Hozzávalók: 20 dkg meggybefőtt 26 dkg liszt ½ teáskanál szódabikarbóna 2 ½ teáskanál sütőpor 3-4 evőkanál kakaópor 4-5 evőkanál csokoládés tortadara 2 tojás 12 dkg cukor 12,5 dkg puha vaj/margarin 2,2 dl kefír Díszítéshez: 6 evőkanál meggylé 2 dl tejszín ízlés szerint cukor 12 szem meggy csokoládés tortadara
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.
Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit