Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Drága Mohám! Nagyon teccik, ahogy küszködsz, és kísérletezel ezzel a hibernálással. Ahogy én ismerlek Téged, hamarosan gyönyörű kenyereket fogunk látni itt, amit ezzel a módszerrel sütöttél. Tudom, nem fogod feladni, mert nem olyannak ismerlek! Szóval csak így tovább, és persze kíváncsian várom a csodás végeredményt! Már csak azért is, mert én is kacsajgok már egy ideje a csúsztatott kelesztéssel. Csak én olyan vagyok, mint a lusta bika. Megvárom, míg ideér a technológia.
Tegnapelőtti hibernálós kenyerem története: egy kissé túllőttem a célon,mert este 9-kor még csak félig kelt volt,úgyhogy kivettem és egy óra éledezés után megsütöttem. Így jó lett, további kísérletezés hétfőn következik. Szeretném elérni azt,hogy 8 óra alatt megkeljen tökéletesre és lehessen sütni.
Mivel senkisem adott reakciot erre az altalam bebasol es tetszetos recire , igy a fotojat bemasolom es jo csopogest! Kivanlonak tartom gyerekpartira. Termeszetes "szinezoket IS lehet hasznalni!
A mázon elég sokat agyaltam, míg megvilágosodtam! A karácsonyi mézeskalács írokáját használtam 1 tojásfehérjét kikevertem 20 dkg porcukorral és pár csepp piros ételfestékkel. Addig vertem, míg szép sűrű fényes lett. Vékonyan megkentem a torta tetejét, majd a langyos sütőben 1-2 percig szárítottam. A maradék mázat zacsiba tettem és rácsokat rajzoltam vele.
Lanyok, vegiglopkodtam ezeket a finomsagokat! Probaltam NEM hagyni uj es foglenyomatokat es a nyalakodos reszt. hihi Lebukok?? Akkor buntetesbol megehetem azt a gyonyoru meggyes kelyhet??
Először a kemény lekvárt dolgozzuk el a nem túl hideg vízzel, majd a tojásokat, és sorban a többit adjuk hozzá, legvégül kerüljön bele a liszt.
Kizsírozott, lisztezett tepsiben, közepes tűznél süssük. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával. Én ha kisült még forrón megkenem lekvárral, majd csokimázzal bevonom.
Nagyon finom, egyszerű sütemény. Igazi, kemény üstben főzött szilvalekvár kell hozzá, ha csak hígabb lekvárunk van, akkor a víz mennyiségét kicsit csökkentsük.
Kisseb tepsiben sütöm, a gáztepsibe dupla adag kell.
Láyok! Belekóstoltam mindenbe! Nagyon finom volt az összes alkotás!!! Gratulálok mindenkinek!Tegnap családostul mentünk fodrászhoz, és vittem egy cipót ajándékba. Tudtam hogy szeretik a magos tk.-s kenyeret, ezért sütöttem egy tk. tönkölylisztes kenyeret magokkal, ami azért a tuti sikerért Limara beváltja alapján készült. És mivel mi is szertjük a tönkölyt, ezért nem tudtam megállni, hogy ne csináljak kettőt. Nagyon fini lett. Habár még kelhetett volna kinn, de a sütőben behozta a lemaradást.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit