Piroska régen én feltetem de csak az áltba de nem tudom melyik hozászólás volt már ,de semmi ördöngöség nincs benne csak egy dolog kell hozzá türelem!
Mert a tésztát akkorára nyujtod amekorára csak tudod,tehát a fél kiló lisztből egy 50-60cm-es kört kell nyújtani de ha nagyobat tudsz az sem baj minnél nagyobb annál tőbb tatu csik van rajta
Bezsa ! Micsoda felhozatal, először gyönyörű kenyér. Majd az a sonkába tekert fasírt. Nagyon jól néz ki. És micsoda zsömle kérem szépen, ez nem semmi. Ügyes vagy !
Limara ! Ez igen, megint mennyi mindent sütöttél egy nap! Mindjárt megkuksizom az új kenyér recidet.
Ma megint kb. 2 hetes lemaradásomat próbáltam visszaolvasni. Mindenki csodálatosan guszta dolgokat készített.
Minden kedves születés - és névnapost szívből köszöntök. Minden betegeskedő pékecskének üzenem, hogy nagyon vigyázzon magára, mert az egészség nem tréfa.
A farsangi képek aranyosak mind. Majd én is elküldöm a mienket ha végre eljutok odáig.
Néhány gondolatra reagálnék, illetve kérdésem is lenne. Moldvanm! A gyönyörű francia krémesedet melyik recept alapján készítetted? Kell hozzá mély tepsi vagy valami speciális felszerelés? Mitől tartja meg a formáját addig is amíg megszilárdul? Bocs, ha butát kérdezek, de ilyet még sosem készítettem.
LkJudit! Szerintem a szeletelőgép hasznos dolog, de csak jó minőségűt és nagy teljesítményűt vegyél. Mi egy olcsó vacakkal befürödtünk.
Tatu kifli formázását hol lehet elolvasni?
Andrej! A gyönyörű rózsákat milyen anyagból készítetted?
Majd még jelentkezem, addig is legyetek jók, és pihenjetek is a hét végén.
Üdv: Piroska
Macikonyha leveles krumplis pogácsa hol található meg pontosan?
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben megkelesztjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, belerakjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, a fahéjjat és az olvasztott vajat. Annyi tejet adunk hozzá, hogy inkább lágynak mondható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, akkor jó, amikor elválik az edény falától és szép fényes lesz a tészta. Meglisztezzük, letakarjuk és megkelesztjük. Újra átgyúrjuk és formázzuk. Kivajazott, kilisztezett formába, tepsibe rakjuk., ismét megkelesztjük. Megkenjük felvert tojással (Én tejjel kentem meg) és a tészta vastagságától függően kb. 40 percig sütjük. Pihentetjük és felszeleteljük. Kakaóval kítünő reggelire vagy uzsonnára.
Ha kisült felrakom, hogy megnézhessétek Csináltam ma még ropogós tejes kiflit is és végre megrepedt a teteje
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit