én új kislány /kislány, haha!/ vagyok itt a fórumon és kenyérsütést tanulok. Már sütöttem kb.10 db fehérkenyeret gépben, ugy, ahogy Margit javasolta a kezdőknek. Általában jól sikerültek, bár kétszer "cica"kenyér sikeredett. Szerencsére tudtam az okát, igy korrigáltam a hibákat.
Viszont most kovászosat szeretnék sütni, már csináltam is kovászt, bent figyel a frigóban, néztem is a búzakovászos fehérkenyeret a receptek között. Megvannak a hozzávalók, megvan, hogy mennyit kell dagasztani meg keleszteni, de mondjátok meg, hogy a kovászt hová kell tenni! Mert azt olvastam, hogy a folyadékokat az aljára, a lisztea tetejére, és a lisztbe az élesztőt. A kovászt is az élesztőhöz kell tenni? És a kovászt mindjárt az elején, még az összekeverés előtt kell beletenni? És ezt a dagasztást-kelesztést a "dough" nevű programon kell csinálni? Elnézést a sok hülye kérdésért, de én még kezdő vagyok és Ti annyi gönyörűséges dolgot tudtok sütni, csak a nyálam folyik, ha nézegetem.
Szeretnék megosztani Veletek kenyérsütés témában egy végtelen hasznosnak sikerült kisfilmet, amit egy kemencebarát segítségével forgattunk a saját szabadtéri konyhámban. A kenyér kemencében és vadkovásszal készült, de otthoni sütőben is tökéletes a recept. Fogadjátok szeretettel:
Sziasztok! Csak most regisztráltam, ezért még nem nagyon tudom kezelni az oldalt.
Kérlek segítsetek! A TECTRONIC TEC-1500 kenyérsütő gép kezelési utasítása sajna már nincs meg. Elég régi darab, ezért is veszett el a papírja, a szervíz pedig elhajt. A gombjai angol nyelvűek.
Kérlek segítsetek, hogyan működik. Az itt található TEC-1500-1 nem olyan, kevesebb programja van, ezért kérem a segítségeteket.
Próbáltam az internetről megkeresni, de sajna nincs. Azelőtt szerettem sütögetni, de most már nem tudok. Tüdőbeteg vagyok, és nem tudom már meggyúrni a tésztát, nagyon fulladok, ezért is kaptuk lányom barátnőjétől ezt a kenyérsütőt, mert ő vett másikat, de nem találja a papírjait. Köszi a segítséget.
Nemrég kezdtem el a gépi kenyérsütést. Hát több kevesebb sikerrel. Akárhogyan variálom a lisztek (tk. és sima liszt) arányát , mindig cicakenyerem lesz végül. 12-12-12 dkg lisztet használok, tk - sima liszt - rozsliszt.(1 és 1/8 mérő pohár vizet és 1 és 1/4 kismérő polélesztőt használtam eddig) Mennyi folyadékot ill élesztőt ajánlatok nekem? Nem adom fel a kísérletezést de jól jönne egy kis segítség amit előre is köszönök!!!
Helló --- szia mindenkinek !!!!!! Claudia vagyok új tag. Én is szeretnék probálkozni a kovászos kenyér sütéssel,már el is olvastam pár receptet és minden ok csak egy kérdésem lenne.Ha én csak egyetlen egy fajta lisztből szeretnék sütni,ami nem más mint a teljeskiörlésű tönkölybúza az lehetséges e,na és persze a kovászomat is ebből szeretném készíteni !! na így is lehetséges !!!! erre lennék kíváncsi !!!???? ja és persze nincs dagasztó gépem,sk dagasztanák !!! Ehezz kérnék jó tanácsot !!!!! előre is köszike !!!! ui: mivel nem tudom,hogy milyen gyorsan válaszoltok és én nem szoktam sokat netezni lehetne ha email cimemre küldenétek !!! köszike
Jézuska kenyérsütőgépet hozott, és kaptam hozzá lisztet is amihez csak vizet kellett hozzáadni. Természetesen karácsony első napján rögtön ki is próbáltam. Kicsit tömör gyönyör lett akenyerem és sótlan, jóízüen megettük papusommal.
Most sütöttem meg a liszt másik felét, cicásra sikeredett. Vacsira ebből eszünk.
Kicsi Angyalkám /leányom/ a portálra is elkalauzolt, hogy itt találok sok-sok receptet, meghatódtam, hogy még erre is gondolt.
Sajnos nagyon magas a cukorszintem, ha nem tudom lejjebb tornázni, sajna gyógyszert kell szednem. Segítsetek milyen kenyeret süssek?
Végigolvastam a liszteket, tönköly és a durumbúza keverékére gondoltam, sütöttetek már ilyen kenyeret? Tudom a fehér kenyér biztos befutó a kezdőknél, én szeretném ezt kihagyni, félek, hogy mégmagasabb lesz a cukorszintem.
Ezen az oldalon sajnos nem folyik érdemi beszélgetés!! Ez tévedésből nyitott oldal. Minden kérdést BÁTRAN tegyetek fel az Általános Fórumban. Nincs tabu téma és nagy valószínűséggel mindég találtok valakit, aki segít.
Nekem egy Alaska BM2000 típusú kenyérsütőm van, de sajnos (egy rosszul sikerült kenyérrel együtt) kidobtam a lapátokat. Tudnáto segíteni, vajon hol lehet beszerezni? Ágnes
Szerbusztok igaz,hogy most találtam rátok ,De szépen kérek valakit,hogy irja már le nekem a fehérkenyér receptjét az 1 kg -os ét. mert új sütögépet kaptam ,és ezzel nem boldogulok ugy mint az elözövel annak tönkrement a fütöszála sajnálom nagyon. Magdi . Estére leszek
kösz a segitséget. Tegnap megsütöttem az első kevertlisztes /BL80, tk.búza, tk.tönköly+saját kovász/ kenyeremet, gépben. A teteje kicsit beesett, jelezvén, hogy sok benne a folyadék, vagy a kovász volt tán kicsit híg, de szép és jóízű. Tovább folytatom a kísérletezést.
Szia Gabi!Csak most láttam,hogy új fórumot indítottál.Én sem régóta vagyok itt,de azóta sikerülnek a kenyereim.Először a lisztet,majd a reciben szerplő dolgokat készítem a gépbe.Igaz,dagasztás és kelesztés után én tűzhelyben sütöm ki a kenyeret.Remélem,tudtam egy kicsit segíteni.
én új kislány /kislány, haha!/ vagyok itt a fórumon és kenyérsütést tanulok. Már sütöttem kb.10 db fehérkenyeret gépben, ugy, ahogy Margit javasolta a kezdőknek. Általában jól sikerültek, bár kétszer "cica"kenyér sikeredett. Szerencsére tudtam az okát, igy korrigáltam a hibákat.
Viszont most kovászosat szeretnék sütni, már csináltam is kovászt, bent figyel a frigóban, néztem is a búzakovászos fehérkenyeret a receptek között. Megvannak a hozzávalók, megvan, hogy mennyit kell dagasztani meg keleszteni, de mondjátok meg, hogy a kovászt hová kell tenni! Mert azt olvastam, hogy a folyadékokat az aljára, a lisztea tetejére, és a lisztbe az élesztőt. A kovászt is az élesztőhöz kell tenni? És a kovászt mindjárt az elején, még az összekeverés előtt kell beletenni? És ezt a dagasztást-kelesztést a "dough" nevű programon kell csinálni? Elnézést a sok hülye kérdésért, de én még kezdő vagyok és Ti annyi gönyörűséges dolgot tudtok sütni, csak a nyálam folyik, ha nézegetem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit