E.Margit receptje
Hamburger:
2 dl folyadék (tej+joghurt vagy kefír) 5 dkg margarin 1, 5 kk folyékony édesítőszer (vagy 3 ek cukor) 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor 45 dkg BL 80-as kenyérliszt 2,5 dkg friss élesztő 1 tojás késh. aszkorbinsav
2-szer dagasztatom a géppel, közben 20 percet kel. A második dagasztás után 10 felé vágom, picit egyenként átgyúrom, majd formázva tepsin kelesztem. A tetejét vizezett tojássárgájával kenem le és szezámmagot szórok rá.
Hamburger hús:
Bármilyen húst ledarálhatsz, én általában csirkét vagy pulykát szoktam. Ebbe jön: mustár, só, bors, Worcestershire szósz (ez fontos!!) és esetleg egy kevés ketchup. (Nem szabad beletenni fokhagymát, hagymát, tojást, mert ezektől fasírt jellege lesz a húsnak.)
Tehát a felsoroltakat összekeverem és teljesen lapos pogácsákat, sőt inkább lapokat formázok belőle. Ezt teflon serpenyőben vagy kontakt grillben megsütöm. Megsütve fagyasztható, mikróban kb. 1 perc alatt felolvasztható és olyan, mint frissen.
|