Jégkása: Bocsánat nem te sütötted hanem Moha : akkor töled kérdezem ,hogy benne van-e a Bármitbe a Babapiskotás süti karamell krémmel és hogy szeleteled nem ugy mint a méterest ugye?
1. Bocs, hogy a Pisztoly-linzer mellé nem írtam oda a forrást. Két nyomós okom is van: 1. elfelejtettem. 2. ha nem felejtettem volna el, akkor sem tudtam volna mást írni, mint azt, hogy nem tudom. Anyukám legalább 1000 éves receptgyűjteményéből bányásztam elő a kekszkinyomóval együtt, és ott is csak egy saját magam által még az ősidőkben begépelt példány volt.
2. a Bazsalikomszószos tekercs receptemben az élesztő mennyisége nem látható. Megtennéd, hogy beírod?: 1/2 teáskanál szárított élesztő.
Előre is köszönöm, és még egyszer bocsánat, most már tuti, hogy nem fogom elfelejteni...
Iriszi nem semmi mennyi minden finomságot készítettél nagyon guszta mind!!
Limara, gyönyörű és utánozhatatlan a kenyered mint mindig:))
Bezsa, nagyon szép lett a kenyérkéd, gondolom milyen fincsi lehet.
Jégkása a rácsos sütiből lopikáltam olyan guszta:))
Moha látom te sem tétlenkedtél az a kalács nagyon ennivaló formában sütötted? A kuglóf amit kérdeztél a "Kakaós kuglóf cukor nélkül" névre hallgat azt hiszem a receptes I-ben van én édesítő helyett 10 dkg cukrot raktam bele.
Elkészült a túrós, kakaós kalácsom. Kicsit kirepedt, bár egy órát kelesztettem, de ugye a mi kutyánk (vagy macskánk) kölyke... Szerintem el fog fogyni.
Igen, tényleg csak elmélkedés volt. Szerintem a 3 dkg élesztő ennyi liszthez nem volt sok, viszont a fél óra kelesztés igen. Főleg, hogy meleg sütőbe tetted, így nem volt ideje eléggé megkelni, ezért repedhetett meg. Mondjuk nem vészes szerintem, éppen hogy látszik, szokás szerint gyönyörű amit alkottál!
Limara ha erre jársz,megint kérdés: múltkor volt valami elmélkedés a kalácsok repedéséről, írtál is valamit,de nem emlékszem rá! Kevesebb élesztőt teszel bele? A tegnapi második csíkosom szerteszét repedt, kissé robbantott kalács volt. 75 dkg liszthez tettem 3 dkg élesztőt,sok ez? Vagy csak nem kelt eleget,mert a kenyér miatt be kellett tennem fél óra kelés után,kiszámoltam,hogy kész legyen mire a kenyérnek kell sülnie. Mondjuk a fiam azt mondta így is elfogy,ne bánkódjak rajta.
Az ember gyanutlanul bejon ide reggel es PUFFFF! -mar a szajaba is tomik a sok finomsagot! GYONGYORUEK eeees naggyon fincsik lehetnek! Ha En most ottlehetnek , kerem!
JEGKASAM: En mar reeeg kimasoltam amikor irtad! Nem keszitettem igy meg, megprobaljuk. Koszike a recit!
MOHAM: gyonyuruek!!! Hogy keszitetted a Karamell tolteleket? Pudingos? Hat Moham, egy ilyen szep kenyeret es kalacsot felvagni IS felnek. De NEMmegenni szentsegtores lenne!
Megyek dolgozba.Majd este beugrok "" . Puszka mindenkinek!
Jégkása ez a kávé lassan jöhet is nekem! Mi vagyunk a bagoly részleg!
A mascarpone nutellával szerintem nagyon tömör gyönyör lesz,valamivel lazítani kéne rajta. Talán egy kis sűrűre főzött puding, vagy tejszín habbá verve?
Itt a hétvégi karamellás babapiskóta:
Ma sem varrtam jelmezt, viszont sütöttem egy csíkos kalácsot, majd még egyet,mert a fiam egyet kért a holnapi történelem szakkörre is,oda mindig más visz sütit.
Mire hazaérek a munkából, már mindenki elment aludni! Majd holnap reggel elolvassátok!
Mindenki naagyon szépet sütött! Gratulálok!
Ildikó!
Igen aktuális még remélem reggel bekukucskálsz. Kérdés Mascarpone Nutallával keverve jó torta tölteléknek. Mohához is szóla kérdés?! Ő is szokott még mascarponéval krémeket készíteni!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit