A zsemlével nekem is nagyon sokáig meggyűlt a bajom, kicsik és tömörek maradtak. Azt gondolom, hogy jó zsemlét is kovásszal vagy nyanyával lehet készíteni. Bármelyik kenyértésztából készíthetsz zsemlét, de ajánlom Margitka joghurtos zsemléit is. A zsemle tésztáját kicsit lágyabbra érdemes hagyni, akkor kel meg szépen, ha több a folyadék. Dagasztás után , nekem ez 20 perc, hagyom egy 20-30 percig kelni, majd jól átgyúrom, hagyom ismét duplájára kelni. Ekkor darabokra vágom, majd elkezdem formázni. Érdemes sütőzacsiban vagy 2 tepsi között sütni, a bent rekedő gőz még jobban megemeli, levegőssé teszi. Formázás után bizony kelhet még jó 1 órát is, a lényeg, hogy a tepsin is duplájára keljen, csak utána szabad elkezdeni sütni, hideg sütőben.
Csak ámulok és bámulok a sok szépség láttán, amiket a hétvégén kreáltatok. Nem is tudom felsorolni a neveket, mert betelne vele az oldal, hiszen mindenki készített valami finomságot, és volt aki egy egész oldalnyit hozott. Szóval név nélkül szeretnék mindenkinek gratulálni
Móni, hol van a z a csokikrém recije? Nagon jól hangzik!!
Sziasztok! Lányok, olyan szépségeket csináltok, hogy csak lesek. Segítsetek nekem, légyszi! Már többször próbáltam zsemlét sütni az itteni receptekből. Először az egyszerű zsemlével, majd a csavart zsemlével próbálkoztam. Nagyon finom lett mindkettő, de pici és sűrű. Mennyi ideig kell keleszteni? Én úgy csináltam, hogy a gépben megkelesztettem ( kétszeri dagasztással együtt másfél óra) majd amikor formáztam, még fél órát kelesztettem, a csavart zsemlét egy órát. És így is ici-pici lett. Ti mennyit csináljátok?
jégkása nekem meg azok a cuki kis foltos perecek nagyon bejönek,hol van a leírásuk? habár mostanság nem fog elkészülni de a reci nem ártana,mert most már muszáj uj füzetet kezdenem mert a régi betelt és ha nem írom le később tuti nem fogom megtalálni itt a sok finomság között,
hát valami ilyesmitől tartok én is,hogy amint készül úgy fogy olyanok voltunk mi is mint a tévé reklám,no de azért én megosztotam fájó szívvel mondtam le a második darab élvezetről!
Néztem az összetevőit ,és úgy döntötem még várok vele,mert holmi keményitőktől én nagyon idegenkedem,nem tudok dolgozni az étkezési keményitővel sem,mert vagy sokat teszek belőle,vagy keveset.
Zsóka rengeteg finomságot hoztál te is! Jó ötlet,hogy a konyhában vannak azok a gyönyörű orchideák, így mindig gyönyörködhetsz bennük sütés-főzés közben.
Boglárka én összekevertem 10 dkg puha vajat porcukorral,citromhéjjal, vaníliával, 25 dkg túróval. Betettem a hűtőbe, és a nutellát is üvegestül. Pár óra múlva formázhatóvá hűlt a túrós massza, közepébe ment egy kiskanál nutella,gombóccá alakítottam és mentek a mélyhűtőbe 20 percre. Ezután olvasztott csokival bekenés, két menetben, közben fagyóba rakni. Ezek után a gyerekek 2 perc alatt megették.
Hoztam egy olyan finomságot,amit azt hiszem többet nem készítek. Rákattantunk a nagylányommal a pöttyös túróbonbonra. Azt gondoltam ezt én is meg tudom csinálni, így is van, de ritka macerás dolog.
Nelly és Móni! Érdemes a Parmezános rudat kipróbálni, nagyon gyors és egyszerű, de isteni finom. Vigyázat 1 adagból nem lesz sok. Én eddig nem sütöttem ilyen sós, sajtos rudakat, de ezt még egy sima hétvégén is meg fogom ezentúl csinálni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit