Megkérlek benneteket, hogy mindenki meséljen magáról annyit, amennyit szívesen megosztana a többiekkel. Érdekes lesz egy kicsit jobban megismerni egymást és a továbbiakban így beszélgetni. Szívesen fogadom, ha küldtök magatokról és esetleg a családról képet, szívesen felteszem ezt is a hozzászólásokhoz és a majdani ABC-s részbe is.
Felhívom azonban a figyelmet, hogy ez nem egy elzárt hely, tehát csak olyat írjatok meg magatokról, amit bárki elolvashat és megnézhet, aki a világhálón ránk talál!
Nagyon kíváncsian várom a bemutatkozásokat, kérlek minél többen írjatok, üdv, Margit
Elnézést, hogy csak most mutatkozom be . Nevem Marika, nyugdíjas vagyok, két fiam, négy fiú unokám van, de tőlem távol laknak, Nógrád megyében. A férjemmel ketten élünk egy kis faluban , közel Budapesthez. A kertben sok minden megterem, ezeket iparkodom befőzni, fagyasztani stb. Az internet jóvoltából Margit kenyeres oldalát hamar megtaláltam, és az 1-ső éves találkozón már ott voltam. Csodás élmény volt megismerkedni azokkal, akikkel addig csak leveleztünk. Sok szép barátság szövődött, és azóta is tart a levelezés. Margit lehetőséget adott, hogy mindannyian elvihettük a kedvenc édes sütinket, kenyerünket, péksütinket és megkóstolhattuk egymásét. Már a látvány is pazar volt, hát még az ízek kavalkádja! Kétszer volt ilyen találkozó, és számomra felejthetetlen. Margit és Limara a gyakorlatban is bemutatta a kenyér formázást, és a kalácsfonást. Korábban csak kézzel dagasztottam kenyeret , pizzát stb, de nemrég ajándékba kaptam egy kenyérsütő gépet, aminek a kezelését most tanulom.
Margit lehetőséget adott itt a különböző fórumokon, hogy minden témáról beszéljünk, ami érdekel bennünket. Az általánosban bármilyen témáról beszélhetünk, de pl. ha recepteket szeretnénk a többiekkel megosztani, arra is van mód.
Kérlek Benneteket, bátran irjatok, meséljetek, küldjetek fotókat. Margit sajnos ritkán tud jelentkezni, de nagyon jó volna, ha eddigi munkája, és a mi hozzászólásaink még sokáig elérhetőek maradnának. Jó sütögetést és vidám napokat kívánok . Marika
Már régóta ismerem az oldalt, de végre regisztráltam is Virág vagyok vagy becenéven Virdzs. Dunakeszin élünk férjemmel és 8 hónapos fiunkkal.
Régebben sütögettünk magunknak kenyeret, de aztán elhagytuk különböző okok miatt: nem olyan az íze, mint a boltinak, mi pedig ahhoz szoktunk hozzá, sok macera, elromlott a gépünk stb.
Viszont időközben kiderült, nekem és páromnak is vannak különböző ételallergiáink, így bolti kenyeret nem ehetünk. Újra az itthoni sütés mellett döntöttünk, bár hogy mit, azt még nem tudom, mert annyi allergiánk van, hogy lehet, nem is létezik az a kenyér, amit emellett meg lehet ennünk...
Úgyhogy ezért is vagyok itt, hogy a fórumban hátha valaki tud ebben nekünk segíteni, nagyon megköszönnénk...
Mint az a fentiekbol kiderul, Hobo fan vagyok. Emellett Takacs Viktor nevre hallgatok, 20as eveim veget taposom. A kenyersutest ket eve kezdtem, kulso segitseg nelkul. Az elso ot hat probalkozas eleg borzalmasra sikeredett, de azota megtalaltam a megfelelo aranyokat. Eddig csak elesztovel dolgoztam, most akarom majd a kovaszt bevezetni :-)!
Rettentoen orulok hogy megtalaltam ezt az oldalt, remelem sok oromben lesz meg reszunk egymas altal!
Eljött a napja, hogy én is be regisztráljak közétek :o) Mónika vagyok, de hívhatok nyugodtan Moncsinak is.
Én kis rövid történetem. Közép angliában élünk egy kis városban (én 1,5 éve). Errefele nem igazán egészségesek és finomak a kenyerek, így novemberben elhatároztuk magunka veszünk egy kenyérsütőgépet. Na, de milyet??? Ekkor internetes keresgélésem során rá leltem erre a honlapra. Azóta aktív olvasója vagyok a honlapnak. Túl vagyok már sok finom kenyéren, és egy hete már csak a sütőben sütöm :o) Ezeket mind ennek a honlapnak és nektek köszönhetem pékecskék.
Egy betegség után lettem tudatos egészséges táplálkozó, azóta sok dolgot megtanultam, és leküzdöttem az életem során.
Imádok a főzés mellett kertészkedni is, nagyon szeretem az állatokat, jelenleg van 2 mókus (ők itt laknak a csavart fűzfán) , és sok-sok madárka az udvarunkba. Sikerült hatalmas szeretettre szert tennem a tél folyamán, egy kis házi kenyérel és magokkal :))
Sziasztok aranykezu pekecskek :) Januarban vettem a gepet de mar kb egy fel eve figyellek benneteket es olvasom a tanacsaitokat. Hat en is megfertozodtem a kelt tesztak teren rendesen :) Mindig feltem tole de most mar nem is tudom, hogy mitol :)
Az ev elso feleben Szekelyudvarhelyen lakok most mar a haromtagu csaladommal es a ev masodik feleben a Duna Deltaban ennek mar 7-ik esztendeje. Van egy kisfiam juniusban lessz 2 eves aki szinten velunk van a Deltaban is. Az 1 eves szulinapjat is ott toltotte :). Probalok hazilag eloalitani amit megeszunk mert a botiban nem bizok. Nagyon orulok, hogy ratalaltam erre az oldlra mert sok jo tanacsot kapok ha valami eppen nem megy. Nagyon segitokesz mindenki es ez nagy erot ad az uj receptek kiprobalasahoz :) Koszonom mindanyiotoknak.
A fozes mellett meg goblenezni szeretek, na nem profi szinten de amit elkeszitettem azt lelkesedessel es szivbol :)
Sziasztok kedves fórumozók. Újonnan regisztráltam itt úgyhogy bocsánat az esetleges bénázásért előre is.
Az oldalt már egy éve - igaz nem rendszeresen - olvasom mivel magam is vagy 8 éve házilag sütöm a kenyeret, keresgéltem tapasztalatok után a neten. Az interneten még csak kicsit több mint egy éve böngészgetek. Káros szenvedélyem a gasztroblogok olvasása, úgyhogy boldogan láttam a böngészett oldalak gazdáit itt Margitka lapján./Limara szilvalekváros sütijének egy variációját tegnap sütöttem meg./
Én magam 42 éves vagyok, három gyerekem van. 19, 17 és 9 évesek. A legidősebb fiú, a kisebbek lányok.
Ők az alanyai a sütési-főzési kísérleteimnek, no meg a férjem. A házi sütik nagyon népszerűek itthon, a cukrászdait nem is eszik meg.
Egyébként a Bükk alján egy kicsike faluban lakunk Miskolc és Eger között. Azért kezdtem el kenyeret sütni is, mikor Budapestről ide költöztünk - és nem találtam barna kenyeret a boltban! A kenyérsütésben a Nagymamám tanácsaira tudtam támaszkodni, aki fiatalasszony-korában maga sütötte a családnak. A már használaton kívüli kemencére a nyári konyhában még emlékszem is.
Nagyon tetszik az oldal emberi, barátságos hangulata, a segítőkészségetek. Nagyon szívesen próbálok ki új recepteket, kenyérkészítési variációkat. Ma kipróbáltam az öregtésztásat. Igaz, nem igazán önként és nem is volt nagyon öreg a tészta de így jár aki a kenyérsütő gépben feledi a tésztát ahelyett hogy kisütné...
Kedvenceim még a virágok, növények, kedvelem a kézimunka-féléket is.
Sziasztok kedves gasztronómiát kedvelő és művelő lelki társaim .Már hónapok óta csevegek veletek , de nem gondoltam hogy fontos a részletes bemutatkozás.Nem vagyok ismerkedős típus egyébként az iwiwen sem vagyok fent.Kizárólag azért vagyok itt mert 13 éves korom óta sütök főzök nagy lelkesedéssel és ez az oldal annyira megragadott , hogy mindenképpen társalgásra ragadtattam magam . Pedig azelőtt soha nem kapcsolódtam be társalgásokba.Ritkaság a mai világban az a segítőkészség , a tapasztalatok önzetlen átadása amiben ezen az oldalon részem van pont erre van szükségem.Látom azonban , hogy amikor megbeszéljük a közös témát elkezdünk érdeklődni egymás iránt egyébként is és ez így természetes .Jó magam is amikor társalgok valakivel egy jót , elkezdem keresni a bemutatkozását . Már nem csak az érdekel mit főz , hanem az is ki ő ? Pannika kedves érdeklődése indított arra hogy mégis bemutatkozzam .Jámborné Paár Izabella vagyok , 46 éves kereskedő-boltvezető. Győr környékén élek családi házban. Van egy 29 és egy 24 éves lányom Eszter és Izabella.Igen ! Korán kezdtem , de nem bántam meg.Családom örül a főzés iránti rajongásomnak , lelkes fogyasztói a műveimnek. Főként nagymamáimtól tanultam főzni A főzés szeretete nálunk családi hagyomány. Nem volt a családban egy menzás gyerek sem .Nagymamám még kemencében sütötte a kenyeret . Mindig szerettem új dolgokat kipróbálni , most hogy rátok találtam ez akár nap-mint-nap lehetséges.Remélem sokáig főzőcskézünk együtt.
Ki vagyok: egy elvált nagyi aki sokfelé járt és élt. Sokféle munkát végeztem életemben, nem érdemes felsorolni mindet, de az utolsó 15 évben szakosított szociális nevelő voltam, szellemi fogyatékos emberek intézetében. Ott megtanultam, hogy nem a szellemi fogyatékosság okozza a legtöbb problémát, hanem a lelki-és a szívfogyatékosság.
Van egy 39 éves fiam és egy 36 éves lányom. Iskolaidőben Raphael-lel, a lányom 16 éves fiával élek, mert én vagyok az aki a leginkább ráér, hogy tanulás szempontjából kézbevegye. Van egy kislány unokám is, ő nemsokára lesz 7éves, de sajnos ritkán látom, Franciaországban él.
Jelenleg még "csak" 65 éves vagyok, de nemsokára ugrok egy évet. Húsz éves korom óta élek külföldön végül is itt kötöttem ki Svájc francia nyelvterületén, már 26 éve.
Itt nem ismerek magyarokat és nagyon ritkán van alkalmam rá, hogy magyarul beszéljek. Ez a beszédemen meg is látszik alaposan, mert amit nem használ az ember az romlik, így az én beszédkészségem is. Ezelőtt tíz évvel, amikor hazamentem, megkérdezte valaki tőlem, hol tanultam meg ilyen jól magyarul. Az írás jobban megmarad.
Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó társaságra bukkantam, az első alkalommal, hogy megakadtam, 5 percen belül kaptam segítséget, köszönöm Limara!
Igaz, hogy már régen olvaslak benneteket és ritkán közbe is kotyogok / álltalában kéréssel/ de még nem mutatkoztam be. Itt most pótolom. Dukai Gyuláné Ili vagyok. Két nagygyerekem van. Fiam 27, Lányom 25 éves. Mindketten itthol vannak. Én mint nőiszabó dolgozgatok itthol. 51 évesen már nem kapkodnak a munkahelyek értem. Van egy jókora darab szőlőnk amibe elég sokat kell tevékenykedni. Férjem szülei közel laknak, nálluk is sűrün megjelenek /apósom 87, anyósom78 éves/ . Már csak a szomszéd boltig jutnak el. Szeretek sütni. Mindennap főzök, mindeggyikünk itthol ebédel kissebb nagyobb csúszásokkal. Nagyon örülök hogy idetaláltam. Rengeteg segítséget kaptam már tőletek. Számítógéphez még mindi béna vagyok. A lányom segítségét kell sokszor kérni. Így elmaradnak a képfelrakásaim. Pedig fényképezek néha-néha.
Húúúú ha !!! Jaj de szégyellem magam, hogy csak most vettem észre a lehetőséget a bemutatkozásra. Elképzelhető, hogy ezt kellett volna először keresni ? - Elmulasztottam, de most bepótolom. (Bár nem tudom van-e egy hónapja, hogy regisztráltam)
Nevem: Urbánné Irázi Viktória. 59 (mindjárt 60) éves és nyugdijas vagyok (Sajnos ez már elég régen) . 3 óriási gyermek (kettő fiu, egy lány), 7 unoka, és 1 dédunoka öregit bennünket.
Még aktiv koromban Budapesten laktunk, dolgoztunk, de amikor nyugijba küldtek, leköltöztünk vidékre, Békés megye egyik nagyon szép kis városába: Szarvasra. Nagyon szeretünk itt élni. Én is, férjem is pénzügyi területen dolgoztunk. (Férjem TV-s, én Rádió-s) Leghüségesebb barátom egy autóimmun betegség, ő már soha sem fog elhagyni. Sajnos ezért is kellett étkezési szokásainkat gyökeresen megváltoztatni, s mindenben csakis az igazira, a hazaira törekedni. Ez már közel 20 éve igy van. Nagyon régen vettük az első kenyérsütő gépünket (Funai), s azóta már a harmadikat nyuzzuk. . Egy problémám van (férjem véleménye szerint) nem tudok megállj-t parancsolni magamnak. - de én nem is akarok. Imádok sütni, főzni, kreálni.
Végtelenül örülök, hogy Rátok találtam, mert eddig szinte csak a gépi sütésre szoritkoztam. Csak néha próbálkoztam a sütőben sült kenyérrel, de amióta Veletek vagyok, azóta a legfinomabb kenyereket, s már jócskán péksüteményeket is készitek. Köszönöm, hogy itt lehetek. Viki
ui: Az oldal szerkesztőjének: Margitkának, innen is és ismeretlenül is kivánok mielőbbi gyógyulást, s nagyon jó egészséget.
26 éves informatikus vagyok, feleségemmel Pécsett lakunk egy kis lakásban. Már pár éve sütögetek kenyereket. A kezdő lökést a kenyérsütőgép adta úgy kb 3 évvel ezelőtt. Azóta próbálom fejleszteni a tudást, és megcsinálni A Kenyeret :) Sok hasznos tanácsot leltem ezen az oldalon (pl mitől nem lesz homorú a kenyér teteje) és remélem fogok is még.
Mostanában felhagytam a teljesen gépi sütéssel, mivel gazdaságtalannak találom az edényt, és nem elég a kenyér csak 1-2 napra. Úgyhogy ebben a szellemben a gép csak a dagasztást, keverést és az első kelesztést végzi el, utána kiveszem és sütőben 50 fokon kelesztem a formában kb 25-30 percig, majd átkapcsolom légkeverésen kb 200 fokra és ott szintén 20-25 perc alatt kész.
Eddigi legnagyobb sikerem a közelmúltban esett, az első fonott kalácsom isteni lett. Puha, rugalmas, omlós, de nem morzsálós, amilyen kell. Lehet valakinek ez alap, de nekem ez nagy élmény volt.
Sziasztok 61 éves nyugdijas vagyok,van egy 31 éves fiam aki még nötlen,férjem is nyugdijba van 10 honapja már .Nagyon szeretem az oldalakat böngészni,Éjjeli bagoly vagyok sajnos .Két éve netezek,elég gyatrán,de azért probálkozom Majdnem lemaradt Békásmegyeren lakom8 éve. Üdv mindenkinek
Sziasztok.40éves vagyok 3gyermek édesanyja.Lányom 21éves fiam18 és a legkissebb5. Sajnos vele gyesen vagyok, mert ajak és szájpadhasadékkal született. Már 5 mütéten tul vagyunk de még várhato hogy lesz. Gyermekem sajnos tej tojás és lisztérzékeny ezért vagyok itt ezen az oldalon. Nagyon örülök hogy rá találtam mert sok érdekes dolog van amit megtanulhatok. SZÉP NAPOT MINDENKINEK
Szeretnék kicsit bemutatkozni. 1971es évjáratú vagyok egy 9 éves kisfiu édesapja .a Gasztronómiát jobbára én művelem a családban, a nejem nagy boldogan rám is hagyja.
Mióta az eszemet tudom élelmiszeriparban tevékenykedem. Hús, tej, jelenleg fűszer.
A sütőipar számomra még kiaknázatlan terület. Mohón tanulom az itt látottakat.És ámulok,hogy miket alkottok
Már egy éve látogatom az oldalt, de mostanában találtam rá erre a bemutatkozó oldalra, de sebíj ami késik nem múlik:)
33 éves két gyermekes anyuka vagyok még itthon a lánykámmal. Csabika 4 éves múlt Anna 2,5 éves múlt. Mióta itthon vagyok nagyon szeretk sütögetni, főleg a kenyér ízére kaptam rá, legalább azzal nem eszünk meg mindenféle adalékot. Próbálok egészségesen főzni, ezért is szeretem az itthon készített kenyereket péksütiket, linzereket adni gyermekeimnek. Nagyon sokat tanultam itt, mióta Jénaiban sütöm a kenyereket a férjemnek is ízlenek. Itt biztosan , hogy jól bevált kipróbált recepteket találok, ezért szívesen főzök a beírt receptekből.
Sziasztok!
1 nagyon kedves kolléganőm biztatására kezdtem el házikenyeret sütni. Már a nyolcadik finomságnál tartok. A baj csak az vele, hogy hamar elfogy:) A 3 fiú alig várja, hogy kisüljön a következő adag:DDD. Kifli, zsömle recepteket is próbálgatok, hááááát, több-kevesebb sikerrel.
És 1 hete nem is vásároltunk bolti kenyeret!!!
A párom azt mondja, hogy: most már látja, érdemes lesz kemencét építenie:)
Két napja regisztráltam, de már elötte is látogattam az oldalt. Nagyon jónak találom! 39.-évemet taposom, férjezett vagyok, és nagyon szeretek sütni, főzni. Biztosan ki fogok próbálni rengeteg receptet.
Nagyon jó az oldal, éppen most regisztráltam. A nevem Heni. Budapesti anyuka vagyok, jelenleg 21 hós kicsi fiammal (Dominik ) vagyok itthon GYED-en. Éppen e hónapban töltöm a 30. szülinapomat és ez alkalomból kaptam egy kenyérsütőt a páromtól. A
Én jelenleg 25 éves kismama vagyok. 7 hónapos kislányommal töltöm napjaimat itthon. Nemrégiben kaptam a páromtól egy kenyérsütőgépet, igy sokat lógok az oldalatokon, és tanulok szorgalmasan. Kislány koromban mindig azt mondtam, hogy én a gyerekeimnek házi kenyeret és kalácsot fogok majd késziteni. Itt az alkalom, és nagyon boldog vagyok,hogy a mai rohanó világban sem fog nehezemre esni ilyen csodákat késziteni a kis családomnak.
Apárom szintén 25 éves, informatikus, és egyelőre csak ő, de nagyon dijazza a kenyereket, amiket sütök magunknak
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit