Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Én is csináltam már egy párszor hibernált kenyeret,a tapasztalat hasonló , mint Limaránál. A kenyérsütőm most nem jó, így bosh tálas géppel dolgozok, aminek a dagasztó része jól bírja a kemény tésztát és nem is melegít, mint a kenyérsütő. De a folyadék adagolásával mindenképpen vigyázni kell, mert egyik hibernálásom alkalmával nagyon kemény tésztát akartam és sülés közben szétrepedt. Az élesztő mennyiségéből én is elvettem és kevesebb zsiradékot tettem. De ez csak az én véleményem.
Sziasztok kicsi pékek.Nagyon szépeket és finomakat gyártottatok,nem győzök csodálkozni.Sajnos keveset tudok közétek jönni,de minden nap megnézem a remekeiteket.Már nekem is van a tepsimben olyan szép zsömle,mint a tiétek.Köszönöm a sok sok segitséget hozzá.A gondom az vele,hogy nem ropogós,inkább kissé rágós a külseje.Na de majd az is kialakul.Nagy puszi nektek,majd jövök.További szép napot.
Nekem pont így viselkednek a tésztáim és sajnos nem csak a tk.-s lisztesek. Legutóbb hideg hozzávalókkal dagasztattam, nyitott tetővel végig, majd az első kelesztés is hűtőben történt, hogy ne induljon be nagyon a tészta, formázás után szintén ment a hűtőbe. Szerintem még jócskán le lehet venni az élesztőt, akár 5 g-ig, és esetleg a nyanyust emelni picit. És mindenképpen keményebb tésztát dagasztani, mert az is lassítja a kelést.
Sziasztok hoztam egy borsodi receptet az a neve, hogy Soros kifli, hát ez valami fenomenálisan finom, ajaj gyerekkorom óta ezt az ízt és állagot kerestem, és lám megtaláltam íme:
Tegnap befuccsolt a hibernált kenyerem. Délután 3-kor betettem a hűtőbe,(kelés és formázás után jénaiban) este 9-kor akartam megsütni,amikor hazaértem a szülőiről, levettem a jénai tetejét és mint egy lufi leeresztett a kenyér,és szét is repedt hosszában középen. Bánatomban átgyúrtam,és egy edényben ment a hűtőbe vissza,nyanyának még gondolom jó lesz.
Mindent úgy csináltam,ahogy Móni leírta 2 napja, Limara élesztett nyanyás kenyere volt,csak persze egy része a lisztnek tk. volt. Levettem az élesztőt 1 dkg-ra, 20 nyanya,40 liszt...stb. Dagasztás után kb.30 percet kelt,utána formáztam és ment hűlni. Mi volt a baj?????
Brigi írta,hogy neki is a tk.lisztesek keltek túl, ezekben több a sikér és azért? Mit csináljak másképp,hogy legalább 8 óra hosszát kibírjon hűtve és utána kelljen sütni,mert így lenne igazán időtakarékos. Este 10- kor betenném és reggel hatkor süthetném.
Andi te is írd le hogy készült a tiéd,az a 17 óra rekord! Köszönöm előre is a segítséget!
Sajnos én csak korán reggel tudtam ma jönni mert dolgozok és ha hazajövök nem nagyon jutok a géphez . Anyoca! Én a múlt héten vettem a Metro-ban 3200 ft-ért a 8 literes jénait.
Mindenkinek! !!! Gyönyörű sütések születtek mint mindig!!!!!
Én csak egy egyszerű rozsos nyanyás kenyeret sütöttem tegnap, hozzá egy kis freiss abált szalonnát a férjem kedvére, utána én is beálltam a békebeli kiflik sütögetésének táborába előző nap pedig egy kalácsfelfújtat készítettem maradék kalácsból nutellával és csokidarabokkal.
Ezt természetesen nem egyszerre ettük meg, két nap termése.
Ez tényleg reális ár, belefér a családi kasszába!
Ha minden jól megy, akkor holnap du.-án már én is próbálkozhatok a jénais sütéssel !!
Köszönöm a válaszokat !
Jó éjt mindenkinek !
Anyóca
Én 8 literes kacsasütő jénaiban sütöm a kenyereket. Már 2 éves, ajándékba kaptam, fogalmam sincs mennyibe kerül sajnos. Azt tudom, hogy érdemes szétnézni a multikban, mert több ezer forintos különbséggel árulják. Régebben ha jól emlékszem a Metro árulta a legolcsóbban.
Sütés végén csak éppen lepermetezem a kenyeret, nem kell nagyon eláztatni, mert akkor elpuhul a héja. A víztől fényes lesz és szebben cserepesedik.
Ma Strombolit sütöttem vacsorára. Még forró! Mozzarella és parmezán sajt van benne, petrezselyemzöld és bazsalikom, ill. egy pici szárított paradicsomos fűszer. Olívaolajjal van megkenve és rozmaringgal megszórva.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit