Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Húúú Jégkása! Az a túróslepény valami nyálcsorgató. Azért a kifli se kutya!
Kiskukta! Abból a palacsintából lopiztam!
Limara! Ez tényleg egyszerűnek látszik. Majd kipróbálom. Köszönjük!
Ma a lányom kérésére kiflit sütöttem/tünk, a tejfölös kifli receptjéből. Kettőben tejszínes-sajtos töltelék van szerecsendióval, mert tegnap a tésztáról maradt a sajtszószból.
Látod Brigi! Nekem csak 8 fér a tepsimbe! Pedig ez a széthúzhatós, de nagyobbra már nem húzhatom, mert nem fér be a lernibe. Mekkora sütőtök van nektek, hogy belefér 12?
Én ma palacsintát csináltam ebédre: A palacsintába van graham és tönkölyliszt, méz cukor helyett, és kókusztejpor. A töltelék mézben párolt alma kivi és málna, végén tettem bele egy kis kókusztejport és csipet szegfüszeget.
Hogy Ti micsoda mostohaanyak vagytok a kenyereitekhez! LIMARAM a nyilvanossag elott a pulthoz kloffolta, Aztan valaki a bottal veri a vastag kerge vegett , merthogy Erdelyben AZ a divat! Hat szabad igy banni a gyerekeitekkel? Azert nottek-dagadtak nektek? Nohat! Ezmar kenyer "mishandeling"!
Bau, teljesen igaz amit Limara mondott, ezt onnan tudom, hogy anyai nagymamám kemencébe sütött annó kenyeret, és mindig megverte őket a végén, csak úgy pattogtak róla a héjdarabok! Sőt, mondok furcsábat, nagymamám még azt a jó barna héjat vízbe kifőzet, majd leszűrte,tejbe tette, megcukrozta, és abból lett a"kakaós" kávé. Finom íze lett, nagyon jellegzetes, ezt sem tudom elfelejteni!
Limara! Aranyos vagy a hozzászólásoddal! Hál' Istennek,nem lett égett a kenyér,csak sokáig sűlt! Inkább attól félek,hogy mire elfogy,teljesen kiszárad. De azt hiszem ezt a nevet "vert kenyér" jól megjegyzem...
Bau! Rossz a hozzáállásod a kenyeredhez! Nem vastag héjú , meg bent felejtett az a kenyér, hanem erdélyi vert kenyeret sütöttél. Az direkt égett, vastag héjú, sütés után leütögetik róla a megégett , megvastagodott részt egy bottal. fakanállal is működik, tapasztalatból tudom!
Masala! Ez merénylet, szabad kínozni a kedves péktársakat? Abból a semmi különleges pitéből máris kérek egy szeletet, a kalácsod imádni való, a kenyered meg úgy kelleti itt magát, mint egy manöken.
Szia Emes! A bulgurt zöld búzából készítik, ezért az élettani hatása állítólag nagyobb, mint pl. a sima rizsé .Bio boltokban lehet venni, de gyártótól ill. forgalmazótól függ az ára. Rizs helyett köretként szoktam használni. Nagyon egyszerű az elkészítése. A közel keleten népszerű étel.
Olyan remekbe szabott és csoda szép kenyerek készültek az utóbbi időben, hogy tátva maradt a szám, miközben nézegettem a képeket. A cserepezés a legnagyobb kihívás úgy látom, de az újonnan idejövők is sokkal hamarabb elsajátítják a technikát, mint én. Nálam még most is csak tévedésből vannak cserepezők, ha egyáltalán elvégzik a munkát.
Nagy öröm nézegetni ezeket a képeket és öröm egy ilyen lelkes csapatot látni. Csak így tovább Lányok, és terjesszétek a házi kenyérsütést amerre jártok!
Sziasztok szorgos pékecskék! Mindenkinek gratulálok a sok gyönyörű illatos péksüteményekért...
Én ma,majdnem kétszersültet csináltam...
Betettem sülni egy tönkölyös kenyeret,(ami ráadásul írtó nehezen kelt..) és felhúztam neki a csörgőórát! Hát az órának esze ágában sem volt csörögni,én meg mást csináltam közben..
Azon kaptam magam,hogy jó rég óta sülhet már a kenyér!
Kimentem megnézni,-szerencsére!
Olyan vastag héjja sült,hogy valószínűleg csak a belét esszük most!
Mar elrontottam a pocim mert mindegyik szepsegbe belekostoltam . "Gyuhet " meeg!-ahogy Vasban mondjak. MASALAM, a kosztod lenyugozo! Azert hagytam vmit!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit