E.Margit receptje
Pizzatészta:
50 dkg BL 80-as liszt (vagy1/2 finom+1/2 rétesliszt) 1 dl joghurt vagy kefír 2 dl víz 2 ek (oliva) olaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor kicsi oregano, bazsalikom, kakukkfű 1/3 friss élesztő
Langyos helyen kelesztem kb 1/2 óráig, majd rátéve a tölteléket, előmelegített sütőben sütöm szintén kb 1/2 óráig.
Két gáztepsi méretű kerek pizzára elég a tészta.
A fenti tésztából + 10 dkg kovász hozzáadásával és az élesztő 1/4-re csökkentésével csináltam pizzát és pizzás csigát. A tésztát elfeleztem, most nem kerekre, hanem szögletesre nyújtva csináltam a pizzát. A tetejére és a csigába is Bolognai ragut tettem, a fiaim ezt szeretik a legjobban.
A kovász csak kísérlet volt, de bevált, ajánlom annak, akinek van kéznél kovásza, de természetesen enélkül is ugyanúgy meg lehet csinálni, mint korábban leírtam.
Egy újabb pizzasütés képei:
Itt az eredeti recept szerint jártam el. Két ekkora pizza lett a megadott mennyiségből.
Egy következő pizzás csiga képei:
Megint pizza:
|