Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Köszönöm szépen a tippeket! Ki fogom próbálni! Szeretnék még kérdezni. Ha esetleg zsemle tésztát állítok össze és azt rakom a kenyérsütőbe az úgy sikerülhet? Vagy azt nem lehet?
Sziasztok.szép estét mindenkinek.Csak ámuldozok milyen csodákat csináltatok már megint.Kiskukta,te a jeles pékinasok közé tartozol,gyönyörű a kenyered.Limara mint mindig ámulok a csodaszép kenyereden.Moha lenyaltam a kuglófodból,mert a mázakat nagyon szeretem.Bau.Mit is irhatnék a pogácsáidról.Hát röviden és nem kifejezően nyaammm.További szép estét,sziasztok.
Szeretettel köszöntelek az oldalon,érezd magad jól közöttünk!
Gépi kenyérsütésről. Igazán pihe-puha, bolti jellegű kenyeret gépben sajnos nem nagyon lehet elérni. Az alap recept szerint 50 dkg liszthez 3 dl folyadék, 1-2 ek. olaj vagy olv. vaj kell. Ha a folyadék egy részét, vagy akár az egészet lecseréled tejre, vagy joghurtra, azzal lágyíthatod a tésztát. Mindenképpen érdemes tenni bele burgonyapelyhet, az is puhítja, ill. aszkorbinsavat egy csipetnyit, az emel a tésztán, ill. nem morzsálódik tőle a kenyér. Lazítja a szerkezetét még akár a tejpor, tejsavópor is, de ezekkel vigyázni is kell, mert túlságosan ellágyíthatja dagasztás közben a tésztát, ezek használatakor érdemes egy kicsit csökkenteni a folyadékmennyiséget.
Ha igazán jó, foszlós tésztájú kenyeret szeretnél, akkor mindenképpen az öregtésztás módszert ajánlanám, gépi kenyérnél 10 dkg öregtészta használata elegendő. Vagy a kovász ugyanezt a szerepet tölti be, abból is elég 10 dkg, de már 1 ek. is sokat javít rajta. E kettő igazi, "bolti" jellegűvé teszi a kenyered szerkezetét és ízét is. Próbáld ki, mindenképpen megéri!
Nelly igazad van,nem nyugszom,dolgozom az ügyön! Azt hiszem a múltkori kísérletnél túl hidegre állítottam a hűtőt. Igazából dobozban már sikerált a hibernálás,ahogy írtam is, két kis dobozzal ment a dolog. Szeretnék jénaist is, és persze most,hogy már van nagy kihúzós dobozom, olyan szépet is,mint Mónié.
A Cecile konyhája gasztroblogon pedig találtam egy mennyei mákos csokoládés kuglófot! Semmi különös kinézetre,de nagyon finom. Tekintélyes adag, a 6 kis kuglóf mellett még lett belőle 18 muffin is. Mázakkal is próbálkoztunk,de rájöttünk,hogy simán a legfinomabb. El tudnám képzelni tortának is, külön sütve vékony lapokat,és citromkrémmel töltve. Persze akkor kihagynám a csokidarabokat belőle.
Emes! Volt egy picike maradék sima túróm,és egy picike juhtúróm..
Gondoltam lesz,ami lesz... Összegyúrtam,kisodortam,hajtogattam,pihentettem 2x és kockára vágtam,mert nem volt kedvem pogácsázni. Aztán toj sárgával lekentem és sütöttem
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit