E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

kiskukta Előzmény | 2008.12.04. 20:31 - #3394

Neene, Mary, Brigitta, Masala, Móni,le a kalappal, nagyon ügyik voltatok, gyönyörűek a kenyerek, és az a rózsakalács, csipegettem belőle rendesen


Neene Előzmény | 2008.12.04. 18:41 - #3393

LÁnyok, még nincs is egy hete Advent, Ti már annnyi-annnnnnnyi szépséget hoztatok, h tátva maradt a szám! És a "szokásos" pékneműtök sem maradt el a szorgoskodás mellett!!  Ügyik vagytok!!

Én igazán ma kezdtem el sütik terén a készülődést, diódarálással indítottam, aztán kapóra jött, h van sok mélyhűtött tojásfehérjém, és innen már csak egy mozdulat volt, h ma diós-narancsos csókokat készítsek. Az illat már igazi Ünnepi, ami a lakásban terjeng!  

diós csók


Maryenne Előzmény | 2008.12.04. 15:55 - #3392

Limara én is kérném, hogy tüntesd el a rosszul feltett képeimet!


Brigitta Előzmény | 2008.12.04. 15:09 - #3391

Jaj istenkém,nem volt jó a képfelbontásom,nálam nagyon szétment az oldal!

Limara,ha erre jársz légyszíves helyrerakni,bocsánat,és köszönöm!


Brigitta Előzmény | 2008.12.04. 15:06 - #3390

Sziasztok!

Gratulálok a sok finomságért :Noémi,Mónika,Masala,és végre Mary

Én ma egy naynis kenyeret sütöttem,és készült még marcsipános keksztekercs is.:

nyanyis kenyér.JPG 

marcis keksztekercs:JPG


Klara46 Előzmény | 2008.12.04. 12:05 - #3389

Szervusztok!Limara köszönöm a segítséget.Most sül a kenyerem,amit margit receptje alapján sütök.Majd beszámolok róla,hogy hogyan sikerült.

Klári


Maryenne Előzmény | 2008.12.04. 09:12 - #3388

Megprobálok képet feltenni :


barbette Előzmény | 2008.12.04. 07:37 - #3387

Sziasztok lányok!

Szinte semmi időm nincs sütni, de egy hasznos info: a TESCO-ban dec.5-től a 8 l-es kacsasütő 2200 ft-ra lesz leárazva!!!!!!!!

minden nagyon gyönyörű!!!!!!!!!!


moldvanm Előzmény | 2008.12.04. 06:39 - #3386

Reggeli finomság.

rózsakalács


anyuci Előzmény | 2008.12.04. 06:13 - #3385

Csajok, nagyon guszta a kenyér felhozatal, igazén szépek! A péksütik inycsiklandóak!!!!! Segítség! Egy tonna leszek!!!!!!!!!


anyuci Előzmény | 2008.12.04. 06:08 - #3384

Köszönöm, jégkása!

Igen régi sütőm van, ómamámé(nem olyan szép, mint a tiéd),de jó nehéz.Találtam ugyan reciket a neten, de egyik sincs kipróbálva senki olyan által akit ismerek! Mégegyszer köszi!!!!!!!!!


masala Előzmény | 2008.12.03. 21:50 - #3383

Nagyüzemi sütés.jpgHolnap nem tudok sütni, ezért beüzemeltem Bomann urat is. A liszt ugyan az a mennyiség  és keverék volt, de az adalékok különbözőek. A két gép üstje kompatibilis, mégis más formájú kenyereket sütöttek.

Lenmags és tejszíns kenyeSúlyra is szinte azonosak, mégis látványos  a méretkülönbség. A nagyobb lenmagpelyhes, a kisebb tejszínes. Elta asszonyé a magasabb és a szebb. Hát, hiába, a Nők verhetetlenek! / bocs Fiúk!!!/

Sajtos szalámis kiflik.jp Sajtos, szalámis kiflik


jegkasa Előzmény | 2008.12.03. 21:43 - #3382

Szia Anyuci!

Segítek természetesen, csak ritkán tudok jönni! Olvastam az előbbi kérésedet, de nem voltam biztos benne hogy neked is ilyen ezeréves sütőd van. Szóval beírom a Bármitbe az anyósom receptjét.


masala Előzmény | 2008.12.03. 21:39 - #3381

Így, mint ez itt, le a kalappal a sütögető Péklányok előtt!!! Természetesen tudtam, hogy csupa szépséget és finomságot fogok találni, ha megnézem az elmúlt napok felhozatalát, de azért meglepett a sok gyönyörűség! Fáradhatatlanok és nagyon ügyesek vagytok Mindannyian!

Emes mi lenne, ha nem jénaiban / zacskóban / sütnéd a kenyered és még vizet sem tennél a sütő aljába? Akkor sem lenne vastagabb vagy keményebb a kenyér héja?

Limara a 4. gyertyád mibe fogod állítani, ha addigra elfogy alóla a koszorú?


Limara Előzmény | 2008.12.03. 18:33 - #3380

Szia Klara!

Szeretettel köszöntelek közöttünk! Remélem jól fogod itt érezni magadat!

Én is Hausmaister 1000-es gépet használok, igaz már csak dagasztásra. nagyon szeretem, gyönyörűen dagaszt.

Itt olvashatsz róla, van programtábla is:Hausmeister HM 1000 (programtáblával)

Kezdőknek Margitka fehér kenyereét szoktuk ajánlani, szinte mindenkinek beválik: Fehér kenyér 1 kg-os  Itt válogathatsz is a jó gépi kenyerek között: Gépben sült kenyerek

Alaprecept géphez: 3 dl folyadék, fele lehet tej, attól puhább lesz a bélzete, 2 csapott tk. só, 1-2 ek. olaj, csipet aszkorbinsav vagy 1 ek. ecet, 2 ek. burgonyapehely, 50 dkg liszt, 1 tk. cukor, 1-1,2 dkg élesztő

Mivel ez a gép nem melegít elő, azonnal dagasztani kezd, így célszerű langyosan beletenni a hozzávalókat. De vigyázat, mert ha túl langyos, akkor sütés közben kicsit kisebb lesz a kenyér, azaz túlkel, sajnos hajlamos rá. Szobahőmérsékletnél épp egy picit legyen melegebb. A folyadékot mikor kiméred, tartsál vissza belőle 1-2 evőkanálnyit, és csipogáskor nézd meg a tésztát. Ha kemény, azaz nem szép síma a felülete, kicsit rücskös, és hangosabban veri az üst oldalát, akkor tedd hozzá a visszatartott folyadékot. Ha lágy a tészta, ragad az üst oldalához, farkincát húz, akkor 1-2  ek. lisztet tegyél hozzá. Dagasztás végén, csipogás után 5 perccel érdemes a lapátokat kivenni. Egyrészt, nincs szükség az ejtésre, csak összetöri a már félig megkelt tésztát, másrészt, így nem lesz nagy ronda luk a kenyér alján. Mikor leáll a dagasztás, egy összehajtogatott abrosszal érdemes letakarni a gépet, így nem szökik el a meleg, szebben kel a kenyér és a teteje is pirosra sül, nem lesz hókadt. Az utolsó egy órában kezdi sütni a tésztát, akkor igazíts úgy a takarót, hogy a szellőzők szabadon maradjanak!

Ha kalácsot szeretnél sütni, a 2-es programot használd dagasztásra, ez 20 perc, utána keleszt is. Kelesztést figyeld, ha eléri azt üst 3/4-ét, 2/3-át, akkor kapcsolj át a 12-es, csak sütés programra. A kalácstészta még sütés közben is nő! kalácstésztát is érdemes langyosan bekészíteni, különben előfordulhat, hogy a sok zsiradék és a viszonylag magasabb cukortartalom miatt nagyon nehezen indul be a kelés.

Ha van még kérdésed, írj! Ha tudsz, hozz képet, így könnyebben tudunk segíteni a problémák kiküszölésében! Sok sikert kívánok! Üdv!


moldvanm Előzmény | 2008.12.03. 16:41 - #3379

Hetek óta csak a szokásos hibernált formakenyér sül nálunk. Sajnos másra nincs időm. Reggel sült ez.

a szokásos


Limara Előzmény | 2008.12.03. 15:51 - #3378

Anyuci!

Süti-Mézeskalács recept-Limara

Az utolsónak feltett adventi koszorút úgy csináltam, hogy előszőr egy gyűrűt vágtam ki a tésztából. A kinyújtott tészta alá tettem a sütőpapírt, azon vágtam ki és papírostól óvatosan ácsúsztattam a tepsire. Így megtartaja a formáját, nem lesz alaktalan, miközben átemeled. Erre tettem a levélformákat 


kiskukta Előzmény | 2008.12.03. 15:50 - #3377

Ma pizzás csigát csináltam, meg sajtos grisinit:


Limara Előzmény | 2008.12.03. 15:47 - #3376

Micsoda szépségek kérem szépen! Torta, kalács, csiguci, kenyér,süti! Ilyen sorrendben kóstolnám most meg őket!


kiskukta Előzmény | 2008.12.03. 13:11 - #3375

Nelly, a tortát nem én csináltam, hanem Rita, én csak hoztam, én csak szeretnék ilyen szépet csinálni


[Későbbi] [3914-3895] [3894-3875] [3874-3855] [3854-3835] [3834-3815] [3814-3795] [3794-3775] [3774-3755] [3754-3735] [3734-3715] [3714-3695] [3694-3675] [3674-3655] [3654-3635] [3634-3615] [3614-3595] [3594-3575] [3574-3555] [3554-3535] [3534-3515] [3514-3495] [3494-3475] [3474-3455] [3454-3435] [3434-3415] [3414-3395] [3394-3375] [3374-3355] [3354-3335] [3334-3315] [3314-3295] [3294-3275] [3274-3255] [3254-3235] [3234-3215] [3214-3195] [3194-3175] [3174-3155] [3154-3135] [3134-3115] [3114-3095] [3094-3075] [3074-3055] [3054-3035] [3034-3015] [3014-2995] [2994-2975] [2974-2955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?