E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Kreatív hobby Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
endzsi

2006.02.09. 10:57 -

Sziasztok !!!

Endzsi vagyok, és Margittal megbeszéltem e-mailben, hogy nyitok egy topikot Kreatív hobby címen. Az ötlet onnan jött, hogy a lányommal együtt sokat festünk hennát, és amikor kész a "mű" rendszeresen le is fotózzuk. Amikor elkezdtük, nekem nagyon sok időmbe telt amig felkutattam mindent hozzá. Ezt a sok időt gondoltam megspórolhatnánk, ha egymásnak adnánk ötleteket, címeket, ki mit csinál, és hol szerzi be az alapanyagokat hozzá ?!

Írjatok minél többen és várunk sok-sok képet is a remekekről!!! 

Margitka-Endzsi

rabim Előzmény | 2018.03.15. 22:00 - #452

Kedves Virág Marika !  Nagyon örülök, hogy jelentkeztél !  Hogy vagy ? Mi van Veled és kedves ,családoddal ?  Készülsz a Húsvétra ?

Köszönöm szépen a jókívánságokat az unokám nevében is. Nagyon boldog nagymami vagyok, mert másfél évig naponta együtt lehetünk a legkisebb unokánkkal. Addig vagyunk együtt, amig a szülők dolgoznak.  Igy  lehetőségem van sokat játszani vele. Most kezdett beszélni, így még izgalmasabb .

Jó készülődést és kellemes hétvégét kívánok ! sok puszi :  Marika

 

 


virag Előzmény | 2018.03.09. 14:17 - #451

Hű, de elszaladt az idő! Már 2 éves! Nőjön nagyra! Sok boldogságot az ünnepeltnek, jó egészséget, vidám szépséges éveket!

Nagyon kreatív vagy. Szép és hasznos kis ajándékot készítettél.

Marika


rabim Előzmény | 2018.02.24. 20:30 - #450

Benike unokámnak készítettem ezt a kis könyvecskét. a második szülinapjára. A filc képekkel lehet játszani. Legombolni a figurákat, vagy pl húzogatni az autót, repülőt a vékony szalagon.

    A golyókat lehet húzogatni,. A filc babáknak is örült .


rabim Előzmény | 2018.01.13. 22:14 - #449

    

Benike unokámnak készítettem

A kis hinta hurkapálcából készült, az ülőke gyufás dobozból. A maci boltban vásárolt

 

   A babákat papirból vágtam és hajtogattam


rabim Előzmény | 2018.01.13. 21:42 - #448

  

Ajándék kísérő angyalkák- karácsonyra készítettem rokonoknak ,barátoknak


rabim Előzmény | 2018.01.13. 21:30 - #447

     

Térhatású képeslap - A menyem szülinapjára készítettem.


rabim Előzmény | 2017.11.24. 16:41 - #446

A színek sajnos nem az igaziak. A bal szélen lévő  pókos minta hófehér. A rózsaszín sokkal világosabb. Az alul lévő anyag haragos zöld a valóságban, és gondolom az esti lámpafény miatt torzult el ennyire. Bocsika.


rabim Előzmény | 2017.11.22. 23:36 - #445

   Ezeket a könyvjelzőket készítettem csipkeveréssel.

Ezeket a polipkákat horgoltam a nyáron, és el is ajándékoztam őket

 


rabim Előzmény | 2017.07.04. 21:55 - #444

Szia kedves Vali !   Köszönöm szépen a linket !  Végig néztük a kertet, és szinte minden növényünkön megtelepedett ez az üvegházi molytetű. A gazt ugyan kitéptem, a virágoknak a fertőzött végét levágtam, ahol lehetséges, de ahogy hozzáérek, rögtön felrepülnek, tovább állnak. Szóval ez nagyon nehéz menet lesz idén. A vegyszereket is megvesszük.

  Nagyon ügyesek vagytok, hogy sikerült ennyi fonalat begyűjteni !  Nálunk a Szakkör nem tud együtt dolgozni, mert lekéstünk a pályázatról. Elvették  a helyiséget, ki kellett költözködni. Most  nincs hely, ahol együtt lehetnénk. Ősszel majd egymás lakásán tudunk találkozni és ez rendszeres szervezést igényel. Félek, sokan inkább abba hagyják a közös munkát.

A kis unokád tejallergiája bizony nagyon rossz hír.  Mielőbbi gyógyulást kívánok neki !

A mi Peti unokánk pár hetes korától 9 hónapos koráig kapott speciális tápszert. Aztán elvittem a kórházba, megcsinálták a tej-terhelés vizsgálatot, és kiderült, már nincs gond.   A Benike unokám sok mindenre allergiás, most éppen tojást, tejet, tejterméket nem ehet, 16 hónapos. Neki 2 évesen fogják  ellenőrizni, hogy javult-e ?

Szabó Magda : Mondják meg Zsófikának c. könyvét olvastam újra a múlt héten. Előtte néhány Fábián Janka könyvet olvastam. A kerti munka után jól esik egy kis pihenés.

Hétvégén Falunap lesz, ahol a Nyugdíjas klub is benevezett főző versenyre. A férjem lesz a főszakács .  Jön a család is vendégségbe.

A képeket valamikor felteszem.            Nagyon szép hetet, jó egészséget kívánok és jó unokázást !  puszi : Marika


bezsa Előzmény | 2017.07.03. 10:33 - #443

Szia Rabim!

A kerti munkák jó részét párom csinálja most. Az a fehér lepke pedig a üvegházi molytetű. Sajnos nagy károkat tud okozni. Itt is van.

http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=1&page_id=11

Most egy hétig kint voltam a lányoméknál unokám tejallerigiás lett. Eddig ő nem nagyon tejezett, de a napköziben igen. Hát nagyon rossz 2 hetük volt.

Örülök, hogy sikerült a polip és boldog kis gazdája is lett.

Mi most nagyon szerencsések vagyunk, mert kaptunk egy cégtől 295 motring fonalat, és egyéb helyekről (szülők, áplolónők, és más helyről is van) utánpótlás.

9-én jönnek unokáim és itt lesznek szeptemberig.

Hát a kép felrakásnál én is szenvedek időnként.

A könyv valóban megrázó. Én már 2x elolvastam. 

Neked is szép hetet és jó munkát. Vali


rabim Előzmény | 2017.06.23. 18:22 - #442

Kedves Vali !  Elkészült a második polipka. Még nem tudom, hogy miképp tudom feltenni a képet,de ki fogom találni a módját.  Az elsőnek már van gazdája, a második a Benike unokámé lesz, és a harmadik a kolléganőm most született unokájáé lesz.

Te folytattad a mesehősök horgolását ?  Egy volt  osztálytársam szintén figurákat horgol, amit feltett a facebookra. 

Nagyon szép hetvégét kívánok, sok puszi : Marika


rabim Előzmény | 2017.06.13. 22:50 - #441

Szia Vali !  Elolvastam  Szabó Magda :Az ajtó című könyvét , ma fejeztem be.  Hihetetlenül felkavart,  többször elsírtam magam.  Lehet, hogy mégsem  ajánlatos nekem színházban is véginézni, mert a történet nagyon megrázó.. Nekem is van több könyvem tőle, szeretem az írásait.

Hogy haladsz a kerti munkával ?

  Mi holnap palántázunk, karalábot, karfiolt, és amit még lehet.  Amit én vetettem tavasszal palántának valót, szépen kikelt, aztán meglepte valami fehér apró röpülő kártevő és apró levéltetvek is megjelentek. Mire észbe kaptam , minden palántát tönkre tettek.  A vegyszer, amivel kezeltem, nem használt, lejárt a szavatossága, amit persze utólag néztem meg.  Kivittük a szabadba, de ott sem mentek semmire.  Végül vehettük a palántákat.   A kertben sem kelt jól a bab, kukorica, tök, cukkini. Még a hagyma is elfonnyad, elvesztette a szép zöld színét.  Nálunk nagy a szárazság.  A férjem naponta kétszer locsol, még a krumpli egy kis részét is, mert szenved minden.  A borsó , spenót , szép volt, abból tudtunk fagyasztani. Az uborka szép, ma egy hálót feszítettünk mellé, hogy arra fusson.

Szerettem volna képet feltenni, de a képkezelő ismeretlen hibát jelzett.

Nagyon szép hetet kívánok, sok puszi .  Marika


bezsa Előzmény | 2017.06.10. 23:39 - #440

Szia! Szabó Magdát imádom. Az ajtó című könyve meg fenomenális, már vagy 3-szor elolvastam. Majd minden könyve meg van.Én is most kertezek unokázok és egy kicsit horgolok.

Pusz Vali


rabim Előzmény | 2017.06.09. 10:24 - #439

Kedves Vali !

Köszönöm a tanácsodat ! A régi fonalból készült polipka kész,  de a catanival még nem végeztem. Együtt akarom lefotózni, igy jobban látni a különbséget.  A kert nagyon megviselte a kezem, és a szemem ismét vörös.  A kinti gaz, csalán stb. miatt estére használhatatlan vagyok. Most olvasok esténként.  .  Szabó Magda :Az ajtó című könyvét. olvasom, mert szeretném színházban is megnézni. Igyekeznem kell, mert a Spirit színházbam játsszák jun. és jul-ban két napon. Ma a Nyugdíjas klub tagjaival egy kis kemencés sütögetésre megyünk. Nekem kenyeret kell sütnöm itthon, mert elfogyott, és sötök a találkozóra egy kis szezámmagos kiflit.

Nagyon szép hétvégét kívánnok, puszi :  Marika


bezsa Előzmény | 2017.06.02. 09:48 - #438

Szia!

Igen A cataniával vagy a hozzá hasonló fonallal ezt a technikát jóval könnyebb csinálni, mert látod a szemeket, mert nem szöszös. A fonal lényege, hogy mercerezett legyen.  Néha érdemes a picon is körülnézni, ha van olyan piac a közeletekben, mert ki lehet fogni olcsóbb fonalat. Sok sikert a munkádhoz. Örülök, hogy az osztálytalálkozótok jól sikerült. Pusz Bezsa


rabim Előzmény | 2017.05.31. 23:34 - #437

Kedves Bezsa !

Köszönöm a kedves kis Bogyót !  Nagyon aranyos !

Képzeld, olyan szerencsés vagyok, hogy a falunkban megnyílt egy Kreatív bolt, és a vezetője éppen olyan fonalat árusít, amire nekünk van szükségünk. Catania originál fonalat !  Gyorsan vettem kettőt. Elkezdtem a polipkát ebből a fonálból, és örömmel mondhatom, álom könnyű vele dolgozni.  Most már csak időt kell rá szánnom, és meg tudom mutatni.  Az  50. éves osztálytalálkozó nagyon jól sikerült, remekül éreztük magunkat.  Nagyon szép hetet kívánok, sok puszi :  Marika


bezsa Előzmény | 2017.05.23. 13:53 - #436

Kedves Rabim!

Ilyen tavaszt tájt valóban a kerti munka sok időt igényel, de szerintem megéri a fáradságot. Nálunk is elkezdödött a kerti szezon., bár én nem sok mindent ültetek, de van vele munka bőven. 

Azért mutattam meg, hogy mit csinálok, mert ezzel a tecnikával az unokáknak is jópofa ajándékokat lehet készíteni. Én most a Bogyó és Babóca meséből a Bogyót készítettem el.

Az őszi időszak jobban kedvez a kézimunkának. Pusz és javulást a szemednek.


rabim Előzmény | 2017.05.20. 19:12 - #435

Szia kedves Vali !  Köszönöm megértő soraid !  Bizony nagyon sok minden közbejött mostanába. A szemem sajnos egyre többször begyullad, vörös és viszket. Idén  már a második üveg szemcseppet használtam el. Már követni sem tudom, hogy mire vagyok allergiás. Van egy szoba cicánk, és az udvaron még 5.  Gyanakszom, hogy velük kapcsolatos az allergia. Ettől függetlenül a héten minden nap utaztunk.  Voltam kontrollon is, szépen gyógyultam , az orvos is megdícsért.    A Kézimunka szakkörös  barátnőim most nem érnek rá, sok a kerti munka, jönnek az unokák nyaralni. Megbeszéltük, hogy inkább ősszel tudunk többet kézimunkázni.  Nekem is az az érzésem, hogy nem tudok mostanában elég időt fordítani a horgolásra.  Remélem, őszig   belejövök a horgolásba. Kérlek, ne haragudj, hogy ilyen lassu vagyok.  Május végén  ünnepeljük   a volt 8-os. osztálytársaimmal az 50. éves évfordulót .  Most erre készülünk. Ha sikerül befejeznem a kis polipot, küldök képet. Sok puszi:  Marika


bezsa Előzmény | 2017.05.19. 08:47 - #434

Szia! Nem hajt a tatár szívem. Ha kedved van csinálod, ha nincs akkor nem. Én nem fogok megharagudni érte. Javulást a szemednek! 

Remélem mire válaszoltam meg is gyógyult!


rabim Előzmény | 2017.05.12. 22:01 - #433

Valikám !  Még csak a második csápnál tartok.  Közben begyulladt a szemem, ki kellett hagynom pár napot. Ha elkészült, megmutatom. Sajnos elfelejtettem fonalat venni, pedig ma voltunk vásárolni. Most már csak jövő héten tudom beszerezni. Azért köszönöm a bíztatást, jól esett ! sok puszi : Marika


[452-433] [432-413] [412-393] [392-373] [372-353] [352-333] [332-313] [312-293] [292-273] [272-253] [252-233] [232-213] [212-193] [192-173] [172-153] [152-133] [132-113] [112-93] [92-73] [72-53] [52-33] [32-13] [12-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu