Nem tudtam másként megkérdezni, így új témát gereráltam.
Sajnos sehol nem találok olyan receptet - kenyérsütés - akár kézzel, akár géppel, amiben nincs, vagy nem kell élesztő!
Pedig lehet, hogy egyszerű, csak az élesztő helyett sütőpor, szódabikarbónát használok??? Sajnos nem tudom! Így mérgezem továbbra is magam az élesztővel készített kenyerekkel, no meg kidudja még mi van bennük.
Ennek a gépnek saját akarata van és hogy jobban megkeverje a magyarázkodást, a második üzenetben rendesen kihozta az idézőjeleket, ugyanazzal a billentyűvel...
Miután elküldtem láttam, hogy a szövegben az idézőjelek helyett " és " van. Ez az én gépem különcködése, amikor itt írok én rendesen idézőjelnek látom, csak mikor elment akkor látom, hogy milyen furcsaság lett belőle. Ezt csak azért írom, hogy ne keresd a dolog értelmét...
Szia Ildikó! Igen, én olvastam egyszer olyan kenyérről amibe nem kell élesztő és elő is keretem a könyvet. A címe: Lajos atya tanácsai, avagy Egy tevékeny élet a gyógyítás szolgálatában. Budapest-Print kiadó.
Ad jó tanácsokat gyógyfüvek terén is.
Kimásolok belőle neked egy részt, a kenyér receptjével együtt.
« Én a kenyérfogyasztást a minimálisra csökkentettem. A müzli reggelimhez, a nyer és p 0arolt zöldségekből készült ebédemhez nem hiányzik a kenyér. De vacsorához én is szeretem. Ám, mivel a fehér kenyér az egészségre káros, a barnák, feketék is élesztővel készülnek, inkább én sütök magamnak. S azt tanácsolom a diétázóknak és a fogyókúrázóknak is Sütése nem ördöngősség, színét, formáját és ízét pedig meg lehet szokni.
Este egy kiló búzát durvára ledarálok és forró vízzel tészta sűrűségűre keverem. Sót és élesztőt nem teszek bele! Reggel a tepsit meghintem durva liszttel, így nem ragad le. A tésztából hat-hét kis cipót formálok. Előmelegített, forró sütőbe teszem, ahol egy óra alatt megsül. Negyedóránként megforgatom, hogy minden oldalát jól átjárja a meleg. Amikor megsült, egyenként forró vízbe mártom, addig, amíg hármat számolok. Ez a vízbemártás kedvező vegyi folyamatokat visz végbe. Amikor kiveszem, nedves konyharuhába csomagolom, hogy a héja felpuhuljon.Majd porcelán tányérra rakom és fél napig a szabad levegőn tartom. Végül tiszta, száraz kenyérruhába tekerem, nylonzsákba bújtatom és így teszem a hűtőszekrénybe, legalulra. A konyharuhát kétnaponta cserélem, hogy ne fülledjen be a kenyérkém.
Ez a kenyér, amellett, hogy finom, ízletes, nagyon egészséges. S ami szintén fontos: egy hétig is eláll.A fenti adag természetesen egy személyre szól.
Próbálják ki! »
Hát én nem próbáltam ki mert nem volt rá szükségem. Ha kipróbálod, írd meg légyszíves, milyen lett és ha lehet, tégy be fényképet róla!
Nem tudtam másként megkérdezni, így új témát gereráltam.
Sajnos sehol nem találok olyan receptet - kenyérsütés - akár kézzel, akár géppel, amiben nincs, vagy nem kell élesztő!
Pedig lehet, hogy egyszerű, csak az élesztő helyett sütőpor, szódabikarbónát használok??? Sajnos nem tudom! Így mérgezem továbbra is magam az élesztővel készített kenyerekkel, no meg kidudja még mi van bennük.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit