E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Brigitta Előzmény | 2008.03.02. 16:14 - #37376

Köszi!!


Limara Előzmény | 2008.03.02. 16:13 - #37375

Violin és Pnéircsi!

Szeretettel köszöntelek benneteket az oldalon. Érezzétek magatokat jól!

Ircsi! Lehet hogy programhibás a gép, ha az egyik programon megkel, a másikon nem, mindenesetre gyanus. Meg kellene mérni a hőmérsékletet mindkét kelesztés alatt, és rögtön kiderülne.8|

Violin! Igen, nagyanyáink régen valóban így csinálták, akkor hetente egyszer sütöttek kenyeret, Ma már a hűtőgépek lehetővé teszik a frissen tartást, ill. a napi sütés miatt nem kell szárítani, de az ötlet tényleg  onnan ered. Tudod, nincs új a nap alatt!

 

 


bezsa Előzmény | 2008.03.02. 16:12 - #37374

Na jól van megfelezem Veled.


Brigitta Előzmény | 2008.03.02. 16:08 - #37373

Bezsa gyönyörű!  Úúgy letörném a ropogósát!


Limara Előzmény | 2008.03.02. 16:07 - #37372

Hű Bezsa! De jól néz ki!


Limara Előzmény | 2008.03.02. 16:06 - #37371

Ildikóm szívem!

Netán pékséget nyitsz, vagy a szomszédokat akarod jól lakatni friss pékáruval, esetleg az új sütődre gyúrsz? 

Itt van Margitka recije 40 dkg nyanyával: Öregtésztás kenyér, hozzáadott élesztő nélkül

Bármelyik kiflihez tehetsz 20 dkg nyanyust, de mehet a kalács tésztába is.


bezsa Előzmény | 2008.03.02. 16:03 - #37370

Cserepes kenyér.jpg

Készen van a kenyerem.


ILDIKO Előzmény | 2008.03.02. 13:33 - #37369

LIMARAM!

LEHET   KIFLIT is belole! Nagyon szeretjuk! A kifliformazast IS kell gyakarolnom mert tudod... mindig olyan kukikat tudok csak En sodorni.


ILDIKO Előzmény | 2008.03.02. 13:29 - #37368

Elcsortak a botuimet!


ILDIKO Előzmény | 2008.03.02. 13:27 - #37367

Szia PNEIRCSI!

Udvozlet! Olvastam amit irtal. Nem vagyok nagy kenyersuto tipus /mert elbaltazom a dolgokat""/ Arra gondoltam hogy a kelesztesi reszen a geped NEM melegiti a tesztat.HA meg sutor mar, vele akkor meg nagyon hirtelen kap meleget es mint szellem az uvegbol hirtelen kel ki. Sztem.Olvastam hogy nemely gep hibaja EZ. A kelesztesi idoben nem fut:sajna.

Lanyok, hulyen fog hangzani: En mindig futtatott elesztovel keszitek mindent. 1x probaltam ugy hogy az elesztot szetmorzsolva minden futtatas nelkul.... NO, meg is lett az eredmenye! Elpruccselt kenyer. van ahol egybe maradt az eleszto ill annak ellenere hogy jol osszedolgozza a gepem megse kapok olyan eredmenyt mint a felfuttatott elesztovel.MI a velemenyetek??

IRCSI, meg hozza. En melegen tartom a futtataskor is .A mikroban futtatok. NEM csinalok semmit, csak mivel kis helyseg es a meleg megmarad jobban benne igy. Kalacshoz stb mindenhez igy keszitem./kelt tesztak stb/ Kalacshoz az OSSZES folyekony dolgom hozza booven langyos es mar elore ossekeverem ezeket.IGY rakom a liszre ill a gepin IS igy keszitem.


ILDIKO Előzmény | 2008.03.02. 13:11 - #37366

Sziasztok!

LIMARAM:Van a hutobol 800gr nyanyam/ feher liszt, sima/ Szeretnek egy Jenais kenyeret sutni MIND ezt a nyanyus-porciot 1xrre elhasznalni. Megirnad mi az otleted? Reci. Kell e exrta eleszto bele? Sima sutesen hanyas hofokon meddig sussem stb.Meddig kelesszem? A nyanyus most hideg, mert nemreg vettem ki a hutobol.Azert szeretnem elhasznalni, mert kezd "rum"illat lenni a hutoben es sok helyem sincs a tarolasahoz. Eredetileg gepi kenyerhez keszitettem Aztan az ido mast hozott : illetve semmit. Nem lett idom megsutni. Talan eljonnek a cserepesek is most?  A Jenai sutom/fedeles/ Jooo nagy! NEM tudom hany L-es mert nagyon regen vettem. Biztos most is elfog majd benne terulni a kenyerem mint a nagyalfold.  NAGYON koszonom!! 

Bizti furcsan neztek, de nalam mara es holnapra kelkaposzta a koszt Chorizo-kolbasszal. Vmi edeset is gyartanom kene. A csalad teeenyleg ki van ehezve erte. A Karacsony is "koplalva "volt.


pneircsi Előzmény | 2008.03.02. 12:17 - #37365

Szia Nelly!

Köszi a választ. Az tény, hogy a konyhám nem a lakás legmelegebb része, erre én is gondoltam, viszont ha ettől van miért kel meg ha csak kelesztem benne a tésztát, mert akkor megkel üvegtetőig.

Már arra is gondoltam, hogy nem romlásnak indult-e szegény gép.


nelly Előzmény | 2008.03.02. 11:19 - #37364

Szia Violin! Biztos, hogy igazad van a maradék tészta elmentésén, de tudod, mi saját magunktól kellett megtapasztalnunk ezeket a dolgokat. Viszont az nem rossz, hogy ez a módi sem új. TUdod, egy újszülöttnek minden vicc új.. És igazából nem az a lényeg, hogy ki találta fel, hanem az, hogy micsoda klassz dolog az általunk nyanya tésztának nevezett tészta, vagy régebben öreg tésztának hívtuk. A lényege ugyanaz. Én például szoktam csak erre a célra csinálni nyanya tésztát, mint olvastad is a recik között, de szokás kérdése ez is. Sokkal szebbek, magasabbak, jobb állagúak a kenyereink mióta ezt is felhasználjuk a sütésnél.
Irén!Megmondom őszintén, nem sok tippem van a lassú keléseddel kapcsolatban. Talán ki kellene kapcsolnod a gépet, ha úgy látod, hogy még nincs megkelve a kenyered, és ha szépen feljött, akkor elindítod a síma sütés progit, mert ennek a funkciónak minden gépen kellene szerepelni. Én csak arra tudok gondolni, hogy nem elég meleg neki a hely, esetleg nem tetted át a géped máshová? Ha nem, akkor egyedül arra tudok csak gondolni, hogy nekünk is télen sokkal több idő kell a kelesztéshez, mint tavasz végétől ősz elejéig. Nagyon megérzik a tészták a hőmérséklet változást. De kíváncsi vagyok, más nálam okosabb pékecskéknek lesz-e még valami tippjük. Egyébként Isten hozott nálunk Benneteket kedves új Pékecskék! Süssetek sok-sok finom sütit, kalácsot, kenyeret!


ILDIKO Előzmény | 2008.03.02. 09:37 - #37363

Szia BOGI!

Sztem a kakast kene a levesbe tudni, akkor vegigtudod aludni a reggelt. AZ a Ludas! -a dologban.


ILDIKO Előzmény | 2008.03.02. 09:34 - #37362

Sziasztok!

UDVOZLET az ujjonan erkezetteknek! nagyon sok sikert kivanok a suteseitekhez. Az eleszto szelleme legyen mindig veletek!


ILDIKO Előzmény | 2008.03.02. 09:30 - #37361

Sziasztok!

