E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2008.11.06. 18:15 - #3034

Barbette! gyönyörű lett ez a hibernált kenyér, nagyon ügyes vagy! Gratulálok!  


bau Előzmény | 2008.11.06. 16:59 - #3033

Sziasztok!

Először is gratulálok a FŐNÖKASSZONYNAK a sikereihez!

Limara,SZUPER VAGY!

Aztán jön egy észrevétel a receptesből... idézem " A tésztát 9 cipóra osztjuk, egyenként vékonyra sikáljuk  " SIKÁLJUK???   Arról nem volt szó,hogy közben mosni is kell!    


barbette Előzmény | 2008.11.06. 15:35 - #3032

Sziasztok! Ma reggel a tantestületnek sütöttem egy hibernáltat, nagyon jól sikerült.


Maryenne Előzmény | 2008.11.06. 14:05 - #3031

Köszönöm Limara!

Limara Előzmény | 2008.11.06. 11:31 - #3030

Szívesen


Fruzska Előzmény | 2008.11.06. 11:01 - #3029

Jaj Limara nagyon szépen köszönöm


Limara Előzmény | 2008.11.06. 10:57 - #3028

Mary!

Kalács-Pudingos csiga változatok


Limara Előzmény | 2008.11.06. 09:58 - #3027

Sziasztok!

Soros kifli a receptesben!


Fruzska Előzmény | 2008.11.06. 07:59 - #3026

Sziasztok jó reggelt ! A Soros kiflit úgy találtam meg, hogy a férjem Borsodból származik és mivel évente kétszer vagy háromszor tudunk csak menni a szülő városába, gondoltam idehozom a gyerekkorát. Felmentem a Borsod oldalára és ott sok régi, hagyományo receptet találtam, köztük ez a kiflit. Nem is kell mondjam két perc alatt elfogyott. Hasonló mint a hajtovány, de még sem az. Ezt a tésztát 9 ciőóba kell szét osztani és minden cipót hártya vékonyra lehet nyújtani. Egyszerű és nagyon finom. Limara Én nem tudok ide átmásolni, mert béndzsa vagyok, de megkérlek keresd meg légyszíves. Borsod online és gasztronómia desszertek. Itt találtam. A kisfiadnak sok erőt a gyógyuláshoz. Sajnos nekem ma a konyhát kell szétbombáznom, mert a férjem ma kezdi el glettelni.Sziasztok még később benézek sziasztok.


majorkaj Előzmény | 2008.11.05. 21:17 - #3025

Sziasztok !

Hoztam nektek Pudingos csigát. Kicsit nosztalgiáztam ma

Pudingos csiga 

 

 


emes Előzmény | 2008.11.05. 18:53 - #3024

Akkor én is hozzá teszek még valamit. Nekem még nem kelt túl, talán csak 1x, a hibernáltam. Viszont én jobban szeretek a jénaival dolgozni, mert jobban látom, hogy hol tart a tészta. (Habár ez igaz a nem hibernáltra is.) Sokkal bizonytalanabb vagyok, hogy sütésre kész e a tészta, ha dobozban van. Illetve még annyi, hogy én sütés előtt kb. 1 órát szobahőmérsékleten hagyom melegedni, mielőtt menne a sütőbe.


moldvanm Előzmény | 2008.11.05. 18:42 - #3023

Ja és még annyit, hogy a jénaiban nekem minden második alkalommal túlkelt. Tehát Emes elképzelését én is osztom.


moldvanm Előzmény | 2008.11.05. 18:39 - #3022

Moha!

Én elmondom hogyan csinálom. Gyakorlatilag a Brigiéhez hasonló a technikám. de én bizony felélesztem a nyanyust és mindent úgy csinálok, mintha akkor meg is sütném. A teljesen megkelesztett tésztát megformázom és megy a dobozba. A dobozt beletusztokolom egy zacsiba és ebben az állapotban akár 8-10 órákat is kibír. Ha reggel rohanok, akkor csak úgy jéghidegen berakom a sütőbe, ha van időm, akkor bevágom és várok 20 percet a sütéssel.


Brigitta Előzmény | 2008.11.05. 18:26 - #3021

Sziasztok!

Először is Mindenkinek szeretnék gartulálni,mert egyszerűen gyönyörűségek tárháza van itt!

Látom,sokatokat gondolkodásra késztet a hibernálás.

Én csak a saját tapasztalásaimat tudom megosztani Veletek,ami nem biztos ,hogy másnak is pont jó,vagy segít.

Először nekem valóban a tk.-s kenyereim mentek tönkre,és én is jénaiba tettem őket hidegre.Utána már a fehér is, egészen addig,amíg meg nem vettem a dobozformát.Azóta mindegyik nagyon szép.és finom.

Én már szoktam nyanyás,és kovászos kenyeret is hűtőzni.Bármelyiket sütöm,mindíg a hűtőböl kerül bele,ami kell.Mivel én általában csökkentett adagokkal dolgozom,így nyanyiból 15dkg,élesztő 0.7dkg megy,kovászból 0.7 dkg ,élesztőből is kb.ennyi.Este 8 körül kerül a hűtőbe,amit előzőleg duplára kelesztek,hogy lehessen formázni.Reggel 5 órakor szoktam kivenni,ha úgy látom,akkor még úgy 15 -20 percig hagyom,utána megy sülni.Az eredményket Ti is szoktátok látni,és az állaga is nagyon finom.Az még hozzátartozik,hogy ezekhez kicsit több folyadékot,és burg.pelyhet teszek,mivel nem tud a formában elterülni,és nagyon puha,lágy bélzetű kenyér az eredmény.Sütőzacsiban sütöm ezeket.

Amit Emes ír,nem tartom lehetetlennek,mert ha végig gondoljuk,valóban több levegő szorul a jénaiba,és nekem is akkor eresztett le,amikor kinyitottam.

Moha,sajnálom,hogy nem sikerült ez a kenyér,szerintem érdemes próbálkozni,bár sajnálja az ember a hozzávalókat esetleg kidobni,az biztos.Talán,ha a formában kipróbálnátok,kíváncsi lennék az eredményre.

Bocsánat,hogy ilyen hosszúra sikeredett,próbálok segíteni,bár én is kezdő vagyok ebben a témában,és csodálkoztam is,amikor sikerült.


bau Előzmény | 2008.11.05. 17:28 - #3020

Sziasztok!

Emes!

Micsoda gyönyörű zsemléket gyártottál! 

Irigyellek érte,mert az én jénai kicsi,ezért csak pár darab férne bele.

Mohácska De jó,hogy boncolgattátok a hűtős kelesztéses dolgot... Hát úgy látszik,nálam is ez volt a gond,hogy élesztett nyanyával dolgoztam! Nekem is mindíg túlkelt. De ha rögtön dagasztás után teszitek a hűtőbe akkor ugye nem gyúrjátok át?-20 perc után??? Én is használok Tk.lisztet,vagy grehem lisztet, Ezekhez nem kell a sikér???

Fruzsika Mesélhetnél nekünk erről a kifliről..


emes Előzmény | 2008.11.05. 16:48 - #3019

Sziasztok!

Persze, ide nem lehet úgy jönni, hogy az ember lánya el ne csábuljon! Andi, Móni, Barbett, Bea, Limara és Fruzska! Nagyon szépeket sütöttetek! Gratulálok!!! (Sajna, nem találok nyálcsorgatós smile-t )

Ma egyedül voltam itthon, és a lányom kérésére zsömit sütöttem. Limara sós kifli receptjéből készült. Jénaiban sült, és meg kell mondjam, hogy eztán is így csinálom.

 

És ugyan magamra nem annyira szeretek főzni, de már nagyon régóta ki akartam próbálni a zöld kardamomot, ezért fenyőmagos, kardamomos csirkét csináltam, kukoricás rizzsel.

A hibernáláshoz szólva, én is mindent hidegen teszek bele a gépbe, és nem szoktam az élesztőből levenni. Dagasztás után én rögtön formázom, és így megy be a hűtőbe. Viszont észre vettem a múltkor, hogy a fém formában még lassabban indul be a kelés. Akkor arra gondoltam, hogy a fém jobb hővezető, és hidegebb benne a tészta. A jénaiban meg még sok levegő is van, ezért jobban szigetel. De ez csak egy teória.


Moha Előzmény | 2008.11.05. 15:30 - #3018

A csudába,akkor ez is volt a baj!  Na, ma este kísérlet lesz!

Fruzsi a kiflik csodásan néznek ki!


Limara Előzmény | 2008.11.05. 15:23 - #3017

Ne, semmiképpen se! A hűtőből menjen bele a nyanyus. Ha éleszted, akkor már el kezd dolgozni az élesztő, így hiába teszed hűtőbe késöbb, már nem tud annyira lelassulni, hogy ne keljen túl.


Moha Előzmény | 2008.11.05. 15:19 - #3016

Limara ez gyönyörűűű,nekem is tervben van,hétvégén kaptunk igazi tarpai szilvalekvárt.

Azt hiszem,hogy megpróbálom akkor a kenyeret 25 nyanyával és csak 5 gr.élesztővel,úgy ahogy írtad,és picit kevesebb folyadékkal. A nyanyát se élesszem akkor,hanem csak menjen bele hidegen ugye?


Limara Előzmény | 2008.11.05. 14:28 - #3015

Hoztam nektek szílvalekváros sütit:

szílvalekváros süti 


[Későbbi] [3914-3895] [3894-3875] [3874-3855] [3854-3835] [3834-3815] [3814-3795] [3794-3775] [3774-3755] [3754-3735] [3734-3715] [3714-3695] [3694-3675] [3674-3655] [3654-3635] [3634-3615] [3614-3595] [3594-3575] [3574-3555] [3554-3535] [3534-3515] [3514-3495] [3494-3475] [3474-3455] [3454-3435] [3434-3415] [3414-3395] [3394-3375] [3374-3355] [3354-3335] [3334-3315] [3314-3295] [3294-3275] [3274-3255] [3254-3235] [3234-3215] [3214-3195] [3194-3175] [3174-3155] [3154-3135] [3134-3115] [3114-3095] [3094-3075] [3074-3055] [3054-3035] [3034-3015] [3014-2995] [2994-2975] [2974-2955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?