Megint nagyon finomakat sütöttetek! A túróst már én is kinéztem mára. Sikerült végre a nyanyás kenyerem, benne van a képtáramba, de nem tudom beilleszteni ide sajnos.
Bea! Gyönyörűek ezek a hajtoványok, nagyon ügyes vagy!
Azért borultak meg egy kicsit, mert nagyon csücskösre, háromszög alakúra vágtag. Legközelebb kicsit szélesebbre hagyd a fenti részét is, inkább trapéz alakú legyen, akkor nem fog eldőlni. De gyönyörű a tésztája!
Edo, megnyugtatlak, nem csak sütni szoktam. Ma például még főzni sem fogok, maradt tegnapról bőven ebéd. Pénteken is csak egy rizsfelfújtat csinálok.
Bogi, Limara kekszkinyomós receptjét használtam, kissé átvariálva. Másfél adagggal készítettem, nem tojássárgát tettem bele, hanem 2 egész tojást, egy egsz sütőpor ment bele, jól meg is nőttek a kekszek, 3 vaníliás cukrot tettem bele, és ez volt az alaptésztám. Ezt 4 felé vettem, egyikbe ment dió és méz, másik negyedbe reszelt étcsoki, harmadikba instant kakaó nagyon kis tejjel, a negyedik maradt vaníliás. A kétszínű úgy készült, hogy csináltam vékony rúd vaníliás tésztát, amit körbeburkoltam az instant kakaóssal, így ment a gépbe. Én most vettem a gépem, van szépséghibája ennek is, mert nem tökéletesen zár a dugattyú és kevés tészta felmászik a dugó fölé, de az könnyen kiszedhető. Pennyben volt még 2-3 sütikészítő és most nagyon olcsón adják, adták, 499-ért vettem és már 9 tepsi kekszet csináltam vele 2 nap alatt. Egyszóval bírja a gyűrődést. Nálunk lesz majd használva, mert egyszerű használni, és jól lehet vele haladni, főleg, hogy időzítőt állítok be, hogy ne égjenek meg a kekszek. Így tényleg nyugodtan csinálhatok közben mász is.
Szia! Nem ertem miert lett hig! En mindig 1 nappal elore keszitem, mivel a 1/2-ig kesz bombit ki kell jol huteni a formakupolaban/tal/es nehezeket is rakok a tetejere. 1./ tannyer es arra nehezek. En csak jo minosegu csokit NEM! tortabevono csokit hasznalok mert annak magasabb a vajtartalma.A habot ovatosan keverem bele a csokis masszaba, nehogy megtotjon az. Ez csak par tipp volt hogy miert is lett mas... NEM lesz! NE varj zselatin szilardsagu kremet!! Az enyem SEM az volt. Neha a fotok sokat csalnak. No, ezert is sajnalom hogy itt a computer elott nemtudunk "benyulni"es kostolni. Sokszor a kremek allagara is kivancsi volnek. Nemszabad nagy vagy magas formaba kesziteni ezt a tortafajtat. Majd holnap emlekeztess hogy lemerjem Neked a formatumat amiben en is keszitettem. Jo? NE add fel, mer fini es nagyon dekorativ. sutni sem kell. Nezd meg meg a Fakanal oldalan van meg tobb fajtaja is.
Bezsa, nem tudom honnan a recept, nem emlékszem, de rém finom lett. csináltam oregánost, borsost, és diszsósat szombaton volt egy buli. nagy sikere volt, de a megmentett maradék és másnapos. Frissen nem volt idő a fotozásra.
Ildikó megcsináltam a csokoládés bombádat, nagyon finom lett, el is fogyott (képet holnap teszek fel) de nekem híg lett a belső krém. Miért? mindent úgy csináltam, ahogy le van írva.
Nagyon régen nem voltam fent, de sokat gondoltam mindenkire. Majd igyekszem visszaolvasni, hogy ne maradjak le semmiről, és ajánlottam is lapot ismerőseimnek.
Bezsa,en is tettem meg jo 2 kanallal utana,mar eleve lattam hogy keves lesz a cuki.Nekem igy eleg edes.Citromhej viszont nekem is eszembe juthatott volna..
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit