Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara !
Köszönöm a gyors választ !
Lenne még egy kérdésem, mekkora a jénai amiben sütöd és kb. most mennyibe kerülhet egy ilyen ??
Mennyi vizet spriccelsz a kenyérre a sütés végén ?
Ez két kérdés lett, , bocsi !
Üdv, Ju.
Ebből készült az a kenyér. Hideg hozzávalókkal dagasztattam, majd már az első kelesztés is hűtőben történt. Formázás után jénaiban ment vissza a hűtőbe. Kivettem, bevágtam, és hideg sütőbe kezdtem sütni. Legközelebb ha egész éjszakára hűtőbe teszem az élesztőt csökkenteni fogom kicsit.
Itt hozom nektek a mai hibernált kenyerem,ami nem kevesebbet,mint 17 órát gubbasztott a hűtőben.Én csodálkoztam el a legjobban,hogy nem kovászolódott el sülés közben.
Már megint jó rég jártam erre. De Isten lássa lelkem van rá indokom...
Most néztem vissza a terméseket, és már megint eljutottam az első fázistól, az ámulok bámulok-tól, az utolsóig, a csorgatom a nyálamig! Szóval mindenkinek gratulálok a szép sütésekhez!
A hétvégén sütöttem egy Limara féle beváltat. Volt benne minden, nyanya, kovász, magok. De valahogy nem lett az íze olyan mint máskor. És olyan érdekes illata volt. Pedig, a képen még nem látszik, cserepek is lettek rajta, és a szerkezete is jó volt. Ugyan az élesztőm már lejárt, de még dolgozott, mert előtte felfuttattam, tuti ami fix alapon.
Mindent ugyanúgy csinálok, mint az eredeti rusztikus kenyérnél, csak a 300 g kenyérliszt helyett 75 g teljeskiőrlésű rozslisztet + 225 g kenyérlisztet teszek bele. A kovásznál csak kenyérlisztet használok.
Egyébként azt még nem is mondtam-írtam, hogy vettem egy 2,8 l-es jénait, és most abban sütöm a kenyereimet. Tökéletesen elfér benne, nem kell kitámasztani a kenyeret kelesztéskor, és nem utolsó sorban harmadába kerül. Mondjuk még csak rusztikusat sütöttem benne, ami 80 dkg-os, ennél nagyobb nem férne el benne.
ma a hokkaidó tésztájából buktákat sütöttem,csokilencsét,aszalt vörösáfonyát,és szilvalekvárt rejtenek.Nem győzöm méltatni ezt a tésztát,hihetetlen puha,és foszlós lett ez is.Készültek még békebeli kiflik,és próbaképpen egy zsömi is,ebben a formában is jó a tészta.Mire eszembe jutott,csak egy zsömire futotta.
Jó ide betérni! Ennyi szépséget, gyönyörűséget máshol úgysem látni! És persze ilyen ügyes pékecskék sincsenek máshol a világon, csak nálunk!!!!Így aztán gratulálok ismét kedves kis ügyes leányzók!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit