Pikáns, sajtos kenyér
2005.08.27. 00:04
Pikáns, sajtos kenyér - Német recept alapján
420 g BL 80-as liszt
1 kk só
1 kk cukor
220 ml tej
55 ml víz
20 g margarin
1/2 kk durvára őrölt bors
1/4 kk őrölt chili
1 dkg élesztő
70 g idős, érett Gouda sajt (a csipogásnál kell a gépbe tenni)
Gépben és sütőben egyaránt meg lehet sütni.
Bevallom, ezt a sajtot nem nagyon ismerem, csak a a nevét hallottam eddig, ezért utánanéztem, hogy milyen is az idős, érett Gouda. Beteszek egy linket, ahol némi információhoz juthat, aki hasonlóan áll ezzel a sajttal, mint én.
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=4&almenu=2&sajt=5
Cinc véleménye:
Megsütöttem a pikáns-sajtos kenyeret, a Kipróbálásra váró receptek között találtam, nagyon jó. Nem mertem a megadott chili-mennyiséget beletenni, kicsit kevesebb is elég csipős-pikáns izt ad. Az 55 ml vizet kimértem és dagasztás közben adagoltam, amennyit kellett (nem kellett mind, de majdnem). A tészta nagyon finom, puha, könnyen kelő. Nálunk rendszeresen sütve lesz:-) Köszi Margit:-)
|