Tök jó délutános hetemen esténként magammal beszélgetek és Küldöm nektek reggelre a kávét!
Jövő héten nem lesz ilyen jó dolgotok ,mert korán kel majd kelnem mert reggeles leszek.
A kávé!
Loptam hozzá receptet is:
100% arabika kávé
két teáskanálnyi konyak
1/3 teáskanálnyi frissen reszelt narancshéj
1 teáskanálnyi csokoládé szirup
csokireszelék
étcsoki Elkészítési mód, lépésről lépésre:
100% arabika kávéból espresso-t főzünk, majd ízlés szerint édesítjük.
Hozzáadunk két teáskanálnyi jó minőségű konyakot és 1/3 teáskanálnyi frissen reszelt narancshéjat.
Hozzáadunk továbbá kb. 1 teáskanálnyi csokoládé szirupot (vagy beleteszünk egy kis kocka étcsokit).Cappuccino-s csészében nagy adag tejszínhabbal szervírozzuk. A habra frissen reszelt narancshéjat és csokireszeléket szórunk.
Egy szelet narancsból egy cikkelyt kivágunk és a háromszöget csúcsával lefelé a tejszínhabkorona tetejére illesztjük. Étcsokival, szívószál nélkül szolgáljuk fel.
Jégkása! Hát ha viharban főzi a babot,akkor csak is viharos lesz a folytatás...ha szeles időben főz,akkor jönnek a szelek....és ha szélcsend van,hát akkor nem kell szellőztetni sem! A képnek meg van folytatása a kertes topikban! Kukk oda is!
A rózsaformázáshoz van pontos recepted is , mert már én is próbáltam ezt a Marsmallow fondant csak nekem nem lett ilyen jól formázható. Jól tudom vajat kell hozzá adni!?
Igen tényleg annyi az élesztő. Mert ez egy nyanyatészta Limarától felezve a kiindulási alap és ő is 500 g liszthez 1 dkg élesztőt adott. Ez pedig 250 g liszt. Szerettem volna kovász nélkül Ukrán rozsosat sütni. Ezért kicsit lágyabbra is készítem a nyanyát. A legutóbbi rozskenyerembe nem is tettem a nyanyán kivül élesztőt. Hosszabban kelesztem.
Ma rendkívüli késztetést éreztem a sütésre, az ihletet a mascarponés gesztenyekrém receptje adta. Összedobtam hát egy gyors gesztenyetortát. A piskóta Stahl-féle, 6 tojásból csináltam, és nem jött fel magasra, így nem tudtam elvágni, ezért krém csak a tetejére került, jó vastagon. A krémen is variáltam. Nem pudinggal csináltam, hanem:
2 cs.gesztenye+1 rumaroma+porcukor+25 dkg mascarpone+kb. 500 ml tejszín és egy kis hullala habbá verve+egy habfixáló.
Csak most tudtam jonni,nem valami jo volt ma a kedvem,kisse ideges vagyok.
Patriknak kuldom ezt es kivanok sok boldogsagot,sok szeretettel!
Andi,de orulok,hogy sikerult a piskota,amugy azt nem is lehet elrontani,es is ezt sutom mindennek amiota az eszemet tudom.
Boglarka,en a babot ugy szoktam szelmentesiteni,hogy tobb leben fozom.Pontosabban:este odateszem azni reggelig.Felteszem foni,majd ugy 20 perc utan leszurom,ismet felontom vizzel,megint fozom egy darabig,majd leszurom.A harmadik le a vegleges lesz,es az mar nem olyan sotet szinu.Igy nem lesz szeles.
Jo ejszakat kivanok mindnekinek,megyek bezarom ezt a napot vegre...
A babot akkor kell főzni,mikor szélcsend van...hihihi....,-na ez csak vicc volt! de ha főzés után átpaszírozod,akkor a rostos héjja fennakad,és úgy fogyasztható!
Lenne egy furcsa kérdésem,Nem tudja valaki,hogy lehet a BABOT szélhajtás mentesitésre rá venni??????????
Mert azt halotam már ,hogy elö kell főzni és utána másik vizbe kell teljesen puhára fözni,de nem tom ,hogy az jó e valakinek E -téren nincs valamilyen jó gázmentesitő megoldása.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit