E.Margit receptje
Sonkás-tojásos batyu:
50 dkg BL 80-as liszt (vagy 2/3 finom+1/3 rétes)
1 egész tojás 1 dl kefír v. joghurt 1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő
Ebből három cipót csináltam, szögletesre nyújtottam és egy lapot négyfelé vágtam, így lett 12 db batyum. A tetejét vizezett tojássárgával kentem le.

Egy következő alkalommal muffinformában sütöttem meg ugyanezt. A különbség annyi, hogy 60 dkg lisztből csináltam a tésztát, és tettem bele egy kevés tk. lisztet is. Töltelék: 6 db tojást áttörtem, kb 30 dkg apróra vágott, főtt, füstölt hússal, 2 jókora kávéskanál mustárral és 3-4 kávéskanál kefírrel összekevertem. A megkelt batyuk tetejét egész felvert, tejes tojással lekentem és reszelt sajttal megszórtam.
    |