E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Kreatív hobby Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
endzsi

2006.02.09. 10:57 -

Sziasztok !!!

Endzsi vagyok, és Margittal megbeszéltem e-mailben, hogy nyitok egy topikot Kreatív hobby címen. Az ötlet onnan jött, hogy a lányommal együtt sokat festünk hennát, és amikor kész a "mű" rendszeresen le is fotózzuk. Amikor elkezdtük, nekem nagyon sok időmbe telt amig felkutattam mindent hozzá. Ezt a sok időt gondoltam megspórolhatnánk, ha egymásnak adnánk ötleteket, címeket, ki mit csinál, és hol szerzi be az alapanyagokat hozzá ?!

Írjatok minél többen és várunk sok-sok képet is a remekekről!!! 

Margitka-Endzsi

rabim Előzmény | 2017.07.04. 21:55 - #444

Szia kedves Vali !   Köszönöm szépen a linket !  Végig néztük a kertet, és szinte minden növényünkön megtelepedett ez az üvegházi molytetű. A gazt ugyan kitéptem, a virágoknak a fertőzött végét levágtam, ahol lehetséges, de ahogy hozzáérek, rögtön felrepülnek, tovább állnak. Szóval ez nagyon nehéz menet lesz idén. A vegyszereket is megvesszük.

  Nagyon ügyesek vagytok, hogy sikerült ennyi fonalat begyűjteni !  Nálunk a Szakkör nem tud együtt dolgozni, mert lekéstünk a pályázatról. Elvették  a helyiséget, ki kellett költözködni. Most  nincs hely, ahol együtt lehetnénk. Ősszel majd egymás lakásán tudunk találkozni és ez rendszeres szervezést igényel. Félek, sokan inkább abba hagyják a közös munkát.

A kis unokád tejallergiája bizony nagyon rossz hír.  Mielőbbi gyógyulást kívánok neki !

A mi Peti unokánk pár hetes korától 9 hónapos koráig kapott speciális tápszert. Aztán elvittem a kórházba, megcsinálták a tej-terhelés vizsgálatot, és kiderült, már nincs gond.   A Benike unokám sok mindenre allergiás, most éppen tojást, tejet, tejterméket nem ehet, 16 hónapos. Neki 2 évesen fogják  ellenőrizni, hogy javult-e ?

Szabó Magda : Mondják meg Zsófikának c. könyvét olvastam újra a múlt héten. Előtte néhány Fábián Janka könyvet olvastam. A kerti munka után jól esik egy kis pihenés.

Hétvégén Falunap lesz, ahol a Nyugdíjas klub is benevezett főző versenyre. A férjem lesz a főszakács .  Jön a család is vendégségbe.

A képeket valamikor felteszem.            Nagyon szép hetet, jó egészséget kívánok és jó unokázást !  puszi : Marika


bezsa Előzmény | 2017.07.03. 10:33 - #443

Szia Rabim!

A kerti munkák jó részét párom csinálja most. Az a fehér lepke pedig a üvegházi molytetű. Sajnos nagy károkat tud okozni. Itt is van.

http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=1&page_id=11

Most egy hétig kint voltam a lányoméknál unokám tejallerigiás lett. Eddig ő nem nagyon tejezett, de a napköziben igen. Hát nagyon rossz 2 hetük volt.

Örülök, hogy sikerült a polip és boldog kis gazdája is lett.

Mi most nagyon szerencsések vagyunk, mert kaptunk egy cégtől 295 motring fonalat, és egyéb helyekről (szülők, áplolónők, és más helyről is van) utánpótlás.

9-én jönnek unokáim és itt lesznek szeptemberig.

Hát a kép felrakásnál én is szenvedek időnként.

A könyv valóban megrázó. Én már 2x elolvastam. 

Neked is szép hetet és jó munkát. Vali


rabim Előzmény | 2017.06.23. 18:22 - #442

Kedves Vali !  Elkészült a második polipka. Még nem tudom, hogy miképp tudom feltenni a képet,de ki fogom találni a módját.  Az elsőnek már van gazdája, a második a Benike unokámé lesz, és a harmadik a kolléganőm most született unokájáé lesz.

Te folytattad a mesehősök horgolását ?  Egy volt  osztálytársam szintén figurákat horgol, amit feltett a facebookra. 

Nagyon szép hetvégét kívánok, sok puszi : Marika


rabim Előzmény | 2017.06.13. 22:50 - #441

Szia Vali !  Elolvastam  Szabó Magda :Az ajtó című könyvét , ma fejeztem be.  Hihetetlenül felkavart,  többször elsírtam magam.  Lehet, hogy mégsem  ajánlatos nekem színházban is véginézni, mert a történet nagyon megrázó.. Nekem is van több könyvem tőle, szeretem az írásait.

Hogy haladsz a kerti munkával ?

  Mi holnap palántázunk, karalábot, karfiolt, és amit még lehet.  Amit én vetettem tavasszal palántának valót, szépen kikelt, aztán meglepte valami fehér apró röpülő kártevő és apró levéltetvek is megjelentek. Mire észbe kaptam , minden palántát tönkre tettek.  A vegyszer, amivel kezeltem, nem használt, lejárt a szavatossága, amit persze utólag néztem meg.  Kivittük a szabadba, de ott sem mentek semmire.  Végül vehettük a palántákat.   A kertben sem kelt jól a bab, kukorica, tök, cukkini. Még a hagyma is elfonnyad, elvesztette a szép zöld színét.  Nálunk nagy a szárazság.  A férjem naponta kétszer locsol, még a krumpli egy kis részét is, mert szenved minden.  A borsó , spenót , szép volt, abból tudtunk fagyasztani. Az uborka szép, ma egy hálót feszítettünk mellé, hogy arra fusson.

Szerettem volna képet feltenni, de a képkezelő ismeretlen hibát jelzett.

Nagyon szép hetet kívánok, sok puszi .  Marika


bezsa Előzmény | 2017.06.10. 23:39 - #440

Szia! Szabó Magdát imádom. Az ajtó című könyve meg fenomenális, már vagy 3-szor elolvastam. Majd minden könyve meg van.Én is most kertezek unokázok és egy kicsit horgolok.

Pusz Vali


rabim Előzmény | 2017.06.09. 10:24 - #439

Kedves Vali !

Köszönöm a tanácsodat ! A régi fonalból készült polipka kész,  de a catanival még nem végeztem. Együtt akarom lefotózni, igy jobban látni a különbséget.  A kert nagyon megviselte a kezem, és a szemem ismét vörös.  A kinti gaz, csalán stb. miatt estére használhatatlan vagyok. Most olvasok esténként.  .  Szabó Magda :Az ajtó című könyvét. olvasom, mert szeretném színházban is megnézni. Igyekeznem kell, mert a Spirit színházbam játsszák jun. és jul-ban két napon. Ma a Nyugdíjas klub tagjaival egy kis kemencés sütögetésre megyünk. Nekem kenyeret kell sütnöm itthon, mert elfogyott, és sötök a találkozóra egy kis szezámmagos kiflit.

Nagyon szép hétvégét kívánnok, puszi :  Marika


bezsa Előzmény | 2017.06.02. 09:48 - #438

Szia!

Igen A cataniával vagy a hozzá hasonló fonallal ezt a technikát jóval könnyebb csinálni, mert látod a szemeket, mert nem szöszös. A fonal lényege, hogy mercerezett legyen.  Néha érdemes a picon is körülnézni, ha van olyan piac a közeletekben, mert ki lehet fogni olcsóbb fonalat. Sok sikert a munkádhoz. Örülök, hogy az osztálytalálkozótok jól sikerült. Pusz Bezsa


rabim Előzmény | 2017.05.31. 23:34 - #437

Kedves Bezsa !

Köszönöm a kedves kis Bogyót !  Nagyon aranyos !

Képzeld, olyan szerencsés vagyok, hogy a falunkban megnyílt egy Kreatív bolt, és a vezetője éppen olyan fonalat árusít, amire nekünk van szükségünk. Catania originál fonalat !  Gyorsan vettem kettőt. Elkezdtem a polipkát ebből a fonálból, és örömmel mondhatom, álom könnyű vele dolgozni.  Most már csak időt kell rá szánnom, és meg tudom mutatni.  Az  50. éves osztálytalálkozó nagyon jól sikerült, remekül éreztük magunkat.  Nagyon szép hetet kívánok, sok puszi :  Marika


bezsa Előzmény | 2017.05.23. 13:53 - #436

Kedves Rabim!

Ilyen tavaszt tájt valóban a kerti munka sok időt igényel, de szerintem megéri a fáradságot. Nálunk is elkezdödött a kerti szezon., bár én nem sok mindent ültetek, de van vele munka bőven. 

Azért mutattam meg, hogy mit csinálok, mert ezzel a tecnikával az unokáknak is jópofa ajándékokat lehet készíteni. Én most a Bogyó és Babóca meséből a Bogyót készítettem el.

Az őszi időszak jobban kedvez a kézimunkának. Pusz és javulást a szemednek.


rabim Előzmény | 2017.05.20. 19:12 - #435

Szia kedves Vali !  Köszönöm megértő soraid !  Bizony nagyon sok minden közbejött mostanába. A szemem sajnos egyre többször begyullad, vörös és viszket. Idén  már a második üveg szemcseppet használtam el. Már követni sem tudom, hogy mire vagyok allergiás. Van egy szoba cicánk, és az udvaron még 5.  Gyanakszom, hogy velük kapcsolatos az allergia. Ettől függetlenül a héten minden nap utaztunk.  Voltam kontrollon is, szépen gyógyultam , az orvos is megdícsért.    A Kézimunka szakkörös  barátnőim most nem érnek rá, sok a kerti munka, jönnek az unokák nyaralni. Megbeszéltük, hogy inkább ősszel tudunk többet kézimunkázni.  Nekem is az az érzésem, hogy nem tudok mostanában elég időt fordítani a horgolásra.  Remélem, őszig   belejövök a horgolásba. Kérlek, ne haragudj, hogy ilyen lassu vagyok.  Május végén  ünnepeljük   a volt 8-os. osztálytársaimmal az 50. éves évfordulót .  Most erre készülünk. Ha sikerül befejeznem a kis polipot, küldök képet. Sok puszi:  Marika


bezsa Előzmény | 2017.05.19. 08:47 - #434

Szia! Nem hajt a tatár szívem. Ha kedved van csinálod, ha nincs akkor nem. Én nem fogok megharagudni érte. Javulást a szemednek! 

Remélem mire válaszoltam meg is gyógyult!


rabim Előzmény | 2017.05.12. 22:01 - #433

Valikám !  Még csak a második csápnál tartok.  Közben begyulladt a szemem, ki kellett hagynom pár napot. Ha elkészült, megmutatom. Sajnos elfelejtettem fonalat venni, pedig ma voltunk vásárolni. Most már csak jövő héten tudom beszerezni. Azért köszönöm a bíztatást, jól esett ! sok puszi : Marika


bezsa Előzmény | 2017.05.07. 13:40 - #432

Rabim nekem egy egész napomba került az első. Most már 3 óra egy polip.

Egy idő után már nem kell nézni a sorvezetőt.

Pusz Vali


rabim Előzmény | 2017.05.05. 17:36 - #431

rabim Előzmény | 2017.05.05. 17:33 - #430

rabim Előzmény | 2017.05.05. 13:31 - #429

Kedves Bezsa ! Köszönöm szépen a gyors segítséget !  
Eljutottam a csápkészítéshez, és az elsőnél tartok. Bevallom , nagyon komoly munka nekem, és igen lassan megy.  Gondolom, a sokadiknál már gyorsabban fog menni. Reménykedem ! :))  

A kis cipőkkel is sokat küzdöttem, mert nem volt leírás hozzá. Bontottam ha kellett, aztán csak elkészült. 

Itt egy korábbi hozzászólásomban van nagyobb papucs, amit horgolt darabokból kell összeállítani.  394-400  hozzászólásba van a link.

     sok puszi : Marika


bezsa Előzmény | 2017.05.03. 17:44 - #428

Csáp horgolás

https://www.youtube.com/watch?v=7AhV4EmYjcA

 

Annyi különbség, hogy rövid pálcával csináljuk.

 

sok sikert


bezsa Előzmény | 2017.05.01. 10:08 - #427

Nagyon ötletesek a manók!    Na nekem a kis cipő nem jött össze, most meg már nagy hozzá!

 

 


rabim Előzmény | 2017.05.01. 00:23 - #426

Kötöttem egy pár kis cipőt Benike unokámnak szülinapjára:

    


rabim Előzmény | 2017.05.01. 00:08 - #425

Karácsonyra készítettem toboz manókat ajándékba.

   


[444-425] [424-405] [404-385] [384-365] [364-345] [344-325] [324-305] [304-285] [284-265] [264-245] [244-225] [224-205] [204-185] [184-165] [164-145] [144-125] [124-105] [104-85] [84-65] [64-45] [44-25] [24-5] [4-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Tudod, milyennek látnak téged mások? Elárulja Aszcendensed!    *****    AZ EGYETLEN MÛKÖDÕ MAGYAR DEMI LOVATO FORRÁSOD - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL A DEMIVEL TÖRTÉNT HÍREKRÕL - DEMI LOVATO    *****    Hûsölj a nyári melegben egyedi módon - nézz jégkorong meccset! Nem tudod, hol kezdd? Adok pár tippet! ^^    *****    STITCHERS - Gyere és ismerd meg a Freeform csatorna sorozatát és annak színészeit! Épp San Diego Comic-Con lázban égünk!    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (: