Angol teakenyér
2005.08.26. 02:01
Angol teakenyér - Német recept alapján
45 dkg BL 80-as liszt
3 ek cukor
1 kk só
3 dkg margarin
300 g tej
1/5 kocka friss élesztő
Normál program, a sütés színe egyéni ízlés szerint.
Sötétre állítva enyhén ropogósra, barnára sül a héja, de puha, laza a belseje. Finom reggeli kenyér.
( A cukor mennyisége nem elírás.)
Tnikita tapasztalata:
Az ezen az oldalon található angol teakenyeret sütöttem meg, nagyon fincsinek tűnt és szerettem volna kipróbálni. Nem sok sikerrel. :( Szépen megkelt a kenyér, majd sütéskor beesett a teteje. Clatronic típusú 2 lapátos gépem van, a normál programon sütöttem, ami erre a súlyra 3:20. Nem tudom mi lehetett a gond.
Margit kérdése:
Sajnálom, hogy nem sikerült a kenyered. Milyen volt a tészta dagasztás közben? Pontosan a recept szerint tetted az élesztőt bele?
Amit írtál, az arra utal, hogy sok volt a folyadék vagy az élesztő. Arra gondolok, hogy ha a folyadék nem volt sok, akkor a több cukor miatt lehetett az élesztő sok. Legközelebb lehet, hogy még kevesebb élesztővel kellene megpróbálni. A tapasztalatodat hozzáfűzöm a recepthez, hogy ha legközelebb megcsinálja más, akkor ennyivel már okosabb legyen. Megpróbálod még egyszer?
Ha megkapom a válszt a feltett kérdésekre, akkor majd valami módosítást megpróbálok kitalálni, de addig nem tudok.
|