Jo reggelt mindenkinek! Felavattam most gyorsan a sutomet!! Halleluja! NAGYON furfangosan! NEEM a sajat sutesemet raktam be. Vettem kesz nyers crossant tesztat es megtoltottem fokhagymas kremturoval, tetejere magok. /MAAAn , miert kone a sajat tesztamat  "felaldozni "cimmel/ A dobozra rairt idot  "betartva "holegkeveresen sutottem. !  EGGGY biztos! OTT kell maradni sutesnel, mert En itt olvasgattam.Az idobol meg jol maradt volna is, de azt sugta a Yoda es az orrom hogy menjek ki es nezzem meg. NO, hat "egesi serulesektol "mentettem meg a Crossantomat! Vegul is sokkalta gyorsabban mentek a dolgok mint AZ gyari papiron megloon irva. Anyam!! Meg jooo hogy nem az En tesztamvoot!

SIROM vissza a gazomat! ?? Meg sokat kell kiserleteznem es ahogy TI szoktatok es a ferjek mondtak: ERDEKES, es LEBILINCSELO  sutoeloadasokat fogok nezni a sajat TV-programos sutomben. Mindig ott fogok gubbasztani es nezem mintha a fu none a sajat tesztamat Argus szemekkel.hihihihi No, megyek is fozni.Kesobb majdmeg jovok.


boglarka Előzmény | 2008.03.02. 07:09 - #37360

Pálinkás jó reggelt! Ujabban alig tudok aludni,

Biztos a várakozás izgalma motoszkál bennem! Mert már csak 1-et kell alukálni és megyek nyaralni!De remélem sok sok szépet ,finomat sütkéresztek amíg távol leszek!Az írással tuti nem lessz gond ,mert írni sokat szoktatok /velem együtt/ ,de a képek is remélem szép számal fognak sorakozni! Na most egy kis időre eltünök de este még be kukk és megnézem kinél mi finom készült ma a vasárnapi asztalra!

Jó sütés főzést kívánok mindenkinek!


Cristina77 Előzmény | 2008.03.02. 07:07 - #37359

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntést. Tündérkém képzeljétek el, egész éjszaka békésen aludt az új ágyban, nem volt bóklászás sem, pedig nem volt körülötte rács. Igaz, az is nyitott volt egy helyen, de azért mégis más. Remélem most már nem lesz vele gond.

Edo, majd hozok képet, amint elő tudom hívatni. Hugom fényképezett, nem tudom miket kattintott. Tetszett neki nagyon a torta, ragyogott a szeme, mikor behoztam neki. Persze a gyertyát nem fújta el, meg volt illetődve, de utána ette róla a virágokat rendesen, a törpék fejét nyalogatta, fejére tette a sapkájukat. Magából a tortából nem evett.


pneircsi Előzmény | 2008.03.02. 07:06 - #37358

Sziasztok!

A fórumon új vagyok, de sok mindent olvastam és hasznosítottam is már az oldalról. Most tanácsot szeretnék kérni. Az utóbbi időben a kenyérsütőgépemben egyszerűen nem akar megkelni a kenyér, mindegy, hogy milyen liszt, mindegy milyen élesztő... Viszont ha csak tésztát készítek azt hiszem 7. program, azon szépen megkel.

Szerintetek ilyenkor mi lehet?

Köszi szépen     Irén


boglarka Előzmény | 2008.03.02. 00:08 - #37357

bocsi a sok össze vissza szavakért de már kissé fáradtka vagyok és nem oda ütök ahová kéne,


[Későbbi] [37996-37977] [37976-37957] [37956-37937] [37936-37917] [37916-37897] [37896-37877] [37876-37857] [37856-37837] [37836-37817] [37816-37797] [37796-37777] [37776-37757] [37756-37737] [37736-37717] [37716-37697] [37696-37677] [37676-37657] [37656-37637] [37636-37617] [37616-37597] [37596-37577] [37576-37557] [37556-37537] [37536-37517] [37516-37497] [37496-37477] [37476-37457] [37456-37437] [37436-37417] [37416-37397] [37396-37377] [37376-37357] [37356-37337] [37336-37317] [37316-37297] [37296-37277] [37276-37257] [37256-37237] [37236-37217] [37216-37197] [37196-37177] [37176-37157] [37156-37137] [37136-37117] [37116-37097] [37096-37077] [37076-37057] [37056-37037] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG