Előzetes beszélgetéseink alapján indítottam ezt a fórumot. Kívánom, hogy mindenki, aki elszánja magát egy kisebb vagy nagyobb fogyókúrára, a végén sikerélményről tudjon majd itt beszámolni. Remélem ehhez tudunk itt egymásnak segítséget és bíztatást nyújtani.
Hát ez a recept pont jól jött. Hogy szokták mondani? Suszter maradj a kaptafánál. Hát én maradok a számítógépeimnél - és a Ti receptjeiteknél, a sajátjaimmal nem kísérletezem tovább. Ezt a Margitkáét ki is próbálom.
Endzsi: bocs, hogy "elloptam" az avatarodat, már cserélem is.
Ebbe a kenyérbe felhasználhatod a lisztjeidet, amiket írtál.
A tejsavó port kihagyhatod, és a folyadék egy része helyett egyszerűen tejet teszel. Mondjuk a felét biztosan átcserélheted.
Nagyon örülök, hogy finom lett a káposztád. Jó kérdés, hogy mennyit lehet enni. Az első időkben, míg átáll egy kicsit a szervezeted, meg a lelked, addig még a normál adaghoz közelebbi mennyiséget egyél. Ha már tudod, akkor ezt csökkentsd annyira, hogy épp jól lakjál. Tehát nem dugig tele, hanem amikor megérzed azt hogy kezd telni a gyomrod, akkor nézd meg mennyit ettél és legközelebb ennyit szedjél magadnak. A cél, hogy az embernek össze tudjon szűkülni a gyomra. Ez megtörténik!! Én ma egy normál étkezést egyszerűen nem tudok végigenni. És nem leves után a másodikról beszélek, hanem egy rendes tányér főtt ételt nem tudok megenni. A végét legtöbbször a férjemnek adom, mert nem fér belém!! Tehát ezt magadnak kell kitalálni, de a lényeg, hogy fokozatosan csökkentsd le az adagodat annyira, amitől kényelmesen érzed magad evés után. Ez főtt ételre vonatkozik, az egyebeket jobban lehet darabra, dekára kitalálni.
A vegeta nem baj, csak a sótartalmát kell figyelembe venni, de ez a normál főzéseknél is így van.
Megfőtt a káposztám, tettem bele még 3 marék 3 komponensű pelyhet amit írtam. Nagyon fini lett.Savanykás mert nem mostam ki a káposztát,így szeretem amúgy is. Megettem belőle 1 1/2 tányérral,kefírrel. Tényleg ilyen kajákból mennyit lehet enni ? Szép estét ! Nogea
Fől a fini székelykáposztám. Vegetával ízesítettem,borsal,pici őrölt köménnyel,nagyon fini illata jön.Az ugye nem baj ha vegetával ízesítek ?
Na megint megyek majd jövök még talán.Üdv! Nogea
Margitka !
Mit tettél nekem ide tegnap ? Nem találom ! A tejsavó por Endzsi recijébe kell és te írtad hogy helyettesíthetem tejjel, csak nem tudom mennyivel.
Na elmentem én is egy időre !
A pehelymixet is tudod használni a zabpehely helyett. Sütéshez mindenképpen, főzésnél enm tudom hogy viselkedik a rozspehely, de egy próbát mindenképpen megér. Az árpapehely sokkal hamarabb puhul, mint a zabpehely, de a rozst nem főztem, csak sütöttem.
A hajdina lisztet fel tudod használin, mint bármelyik sikér nélküli lisztet. Bármelyik kenyérbe tehetsz belőle mondjuk 5 kdg-nyit, a sima liszt helyett. Palacsinta tésztát is lehet belőle csinálni. Én már sütöttem jól sikerült, csak kicsit vastagabbra sült, mint a szokásos. Azt hiszem egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát tettem bele.
Ez a lisztkavalkád nagyon jó, ezeket használom leginkább én is. Ezekből nagyon finom kenyereket lehet sütni. Tegnap idetettem Neked a teljes kiőrlésű búzalsiztnek a linkjét, ezekből meg is tudod sütni. A sütőben sült kenyerek között találsz egy csomó olyan receptet, amikben ezek a lisztek vannak, de a gépik között is akad néhány. Ha körülnézel és találsz olyat ami tetszik, de valamid nincs hozzá, akkor írjál, segítek, hogy mit, mivel lehet kicsrélni.
Én ma kiflit szeretnék sütni, de valószínűleg csak este felé kerül rá sor. HpKiszti ötlete alapján vagy csíkos vagy csak paprikás kiflli lesz, ha hozzájutok valamikor :-)) Most ugyanis megint mennem kell, legalább 1,5 órát nem leszek itt, sajnos.
Majd jelentkezem, írjál, ha találtál valamit, üdv, Margit
Köszi Margitka !
Nem tudnád nekem megmondani hogy a tejasavó porból ugye 4 dkg kell, akkor azt mennyi tejjel helyetesítsem ?
Írtam a másik fórumba is, a pogiddal kapcsolatban.
A hajdina lisztel tudok valamit kezdeni ?
Találtam viszont itthon ezt el is felejtettem hogy van.Pehelymix, az van ráírva hogy 3 komponensű, zabpehely,rozspehely,búzapehely van benne.
Ezzel tudok valamit kezdeni ?
Tk.búzaliszt,tönkölybúza fehér liszt,tk.rozsliszt,búzakorpa,búzacsíra,tk tönkölybúza liszt,hajdina liszt, világos rozsliszt ezek találhatók ide haza. Ha van ötlet akkor megköszönném !
Nálad mi lesz a mai sütkérezés ?
Üdv! Nogea
Jó, amit leírtál, látom Endzsi is gyakorlatilag ugyanezt írta. Én inkább kefírre szavazok, mint a sovány tejfölre, mert egészségesebb, mint a tejföl. Ha nics zabpelyhed, akkor tehetsz egy kis korpát a káposzátba is, de szerontem érdemes pelyheket is beszereznem, nekem nagyon bevált. Főtt ételbe és kenyérfélébe is.
Majd mesélj, hogy mit készítesz végül, üdv, Margit
háát a búzakorpa nekem nem ízlik mindamellett megpróbálhatod egy kis adaggal akkor nem vész kárba sok ha nem ízlik:)
ha a káposztához ragaszkodsz akkor én már kipróbáltam, most leírom neked is:)
sovány husit (pl csirke mell filé) megcsinálsz pörinek egy nagyon pici olajon (ha kevésnek gondolod az olajat akkor így csináld : először az oaljat felmelegíted rádobod a hagymát és egy pár pillanat múlva öntesz utána egy kis vizet) fűszerezés mehet a szokásos módon (só bors paprika).
egy másik edényben szintén pici olajon megpirítod a savanyú káposztát és utána puhára párolod. amikor kész a kettőt összeöntöd és átforralod egy kicsit.
ha van otthon sovány tejföl akkor azzal eheted :)))
isteni finom és nem hízlal!!!:)))
most megyek holnap leszek és hozom a palacsinta receptet:)))
Szia Margitka ! Köszi már jobban vagyok. a hasam viszont egyfolytába korog,jó hangosan. Nem tudom mitől,lehet hogy az édesítőt nem bírja vagy nem tudom mire gondoljak.
Mit gondolsz ha megcsinálom a savanyúkáposztát úgy hogy olíván megpirítom a hagymát,rá piros paprika, rá csirkemell, rá a káposzta, tehát valami székelykáposzta félét az jó ?
Erre lehet kefírt tenni , Mert azt szerettem a rendes székelykáposztára is, igaz az tejföl volt.! Tejföl helyett kefírre gondoltam.
ha igen, csináld meg a kenyér pótlót fokhagymával. tejföllel ha megeszed nagyon isteni:)
vagy, egy kis túróból tejfölből fűszerekkel csinálsz egy kőrözött "hamisítványt" és 1-2 virslibe bele teszed az is csodás :))
csilingelős autó nem jár felétek?? ha nem is ma, de amikor jön bevásárolsz belőle. mi is tőlük szoktuk venni a fagyasztott gyümölcsöt.nem kell cipelni és nem is fog elolvadni:))
vagy ha gondolod írd meg mi van otthon hátha kihozunk belőle valami finomat:))
Örülök, hogy Endzsi írt a saját diétájáról, Neki köszönöm.
Nogea! Neked meg belekotyogok a vacsidba, ha már erre járok éppen :-)) Húst texeél hozzá, azt mindig lehet enni. Zöldséggel (a savanyú káposzta is ez)összepárolva tejesen diétás és laktató, és még finomabb is, mint magában a káposzta. Ebből nagyobb adagot is csinálhatsz, mert prímán le lehet fagyasztani. Sőt a főzés utolsó perceire egy kevés zabpelyhet szórjál bele, ez még rostdúsabbá és egészségesebbé teszi és ebben az ételben szinte észrevehetetlenné elfő. Befőttet diabetikusat nézzél, ebben biztos nincs cukor. A kalóriát azonban ezekben is meg kell nézni, mert van olyan édesítőszer (pl. Glukonon), amiben rengeteg kalória van, míg a másikban szinte 0 a kalória.
Hát a befőtt ugrott, mert amint láttam a light szirup is cukros csak " enyhén"))))
Szóval ez ugrott. Itt a sima mezei falusi boltba meg nem igen van a fagyasztóba holmi gyümölcs, hát még piros is legyen.))))
Szóval nem tudom mi lesz a vacsim ma még.
Azon gondolkoztam hogy párolok savanyú káposztát olíva olajon egy kis hagymával. Az nem rossz.
az elején novemberben nagy lelkesedéssel indultam én is meg a lányom is, de: Keresztúr felől járok be a városba, a Camponánál dolgozom, és a hely ahova tornázni jártam Óbudán volt a Flóriánnál:( egyszerűen nem volt már kedvem és energiám ennyit utazni. tehát abbahagytam sajna. most azzal próbálom kiváltani a mozgást, hogy amikor csak tudok 1-2-3 megállót amit amúgy busszal tennék meg legyaloglom és úgy mint aki siet valahová:) háát ennyit a mozgásról.
a diétára visszatérve: csak az első hét volt olyan hogy mindig figyeltem az órát: mennyi az idő mit ehetek most éppen, azután valahogy ez teljesen automatizálódot, és csak akkor veszem elő a könyvet ha valamilyen különleges élelmiszert kínálnak vagy találok és nem tudom a kódját:)) gyerekek is nagyon jól megszokták, a férjem az aki néha nem nagyon foglalkozik vele, de otthon nem válogat és velünk együtt eszi azt amit megfőztem.
hát szűken ennyi, de tényleg ha valami nem tiszta, vagy kíváncsi vagy valamire szívesen segítek ha tudok!!!:)))
kérdezted még hogy miket eszek egy nap. a hétvégét már leírtam, de a hétköznapok ennél szürkébbek:)
reggeli: kv+tej nálam ez kb 4:50-kor van
tízórai: szendvics saját kenyérből és saját felvágottból. ez kb 9:30.kor
ebéd: szendvics, rudi vagy puding, esetleg gyümölcs, de a gyümölcsökkel én is úgy vagyok mint Margitka és nagyon keveset eszem
uzsi: nincs
vacsi: különböző saláták vagy főtt virsli, vagy norbis kenyér (puffasztott rizs), sat.........sat. mindig olyan ami 1-es kódú:)))
napközben pedig az innivaló vagy ásványviz, vagy a Bolero-t szoktam inni. ja és persze az elmaradhtatlan tejeskávé az mindig minden mennyiségben. arányok: kávégépből hosszúkávé minden nélkül ezt ketté öntöm és felhígítom tejjel:)))
..........és elkezdtem főzőcskézni. szerencsémre a családom nagyon jól veszi az új dolgokat és nem kellett külön főzikélni nekik meg magamnak!! a tk. kenyeret nagyon jól sikerült megsütnöm elsőre így ez sem volt akadály. hosszú gyűjtögetés és keresgélés után találtam rá Margitka honlapjára és itt nagyon- nagyon sok, jobbnál jobb ötletet sikerült hasznosítanom. Hála és köszönet neki ezért!! a lányom is túlsúlyos kicsit és nagyon nagy lendülettel vetette bele magát velem együtt a "diétába". azért tettem ezt idézőjelbe mert ez lényegében, egyfajta életmód váltás.
a kezdet...... : kipakoltam otthon az éléskamrát, hűtőt és egy alkoholos filccel "felkódoltam" mindent ami otthon volt:) a 3-asoknak lassan-lassan lejár a szavatosságuk mert nem esszük meg őket. a többit meg ahogy fogytak úgy cseréltem át olyanokra amik nézetem szerint egészségesebbek mint amilyeneket idáig fogyasztottunk.
egy jó tipp vacsira ami nekünk nagyon bevált:
egy 25 dkg-os túró 1/4-e, édesítő, pici fahéj, 1 natur joghurt vagy kefir (ami van otthon), piros gyümölcs (most fagyasztva) tej szükség szerint ki milyen sűrűn szereti:)
mindent bele a turmixba és amig a gyümölcsök össze nem törnek addig nyomatni. egy nagyon sűrű és laktató vacsi lesz ebből és nyugodtan megihatod nem hízlal. kb 3-3,5 dl. ha nincs túró helyette 1-2 evőkanál zabkorpa, az eredmény ugyan az:))
majd apránként leírogatom milyen recepteket sikerült gyűjtögetni, vagy kikisérletezni. nagyon jó és nekem nagyon tetszik a norbi féle dolog, mert rengeteg olyan édesség is van amit nyugodtan ehetsz akár este is csak a hozzávalókat kell kiválogatni. pl. volt hogy palacsinta volt a vacsi mert zabkorpából csináltam. nagyon nagy előnye ennek a palacsintának, hogy 2-3 db-nál többet nem tudsz megenni belőle annyira laktató!!! ennek is leírom a receptjét, de ezt meg kell néznem otthon.
nos ha van kérdés várom és ha tudok válaszolok is:)))
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit