E.Margit receptje
Sonkás kifli:
30 dkg BL 80-as liszt 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 10 dkg fehér tönkölyliszt 1 egész tojás 1 dl kefír v. joghurt 1, 2 dl tej (+ 1-2 ek, ha szükséges) 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő
töltelék: 30 dkg reszelt vagy darált sonka tetejére: reszelt, füstölt sajt
Géppel megdagasztattam a tésztát, három cipóba szétszedtem, a cipókat négyszögletesre kinyújtottam, rá a sonka, és átlóiban elvágtam. A csücskeit kicsit visszahajtva tekertem fel a kifliket. Tepsin kelesztettem kb. 1/2 órát, majd a tetejét vizezett tojássárgájával kentem le és megszórtam a reszelt sajttal és durva sóval. Kb. 25 perc alatt sütöttem meg, előmelegített sütőben.
Egy újabb alkalommal megsütöttem a kifliket, ekkor egy kis "baleset" érte. A kelesztési idő alatt el kellett mennem itthonról, ezért az itthoniakra bíztam a sajtszórást és a sütést. Olyan bőségesen sikerült reszelt sajttal megszórni a kifliket, hogy nem látszott a sajt alatt a kifli. Nagyon finomra sikerült, csak a sajtom fogyott el :-))
Egy következő alkalom képei:
|