Tojassargakat porcukival kikavarni,hozza a vizet,olajat,utana a sutoporral elkevert lisztet,vegul ovatosan a habba vert feherjeket.Lehet kakaot is,ha kakaos piskota kell.
Egyszeru es mindig bevalik.
Zitti ne haragudj,talán még nem késő!Csak estefele jutottam gép közelbe.
Itt a tavasz!.../Huzzuk a ravaszt/ Nohat de szep ido volt ma itt. A madarak majdnem feszket raktak mar... DE ehelyett ovatosak voltak escsak 1 gondolatbeli satrat vertek fel az agakon es eszegettek boooven a kikeszitett madareledelbol. Csodas volt.
Latom, nemcsak Barka jott ma hanem BATKA!! is. ! Ejnye, irgum-burgum elveszett pekleany.Szabad szonelkul mindig elillanni is itthagyni a kenyeres-baromfiudvart!? Orulok hogy "lattalak " . Sok a munkad bizti, mi? Mi ujsag Veled?? Sutogetsz azert? NAGYON tudom becsulni hogyha fiu-ferfi "honfitarsak "is vannak ES foleg mennyire igyekeznek !! Ugyesek!
TORTAS lanyok! GYONYORU aratas volt-lattam ma. Nagggyon ugyesek vagytok!! A kenyerkes lanyok is, de tudjatok, hogy edesszaju vagyok . hihihi TI sem maradtok ki am!
Olvastam a fejtegeteseket a gaz es a villany /tuzhelyrol/ Ejnye bejnye! Miert nem csereltetek ki ezt a gondolatot velem is? Ha magas lesz a villanyszamlam a ferjem letilt a sutesrol. NO, mindegy mar, hisz ugyis keso! Akkor tabortuzet rakok az uj sutombe! es marshmallovot piritgatok palcikan.
A Szuli es a Nevnaposoknak MINDENKINEK!- Nagyon boldog-szerencses es egeszsegben bovelkedo eveket kivanok. Ilyen gyonyoru tortaknak csak kes a vege es villa a szajba.
A napozas mellett reciket is gyujtogettem ma a Fakanal oldalarol a "kodexembe". LANYOK, nezzetek szet mert erdemes! Uj recik is vannak amiket meg idaig nemlattam a recitarba.
Boglárka,ez Margitka receptje, annyit módosítottam rajta, hogy fele tészta kakaós lett,fele síma. 2 dkg élesztőt tettem bele a negyed élesztő helyett. A túrótöltelékbe pedig citromhéj helyett narancshéj került. Na és persze sütőben sült, nem gépben. Fonáskor sajna megszakadozott kicsit, így ő is a ronda, de isteni finom kategóriába tartozik.
bau, bezsa, boglárka, andrej, LKJudit, Moha, Christina! gratulálok nektek is, nagyon ügyeskedtetek ti is látom!visszanéztem, remélem nem hagytam ki senkit, !
Andi! ha jól emlékszem a kisfiadnak volt ugye szülinapja? Boldog Szülinapot neki is!
és köszönöm a dícséreteket, bár még nem igazán vagyok elégedett, de első nekifutásra elmegy...kár hogy egy évig várnom kell, hogy újra készíthessek! legszívesebben újra nekiesnék egynek!
Batka erről jutott ezsembe, hogy elmeséljem. A báyámnak akinek a konyhában kb. zsíros kenyér elkészítése volt a csúcs, amikor nyugdíjba ment és nem találta sehol sem a helyét, egy nagy infarktus után, elkezdte nézni a tvpaprikát.
Ezek után átvette a konyhában az uralmat és fantasztikus dolgokat főz és süt. Ma már ha találkozunk akkor biztos, hogy recept csere a téma köztünk. Így aztán nem egy unatkozó nagypapa lett, hanem komolyan mondom egy szupi szakács. Mamár ő nézegeti a különböző konyhai dolgokat az áruházakban.
A legutobbi ötlete, amit megvalósított, hogy a diós tölteléket nem vízzelkészítette, hanem almát reszelt hozzá. Azt mondja szuper lett. Ezt majd én is kipróbálom.
Be-benézegetek, csak nem szokott időm írni jutni. Most viszont olyan levele(ke)t kaptam, amit muszáj megosztanom veletek.
Az alkotó ugyanis férfi, és a nagyapám lehetne - remélem, nem haragszik meg ezért. Saját bevallása szerint a konyhába is csak nemrég merészkedett be először, kenyeret pedig karácsony óta sütöget, az első kísérletek után már kovásszal! Legutóbb ezt írta:
"Tudod két nagy EK kovász bizony érezhető a fél kiló lisztben, de a mellékelt képen az a változat látható, amiben sok kovász és cukor helyett só! van. Nem értettem miért nem kel. Kivettem, kézzel átgyúrtam és + másfél órát kelesztettem. Nem nőtt meg. Majd - lesz ami lesz - ráindítottam a sütést. Akkor a sokktól kalapot emelt, és lásd a képet. A hibára kostoláskor jöttem rá. Na usgyi, a következő kenyeret raktam össze (kovász + tejben beindított élesztővel), az meg megemelte a gép fedelét. Kicsit vissza pofoztam. Jó lett. Hát így zajlik, de igérem belejövök. Egy hagymás kenyér készítését tervezem."
Én továbbra is csak annyit mondhatok, hajrá!
Bezsa és Limara, kitettem Limara e-mail címét is a tiéd mellé, remélem, nem gond, mégis csak egyszerűbb a portál jelenlegi "háziasszonyát" megtalálni.
Akinek pedig van otthon zabpehely és szereti a ropogós müzlit, ezt feltétlenül készítse el! Lekörözi az összes bolti méregdrága ropogós müzlit, és csak az van benne, amit beleteszel. Meg fogom csinálni a csokis változatát is.
Megsütöttem a szendvicskenyeret,majd vacsira meg is kóstoljuk.
Sütöttem egy jópofa dolgot, a neve Corn Dog, Max gasztroblogjáról van a recept, érdemes kipróbálni. Kukoricalisztes tésztába mártott virslidarabok,kisütve olajban.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit