! Engem egyébként is zavar, hogy olyan nagy 1 db muffin. Nem lehet igazán belőni, hogy mennyit egyek belőle úgy, hogy azért ne lakjak vele jól.. Az ára sem vészes. Itt nálunk nincs ilyen okos kis forma...
A Fehérvári uti piac 1.emeletén most nyilt egy konyhafelszereléses bolt. Ott vettem 500-, Ft/db-ért picike szilikonos muffin formát. A hagyományostól eltérően nem 12-es hanem 15-ös. Ahogy néztem kb. 2 db 15-ösbe rérhet annyi tészta mint egy normál 12-es muffin formába. Ma vettem még nem probáltam ki, csak jöttem megmutatni hátha érdekel valakit.
Az uj rendszerbe nemtudom hova kell a képet feltenni, én ide teszem.
Neene! Igaza van Julikának, ha 2x akarsz dagasztani, akkor közte csak 20 percig kelesszél. Egészen biztos vagyok abban, hogy a 2. dagasztás alatt kovászolódik el a tésztád, vagy vedd vissza azt 10 percre, vagy ne is dagasztass a géppel másodszorra. Ahogy Julika is írta, dagasztás után átteszed a tésztát egy tálba, majd 20-25 perc után kézzel átgyúrod egy kicsit és hagyod duplájára kelni. Ezután formázod, keleszted és sütöd. Így kisebb az elkovászolódás veszélye.
Sziasztok! Túl vagyok az első gépi sütésen...Megettük, bár a férjem nagyon ügyesen megállapította, hogy "kovász"íze van kicsit. Megnéztem a hibáknál és belátom, valóban túlkelt . (Tk. búzakenyér) Keresgéltem itt a receptek között. Ki is próbálnék valamit, csak nem értem A Szabolcs kenyere recept alatt van egyBezsátólszármazó infó: 20 perc dagasztás, kelesztés, dagasztás...stb. Ezt gépi sütésnél, hogy lehet megvalósítani? Hol keljen? vegyem ki? A programot, hogy befolyásolhatom, STOP vagy...? Köszönöm a segítséget
Jelentem itt vagyok, csak most annyi a munka a cégnél is meg a kertben is, hogy már elfáradok estére. Sütni egyáltalán nem sütök semmit sem. Ezért inkább csak olvasgatlak benneteket. Ültetgetek a sziklakertben, és még várok is csomagokat a Starkl-tól és a Sieberztől. Szóval el vagyok. Apjuk sem volt itthon, így aztán rám maradt minden a hét végén. Most meg boltban vásároltam zsemlét!! Nem volt kedvem semmihez sem. Na meg ez a hülye óra átállítás!! Szóval jó sütögetést kis pajtások, és vigyázzatok magatokra! Remélem Limara és Brigi csimutája is jobban van.....
Ha azt a módszert használod, hogy 20 percet dagasztasz és az üstben keleszted akkor a 3*20 perces módszer kellene alkalmaznod, mégpedig 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés és ismét 20 perc dagasztás. Itt szerintem a te 3/4 órás kelesztésed sok !!!
Vagy úgy ahogy Limarától tanultuk és sokan alkalmazzuk mostanában, hogy 20 perc dagasztás a gépben ezután kitesszük kelesztőtálba, majd 20 perc után kézzel átgyúrjuk, ezután hagyjuk duplájára kelni, formázzuk és a jénaiban kel 40 percet akkor bevágjuk és még kel 20 percet, így megy a sütőbe. De itt 4 hozzászólással alább Limara le is írja részletesen.
Köszönök minden bátorító szót, igazán helyesek vagytok. Nagyon búskomorrá tett a bénaságom, de igyekszem összekapni magam! Viszont néhány kérdés felmerült bennem, s mielőtt nekiugrom a következő rettenetnek, inkább segítséget kérek tőletek. Én kapcsolgatni szoktam a gépet, azaz elindítok egy 20 perces dagasztást ( Eta-Siesta 2. progr. ) , majd csipogás előtt kihúzom a konektorból. Kelesztek, kb 3/4 órát, míg szépen megemelkedik, ott az üstben. Aztán újból u.ezt a 2. progr.-t indítom el, ismét 20 percre, majd formázom, és jénaiba teszem másfél órára. Ez lehet, h sok??? Aztán hideg sütőtbe teszem a megkelt ( és elterült, bánatos ) kenyeret, bekapcsolom a sütőt, és 1 órát sütöm. Hol a hiba?? Limara, Kedves, mit jelent az, h Te sokszor 2x már nem is dagasztasz, csak kézzel jól átgyúrod? Az kb hány perc, vmi extra mozdulatokkal?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit