Remélem, jól vagytok. 100 éve nem írtam, bocsi. Gyünyörűségeket alkottatok, gratulálok Mindenkinek.
Mostanában nem sütöttem, de pénteken disznót vágtunk, s hogy a sok kostolgatás (toroskáposztát, készítettem, a hagyományos fokhagymás sült mellett, + persze a hurkákat is leteszteltük) , majd a munka végeztével a borozogatás mellé legyen süti is, készítettem töpörtyűs pogácsát saját tepertőből, életemben először. Itt találtam a recit. Lányok, aki még nem próbálta, ajánlom szíves figyelémetekbe. Isteni lett. Sajnos elfelejtettem lefotózni. Majd legközelebb.
Megint látom nagyon sok szép és finom dolog készült, sütik, zsömlék, kiflik, kenyerek..gratulálok Mindenkinek, nagyon nívós a felhozatal!!
Én is hoztam a hétvégi műveimet..Az egyik mínusz előjellel, a többi plusszal..Pénteken találtam egy ínycsiklandó receptet, és elhatároztam, hogy kipróbálom a krumplis dolgokat..Eddig még semmi krumplisat nem sütöttem, mert féltem, hogy ellágyítja a tésztát, és nem tudok mit kezdeni vele..De nagy levegő, elhatározás, krumplivásárolás és irány a konyha..Háááttt..Először megcsináltam a kapros krumplis pogácsát..Pont az történt, amitől tartottam, nagyon lágy volt a tészta, hiába liszteztem, nem tudtam megbírkózni vele..Azért ki nem dobtam, lesz ami lesz alapon megsütöttem..De a türelmem fél úton elfogyott, úgyhogy a pogácsák helyett bodagokat formáztam, mert így hamarabb túl voltam az egészen..Nyúlott, ragadt, jaj szörnyű volt..A konyha tiszta liszt, és tészta, komolyan, mint mikor egy gyerek gyakorlatozik....A végeredmény is elég lesújtó..A pár poigt megmutatom, talán látszik, hogy laposkák a drágák..A bodagok szintén olyanok lettek, mintha rájuk ültem volna.. Nem is fotóztam őket..Majd elkopnak lassan..Ízre finomak, de hát elég EH-sak...
Szombaton felfújtam magam, az nem lehet, hogy én nem tudok egy nyamvadt krumplis pogit sütni, azért is megpróbálom..Addig kotorásztam a recik között - persze most tutira akartam menni és innen kerestem recit - míg ráakadtam Jégkása gyors krumplis pogijára..Háhááá..Ez lesz a nekem való..És úgy is lett..Kívül belül szép és nagyon finom pogit készítettem..Köszönöm Jégkása!!..És ami igazán nagy szó, anyukám elkérte a receptet!!!
Na ezen a sikeren felbuzdulva, még sütöttem egy krumplis kenyeret is, ami szintén nagyon jól sikerült!!!
Tanulság, nem szabad feladni, csak a megfelelő receptből kell dolgozni
Edoka le bírnék gyűrni a fincsi krémesedből, nekem tetszenek! Sajnos nem fotóztam le megvágva puncsos volt belül.
Bogi milyen különleges ez a kiwi szelet, mitől olyan szép a színe?
Brigi, szóhoz sem jutok a zsömikéid láttán, reggelire ide röpíthetnél párat!
Moha, ez a kép igazi kulináris élvezetet nyújt, hogy tudod ennyire gusztára fotózni....
A marcipánt széntablettával festettem be a netről vettem az ötletet. nagyon szép tiszta fekete színe lett. Be kellene szereznem néhány Marcipán festékport állítólag jobb mint a folyékony ételfesték.
A zsemlékről,amit lehet,Limara már leirta a Bármit-ben,szinte úgy csináltam,csak én a kiflitésztából.Most szórakoztam a gépben kelesztéssel,és nagyon jó lett a tésztája,úgy pukkadoztak a hólyagok,hogy csoda!Kenyértésztából még bizti fincsibb lenne,mert ritkábbra kel.
El is felejtem mondani,hogy én most vacsiztam igaz csak csinyán,egy papir vékony fél szelet szombati kenyérkét,egy kis céklával na meg egy kis liba zsírral! Ezért nem haraptam most rá a monitorra!
kukucs még jó ,hogy nem éhesen ültem le, ugyanis ki tudna ellenálni egy jó kis aranygaluskának, no meg Brigikém cserepes zsemléinek.Hát tesokám ez már tudod nem igazság hanem több mint gaz-ság ,hogy az összes tetöfedöt magatokhoz rendelitek,Limara meg te, annyi cserepet gyártotok,,hogy még a zsemléket is telipakolod vele,most már tudom miért emelik a tüzépen a cserép árát,mert egyesek még a zsömlére is azt rakják!
lekváros,mákos,diós ANDREJ!
Móni nem én csináltam a párnákat hanem az élesztő ,ami szerencsére belekerült,
Jó nagyra csináltam a zsömiket,mert tudtam,Nelly elmondása szerint is,hogy 6 db-nál több nem nagyon fér bele.
A neve Alufix sütőzacskó,eredetileg husi sütéshez használtam,de aztán itt régebben is jött az ötlet,és most újra elővettem.A legnagyobb méretet érdemes,lehet kenyeret is sütni benne,35x43 cm.Csak azért használom ritkábban,mert vannak a jénaik.Limara javaslatára aláhajtottam a tésztának,és tényleg nem nyilt ki a szája.
Bezsa beírtam a dobozolt tk-s szendvicskenyér variációt, szerintem ezt csak Limara receptjéhez kellene aláírni,mint változatot,mert ez nem egy új recept. Köszi szépen!
Tündériek a gyerekek Fruzska főleg az a nagy kék szempár olyan cuki,NA de a sütik re rákacsintva,félszemmel,a krémest csöpet megkostolnám,de a husos pite sem lehet elhanyagolható na meg a görög salátát Limara vagy Moha kenyerével,és mára meg is volna a vacsi!
Ez most nem homályos,akkor a kép felrakásoddal lessz a probléma,és kicsinyiteni is lehet még a képet,tehát a géped jó, melyik böngészöt használod? Mozzila,vagy az Expoiler?
sok sok finomság mellé én is ideteszem a majdnem elrontott szatyor kreációimat,mert amikor már kinyujtottam és lekentem tojásfehérjével a tésztát ,akkor vetten észre hogy az élesztő meg még ott futkorászik a szekrényen mint a szabadnapos baba, fogtam és nekiáltam átdolgozni az egésszet,nem lett rossz,de ha már elsőre sikerált volna mindent beleteni,akkor milyen jó lett volna . Mákos-barack lekváros,sütő lekváros és diós. A husos táskák tésztája csak a só helyett porcukrot tetem bele.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit