Kedves vagy, kenyérke, h jót is mondtál rozskenyeremről, Te vagy a nagy szakavatottja a témának! Köszönöm!! A spriccelés azért maradt el, mert zacskóban sütöttem, és abban már nem tudtam megpermetezni... de legközelebb úgy teszek, ahogy írtad! Megkukucskáltam az oldaladat is, és ott a rozskenyerek címszó alatt van egy roppant csinos fajta "egyszerű rozskenyér" nevű szépség... annak a receptjét megsúgod?? Olyan kívánatos! köszönöm szépen!!
PS: ...kukkantsatok be a babásba, ha szépeket akartok látni...
Remélem még nem késő a válaszom de most értem haza.
Ez egy alaprecept inkább sós tészta.
De én módosítottam, meg már más is sütött belőle édesen. Kb 5-6 dkg cukrot tettem bele a tetejére is szórtam még dekor cukrot. Akkor sajt nem kell bele és mikor kinyújtom csak olvasztott margarinnal kenem le nem készítem el hozzá a sajtos tölteléket./ az is nagyon finom./ Szerintem izlés szerint tehetsz bele bármit. Én ebből készítettem a kakaóscsigát is megkentem olvasztott margarinnal és bőven megszórtam cukros kakaóval.
Ennél a kenyértípusnál kelesztéskor folyamatosan nedvesen kell tartani a felületet.
A hosszú kelési idő alatt beszárad a felülete és nem tud egyenletesen kelni a tészta. Vízporlasztót használj, háztartási kertészeti üzletekben kapható kis műanyagflakon vízporlasztó fejjel.
Szándékosan nem sütöttem meg jobban. Általában úgy járok, hogy túl sokáig sütöm, és nagyon száraz lesz... Na, ez nem lett az!!! Ja, és fél adagot csináltam, de ami a képen látható, annak csak a fele. Szóval értitek...
És még egy kérdésem van: malátát használtatok már?? ( Margitka receptjei között találtam egy gépi kenyérhez ) Ha igen, milyen állagúvá tette a kenyeret? Ténylge könnyebb, lazább? És azt hol lehet beszerezni?? Mekkora kiszerelés a legkisebb?? Tudja vki közületek?? Köszönüm!!
Kedves Pékecskék! Vmi ámulatba ejtő remekművekkel találom itt szembe magam, vhányszor csak idetévedek!! Felsorolni is nehéz, de amik itt csábítanak! Ez a cserepes kenyér, ez vmi varázslat! Meg tegnap?, pár napja az a bagel Mohától...
Ez itt egy ukrán rozskenyér. Segítetek a kritikában? Sajna, kívülről már nincs meg a fotó, mert akkor merült le a gép...ma pedig már csak a megszegett példány látható. Tudom, h a rozskenyér a tömör, nem is ez a bajom, de sztem egy kicsit vízhiányos, nem? Olyan mély repedés van a tetején, meg egy kisebb az oldalán ( látjátok? ) Nagyjából ilyennek kell lennie?? Legközelebb a bajor rozzsl próbálkozom, az a baj, h túlságosan szeretjük a rozsosat... nagyon-nagyon finom!
Látom az első szavazási kör egyértelműen lezárult. Bőven megérett az ÁLTALÁNOS topic szétbontása.
Engem a sütések tekintetében a Kenyérfélék és Péksütemények fognak érdekelni. Német fórumokon a Backwaren címszó alatt nézelődöm, mert ott vannak ezek a termékek.
A Cukrászati termékeket inkább venni szoktam mint készíteni, mert nekünk nagy ritkán 1-2 darab ha fogy belőle. 1 mini születésnapi tortával is csak a szomszédok segítségével tudunk megbírkózni. Ettől függetlenül szeretem nézegetni ezeket a készítményeket.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit