Ezt a témát annak az apropójából inditottam, hogy maradt pár darab szikkadt fánk itthon, amihez már senkinek nem volt kedve.
Kidobni sajnáltam volna. Jobb hiján a kutya kapta volna meg desszert gyanánt.
De gondoltam feldobom a kérdést a társalgóban, hátha valakinek lenne valami tuti ötlete, ami jobb mint a kutyakaja.
És nagyon hamar paariza adott is egy ötletet. Kb 5 perc alatt összedobtam, most sül.
A neve legyen Újrafánk
Elkészitése: végy pár darab maradék szalagos fánkot. Vágd csikokra. Majd keverj össze valamennyi lekvárt (nálam ez éppen házi kajszi volt) maradék habtejszinnel, plusz citromhéj, plusz citrom leve. Hogy kicsit higabb legyen (mivel a szikkadt fánkoknak úgy véltem szükségük lesz kicsit több nedvességre), öntöttem még hozzá egy kis házi tejet. Olyan higabb tejfölsűrűségű lett. Ja meg vaniliás cukrot is tettem hozzá.
Aztán találtam még pár tojásfehérjét a hűtőben (pár napja készült süti maradéka), habbá vertem, és óvatosan a tejszines lekváros krémbe forgattam.
Ezt a habot rétegezve a fénkcsikokkal egy tűzálló tálba tettem, és beraktam sülni.
Hogy mik a mennyiségek? Nem tudom, maradékokból készült, érzésre. Mennyi ideig sütöm? nem tudom, 180 fokra állitottam a sütőt, szerintem fél óra biztos kell neki, hogy a tojásfehéjre megsüljön.
Ezt a témát annak az apropójából inditottam, hogy maradt pár darab szikkadt fánk itthon, amihez már senkinek nem volt kedve.
Kidobni sajnáltam volna. Jobb hiján a kutya kapta volna meg desszert gyanánt.
De gondoltam feldobom a kérdést a társalgóban, hátha valakinek lenne valami tuti ötlete, ami jobb mint a kutyakaja.
És nagyon hamar paariza adott is egy ötletet. Kb 5 perc alatt összedobtam, most sül.
A neve legyen Újrafánk
Elkészitése: végy pár darab maradék szalagos fánkot. Vágd csikokra. Majd keverj össze valamennyi lekvárt (nálam ez éppen házi kajszi volt) maradék habtejszinnel, plusz citromhéj, plusz citrom leve. Hogy kicsit higabb legyen (mivel a szikkadt fánkoknak úgy véltem szükségük lesz kicsit több nedvességre), öntöttem még hozzá egy kis házi tejet. Olyan higabb tejfölsűrűségű lett. Ja meg vaniliás cukrot is tettem hozzá.
Aztán találtam még pár tojásfehérjét a hűtőben (pár napja készült süti maradéka), habbá vertem, és óvatosan a tejszines lekváros krémbe forgattam.
Ezt a habot rétegezve a fénkcsikokkal egy tűzálló tálba tettem, és beraktam sülni.
Hogy mik a mennyiségek? Nem tudom, maradékokból készült, érzésre. Mennyi ideig sütöm? nem tudom, 180 fokra állitottam a sütőt, szerintem fél óra biztos kell neki, hogy a tojásfehéjre megsüljön.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit