Muffin (Alaprecept)
Töltött muffin alaptészta- ÉLESZTőS!!
Alapmuffin
Adventi muffin
Almás muffin
Almás-mézes muffin
Almás muffin (búzakorpás)
Almás muffin (egyszerű)
Almás muffin (Izmiri)
Almás muffin (teljes kiőrlésű lisztből)
Almalekváros muffin 1.
Almalekváros muffin 2.
Almás-kiwis muffin
Almás-narancsos muffin
Almaszószos-fűszeres muffin (porcica)
AM. (azaz de. :-) muffin
Ananászos muffin 1.
Ananászos muffin 2. (zabpehelyhes)
Ananászos muffin 3. (kb. 24 db) (pudingporral)
Ananászos-csokoládés muffin
Ananászos-sonkás muffin
Aszaltgyümölcsös muffin 1.
Aszaltgyümölcsös muffin 2.
Aszalt szilvás muffin banán öntettel
Bailey's muffin
Bounty csokis muffin
BANÁNOS MUFFIN
BANÁNOS-KÁVÉS MUFFIN
BANAN ZABPELYHES MUFFIN
BANÁNOS-ÁFONYÁS MUFFIN
BANÁNOS, CSOKIS, DIÓS MUFFIN
BANANA SPICE MUFFINS
BÚZAKORPÁS MUFFIN
CAMEMBERT-ÁFONYÁS
CAPPUCCINO-CSERESZNYE
CAPPUCCINOS-MUFFIN 1.
CAPPUCCINOS-MUFFIN 2.
CAPPUCCINOS-MUFFIN 3.
CAPPUCCINOS-MUFFIN 4.
CITROM MUFFIN
CITROMOS MUFFIN ZSÓFITÓL
CORNFLAKE MUFFIN
CUKKINIS MUFFIN
CSALÁDI MUFFIN
CSERESZNYÉS (MEGGYES) – GRÍZES MUFFIN
CSERESZNYES MUFFIN
CSUPACSOKI-MUFFINCSODA
CSODÁS CSOKIS MUFFIN
CSOKIS MUFFIN (mézes)
CSOKIS MUFFIN
CSOKIS MUFFIN (szilvás)
CSOKIS MUFFIN (Stahl Judit)
CSOKOLÁDÉ SÜTVE (MUFFIN)
CSOKIS MUFFIN (DIÉTÁS)
CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN 1.
CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN (csoki+kakaóporos)
CSOKIS NARANCSOS MUFFIN
DIÓS MUFFIN (edina)
DIÓS-JUHARSZIRUPOS MUFFIN
DIÓS-CSOKOLÁDÉS-KÓLÁS MUFFIN
Diós-csokis-vaníliás muffin
Epres muffin (úgyis mindjárt itt az eperszezon)
Epres muffin (12 db)
Epres-joghurt muffin
Fahéjas muffin
Fahéjas-csokoládé chip-es muffin (Nicki)
Fahéjas-áfonyás muffin (Nicki)
Fehérboros, mazsolás muffin
FEHÉRCSOKIS MUFFIN
FEKETERIBIZLIS MUFFIN
Forralt boros muffin (Ibolya)
Gesztenyés muffin (12 db)
Gorgonzolás-körtés muffin
Grand Marnier áfonya muffin
Grízes muffin
Ír kávés muffin
Kakaós muffin
Kakaós-túrós muffin
KALIFORNIAI MUFFIN
KARÁCSONYI MUFFIN
Kávés-kókuszos muffin (12 db)
KÁVÉS MUFFIN
Kelt muffin (csumbi)
KÓKUSZOS-KESUDIÓS MUFFIN
KONYAKOS MANDULÁS MUFFIN
Marcipános muffin
MAZSOLÁS MUFFIN
Mákos muffin
Mákos muffin (Ónix féle)
Márványos csokis-narancsos muffin
Meggyes muffin
Meggyes-diós-csokis muffin (sherryl)
Mentás muffin (kb. 12 db)
Mézes Muffin
Mikrós muffin(ancsa21)
Mogyoróöntetes-csokis muffin
Mogyoró-marcipán muffin (ónix)
Müzlis muffin
Narancsos mákos muffin
Narancsos-mákos muffin (24 db)
Nektarin muffin
Pina Colada muffin
Raffaello muffin
Rebarbarás muffin
Rumos muffin(stalex)
SÁRGABARACKOS MUFFIN
Sárgabarackos muffin (12 db)
SÁRGARÉPÁS-ALMÁS MUFFIN
SÁRGARÉPÁS MUFFIN
Sárgarépás muffin 2.
Smarties-es muffin (Nicki)
Sündisznó muffin
SÜTŐTÖKÖS MUFFIN
SZEDRES MUFFIN
SZILVÁS-TÚRÓS MUFFIN
SZŐLŐS MUFFIN
Tejberizses-lekváros muffin
Tescos muffin
Tigris muffin
Tiramisu muffin
Töltött mákos muffin (sherpa01)
Török citromos muffin
Túrós muffin
Túróval töltött muffin (edina)
Vaníliás muffin
Vanília-likőrös muffin
Zabkorpás muffin variációk
Zabpelyhes-mazsolás muffin
Zamatos almamuffin
Zselécukorkás muffin
8 ÖTLET A SIKERES MUFFIN SÜTÉSHEZ:
1. A süt* h*fokának el kell érnie a receptben megadottat miel*tt a muffinokat betesszük.
2. A jó tészta titka az, hogy a száraz és nedves hozzávalókat külön-külön és alaposan kell kikeverni.
3. A kétféle hozzávalók összekeverése gyors és laza mozdulatokkal történjen, mert a túlkevert tészta s*r* és nehéz lesz.
4. A tészta az alapanyagok mennyiségét*l és fajtájától függ*en lehet folyós vagy akár s*r* is.
5. A formákat jól ki kell kenni.
6. A mélyedést 2/3 vagy 3/4 részig szabad megtölteni tésztával, hogy szépen tudjanak csúcsosodni :-)
7. A tésztát elkészülte után azonnal sütni kell.
8. Ha kevés a tészta a fennmaradó mélyedéseket 2/3 részig vízzel töltsük fel, hogy a muffinsüt* ne deformálódjon.
MUFFIN (ALAPRECEPT) (csokimacs)
2 dl mazsola , 1 citrom reszelt héja, 16 dkg sima liszt, 12,5 dkg vaj, vagy margarin, 12 dkg cukor, 2 db tojás, 1 kávéskanál sütőpor, mignonpapír
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A mazsolát összekeverjük a reszelt citromhéjjal és egy kevés liszttel. A vajat, vagy margarint krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beledolgozzuk a mazsolát, a lisztet és a sütőport. Ez az alaptészta. Ha dúsítani akarjuk, tehetünk bele gyümölcsdarabokat, pl.: meggyet, mákot, diót, csokireszeléket, bármit amit szeretünk. A megfelelő muffin formába töltjük és 10 - 15 percig sütjük.
TÖLTÖTT MUFFIN ALAPTÉSZTA - ÉLESZTőS!!
2 kávéskanál porélesztőt feloldunk és 1 evőkanál langyos tejben és 10 percig állni hagyjuk. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. 4 evőkanál vajat felolvasztunk, 1 tojással és 1, 5 dl tejjel elkeverjük. Hozzáadunk 35 dkg lisztet, 4 evőkanál cukrot, csipet sót és az élesztőt, majd jól kikeverjük. A formába 1-1 evőkanálnyit teszünk a tésztából, majd 1 evőkanálnyit a töltelékből. Ez a tészta csak kicsit édes így tetszés és ízlés szerint tölthető sósan és édesen is. Végül befedjük újabb 1 evőkanál tésztával és 12-15 percig sütjük.
ALAPMUFFIN
20 dkg rétesliszt, 1 cs sütőpor, 2 evőkanál porcukor, 1 simára kevert tojás, 1, 5 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj
A sütőt 200 fokra bemelegítjük, a muffinformát kikenjük olajjal. A lisztet, a sütőport meg a cukrot összekeverjük, és tálba szitáljuk. A tojást a tejjel meg az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. Villával gyorsan összeforgatjuk, hogy a tészta kissé csomós maradjon. A mélyedéseket kétharmad részig megtöltjük vele és 20-25 perc alatt (tűpróbáig) szép pirosra sütjük.
ADVENTI MUFFIN
20 dkg aszalt sárgabarack , 5 dkg mazsola , 3 evőkanál barackpálinka, 12,5 dkg vaj , 10 dkg cukor , 25 dkg liszt , fél csomag sütőpor , fél mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 tojás,1 evőkanál méz, fél dl tej
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
ALMÁS MUFFIN
Ugyanúgy készül, mint a mazsolás, csak mazsola helyett az elkészült, formába töltött tésztába 1-2 fahéjas porcukorba mártott almaszeletet nyomunk. HV: 2 alma, 3 evőkanál porcukor, 2 teáskanál fahéj
Almás-mézes muffin (ónix) Én ezt akkor szoktam csinálni, amikor gyümölcscentrifugával kinyomom az almát, és ott marad a sok finom, rostos almareszelék.
13 dkg vajat 3-4 evőkanál mézzel, 5 dkg cukorral felolvasztok. Ha langyos, belekeverem a 2 egész tojást, 20 dkg reszelt almát, kb. 1 dl almalevet, és 13 dkg réteslisztet, amit összekevertem 1 teáskanál sütőporral (vagy szódabikarbónával), és 1 teáskanál fahéjjal. Hozzálöttyintek még 2 evőkanál rumot. Még szoktam belekeverni 1 evőkanál csokidarát is, ha éppen van otthon, de nem muszáj. Muffinformába belekanalazom, és ugyanúgy sütöm, mint az előbb.
ALMÁS MUFFIN (búzakorpás)
1 csésze bármilyen liszt , 1/3 csésze barnacukor, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió , 1 csésze hámozott, alaposan összedarabolt savanykás alma , 3/4 csésze víz, 1/2 csésze tej , 1/4 csésze növényi olaj, 1 nagyobb tojás, 2 csésze búzakorpa pehely
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és készítsd elő a tepsit. Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót egy közepes tálban. Keverd össze egy kisebb, másik tálban az almát, a vizet, a tejet, a növényi olajat és a tojást. Ezt add a lisztes keverékhez és keverd össze. Add hozzá a pelyhet. 2/3-áig töltsd fel a formákat. 12-15 percig, tőpróbáig süsd. Rácson hűtsd egy kicsit, és melegen tálald.
ALMÁS MUFFIN (egyszerű)
1 db alma, 24 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk fahéj, 1 csipet só, 9 dkg cukor, 50 ml olaj, 1 db tojás, 125 ml tej,
Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a cukrot, az olajat, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat és az egészet jól összekeverjük.
Almás muffin (Izmiri)
azaz kb. 6 dkg margarin, két tojás, egy csésze cukor kikeverve, hozzá egy csésze tej, bele a száraz keverék, mely két csézse liszt, egy csomag sütőpor, és tettem bele jó fél evőkanál fahéjat, majd a végén már csak kicsit keverve az apró darabokra vágott almát. nagyon jó lett. már nincs is belőle :((( de ezt még többször fogom készíteni. vigyázat ! leül az aljára az alma, így ajánlott kosárkában sütni. de a gyűjteményben van pár almás.
ALMÁS MUFFIN 2
3 db alma, 28 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 3 csapott tk sütőpor, 12 dkg cukor, 1 csipet fahéj, 1 csipet só, 250 ml tej, 60 ml olaj, fél tk vanília, 1 db tojás, 1 ek barna cukor,
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük az olajat, a vaníliát, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat és az egészet jól összekeverjük.
Almás-joghurtos muffin (Nicki)
2 csésze liszt, fél csésze cukor, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szerecsendió, fél teáskanál só, 1 csésze natúr joghurt, 1 nagy tojás, negyed csésze olvasztott vaj, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 3 finomra kockázott alma, negyed csésze cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a fél csésze cukrot, a sütőport, a fél teáskanál fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd tedd félre. Egy kisebb tálban keverd krémesre a joghurtot, majd add hozzá a felvert tojást. Ehhez jön még az olvasztott vaj és a reszelt citromhéj. A két tál tartalmát finoman keverd össze, majd add hozzá az almadarabkákat. Töltsd meg kétharmad részig ezzel a muffinformákat. A tetejére rakj a negyed csésze cukor és a két teáskanál fahéj keverékéből még így, amikor nyers a tészta. Tedd be sülni, és süssed 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni.
ALMALEKVÁROS MUFFIN 1.
25 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 1 csipet só, 1 csipet szegfűszeg, 1, 5 tk fahéj, 2 db tojás, 8 dkg vaj, margarin, 10 dkg nádcukor, 125 ml tej, 25 dkg almalekvár, 1 tk citromlé, 2 ek cukor,
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, szegfűszeggel és egy tk fahéjjal. Egy másik edényben felverjük a tojásokat és hozzákeverjük a zsiradékot, cukrot, tejet, almalekvárt és a citromlevet. A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük. A tésztát a formákba töltjük. A maradék fahéj és cukor keverékével megszórjuk a tetejét.
ALMALEKVÁROS MUFFIN 2.
20 dkg liszt, 3 dkg búzakorpa, 8 dkg barnacukor, 2, 5 tk sütőpor, 0, 5 tk só, 1 késhegynyi fahéj, 150 ml tej, 2 db tojásfehérje, 15 dkg almalekvár, 4 dkg olvasztott margarin
A lisztet, búzakorpát, cukrot, sütőport, sót és fahéjat összekeverjük. Egy másik tálban krémes állagúra összekeverjük a tejet, tojásfehérjéket, almalekvárt és a vajat. A száraz hozzávalókat hozzáadjuk ez utóbbi keverékhez.
ALMÁS-KIWIS MUFFIN
1 db alma, 1 db kiwi, 28 dkg liszt, 2 tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 2 db tojás, 12 dkg cukor, 80 ml olaj, 160 ml alma-kiwi ital (vagy valami hasonló)
Az almát és a kiwit megmossuk, apró darabokra daraboljuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, cukrot, olajat és a gyümölcslevet. Ez utóbbihoz hozzáadjuk a lisztes keveréket és a gyümölcsöt.
ALMÁS-NARANCSOS MUFFIN
1 csésze liszt , 1/2 csésze narancsos joghurt, 2 tojásfehérje, 2 evőkanál almaszósz, 3 evőkanál cukor, 1/4 teáskanál só, 3/4 teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál reszelt narancshéj, 1/2 teáskanál vanília aroma, 1 csésze apróra vágott alma, 1 evőkanál almalé, 1/8 teáskanál szódabikarbóna, 1/8 teáskanál fahéj
A sütőt 200 fokra kell előmelegíteni. Összekeverni a lisztet, sütőport, sót, fahéjat és a szódabikarbónát. Felverni a tojásfehérjéket, majd hozzáadni a joghurtot, az alma szószt, cukrot, az aromát, az almalevet, a narancshéjat és az almadarabokat. Gyors mozdulatokkal összekereverni a kettőt, nem baj, ha csomós stb. marad, nem szabad túl keverni. 2/3-ig tölteni és 20-25 percig sütni.
Almaszószos-fűszeres muffin (porcica)
200g cukor, 100 g barna cukor v. 1-2 kanál méz, 225 g margarin, 2 vaníliáscukor v. igazi vanília, 2 tojás, 400 g almapüré, 290 g liszt, 120 g kekszdarálék (én háztartásiból szoktam), 2 kiskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfűbors, szegfűszeg, ízlés szerint vágott dió, mazsola, csokidarabok (pl. Katica ét tortabevonó)
A cukrot, vajat, vaníliát tojást kikeverjük. A többit sorra hozzáadjuk
AM. (azaz de. :-) muffin
2 csésze liszt, 3/4 csésze cukor, 2 teáskanál szódabikarbona, 1 1/2 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál só, 3 tojás, 1/2 csésze olaj, 1/2 csésze tej, 1 1/2 teáskanál vanília aroma, 2 csésze hámozott apróra vágott alma, 2 csésze reszelt répa, 1/2 csésze kókuszreszelék, 1/2 csésze mazsola, 1/2 csésze durvára vágott mandula
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, szódabikarbonát, fahéjat, sót. Egy másik tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, tejet, vaníliát majd óvatosan keverjük hozzá a száraz anyagokat. Legvégül adjuk hozzá az almát, a répát, a kókuszt, a mazsolát és a mandulát. A kikent formákat 3/4-ig töltve 180 C-on 20-25 percig vagy tűpróbáig sütjük.
ANANÁSZOS MUFFIN 1.
25 dkg ananász, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 4 db tojás, 38 dkg liszt, 2 tk sütőpor,
Az ananászt apró darabokra vágjuk. Egy tálban habosra keverjük a vajat, cukrot és a tojásokat. Egy másik tálban a lisztet, sütőport és az ananászdarabkákat. A száraz dolgokat hozzákeverjük a vizesekhez és jól összedolgozzuk.
ANANÁSZOS MUFFIN 2.
20 dkg ananász (dobozos), 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 6 dkg zabpehely, 3 tk sütőpor, 2 db tojás, 18 dkg cukor, 15 dkg lágy/puha vaj, 1 cs vaníliás cukor, 30 dkg tejföl,
Az ananászt apró darabokra vágjuk. A lisztet, keményítőt, zabpelyhet és a sütőport összekeverjük egy tálban. Egy másikban a tojásokat, cukrot, vajat, vaníliás cukrot és a tejfölt elkeverjük. A lisztes keveréket és az ananász darabkákat hozzáadjuk és jól összekeverjük.
Ananászos muffin 3. (kb. 24 db)
20 dkg ananász (dobozos), 25 dkg liszt, 1 csm vanília pudingpor, 4 tk sütőpor, 20 dkg vaj, 17, 5 dkg cukor, 3 db tojás, 1 csm vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 ek ananászlé
(180) Az ananászt kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük. A lisztet, pudingport és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a vajat, cukrot, apránként/lassanként a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és az ananászlevet habosra verjük. Lisztes adagot és az ananászdarabkákat hozzákeverjük
ANANÁSZOS-CSOKOLÁDÉS MUFFIN
25 dkg konzerv ananász, 26 dkg liszt, 2 tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj, 6 dkg csokireszelék, reszelt csoki, 1 db tojás, 14 dkg cukor, 80 ml olaj, 280 ml tej
(180) A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokireszelékkel. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt is hozzákeverjük.
ANANÁSZOS-SONKÁS MUFFIN
200 g ananász, 200 g főtt sonka, 100 g Gouda sajt, 300 g liszt, 2 ek zabpehely, 1 tk Provence-i fűszerkeverék, 1 cs sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 csipet hagymapor, 2 tojás, 75 ml olaj, 300 ml író , 100 g túró, 40 ml ananászlé
Az ananászt és sonkát apróra vágni, sajtot, durvára reszelni. Lisztet, sütőport, szódabikarbónát, főszereket összekeverni. Habosra keverni a tojást, vajat, írót, túrót, , ananászlevet. Hozzáadni a lisztet, ananászt, sonkát, sajtot. 200°C-on 25-30 percig sütni.
ASZALTGYÜMÖLCSÖS MUFFIN 1.
200 g aszalt gyümölcs, 200 g liszt, 2 tk sütőpor, 200 g vaj, 200 g méz, 4 tojás, 2 tk fűszerkeverék (gondolom, a mézes sütikhez való jó bele)
190°C-ra előmelegítjük a sütőt. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport egy tálban összekeverjük. A vajat, mézet, tojást és főszerkeveréket habosra verjük. A két keveréket és az aszalt gyümölcsöket összedolgozzuk. Formába töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.
ASZALTGYÜMÖLCSÖS MUFFIN 2.
40 g datolya, 50 g kandírozott ananász, 40 g mandula, 80 g mazsola, 2 ek rum, 2 ek liszt, 200 g vaj, 180 g cukor, 1 tk reszelt citromhéj, 4 tojás, 190 g liszt
A datolyát, ananászt kis kockákra vágjuk, a mandulát felaprítjuk. Datolyát, ananászt, mandulát, mazsolát és a rumot összekeverjük, és két órát pihentetjük. Belekeverjük a lisztet. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A vajat, cukrot, citromhéjat és a tojásokat habosra keverjük. Összekeverjük a lisztes gyümölcsmasszával. Formába töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.
ASZALT SZILVÁS MUFFIN BANÁN ÖNTETTEL
25 dkg liszt, 2 dl tej, 20 dkg magozott aszalt szilva, 8 dkg vaj, 6 dkg cukor, 2 tojás, l csom. sütőpor, csipet só
Öntet: 4 banán, vaj, rum, barna cukor
Egy keverőtálban elkeverni a lisztet az egész tojásokkal, a csipet sóval és a cukorral; hozzáadni a tejet, a lehűtött olvasztott vajat, 1/2 csom sütőport és a darabokra vágott aszalt szilvát. A kivajazott kilisztezett 12 darabos muffin-formában elosztani, és 190 fokon 3o percig sütni
Banánszósz: A banánokat karikára vágni, a cukorral és a darab vajjal melegíteni, pici rummal megönteni, pici vízzel főzni, turmixolni (néhany karikát díszítésnek kivenni). Egy tányérra önteni a banánszószból, ráhelyezni a muffint, banánkarikákkal es aszalt szilvával díszíteni.
BAILEY'S MUFFIN
2 db tojás, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 1, 2 dl Bailey's, 15 dkg liszt, 1, 5 teáskanál sütőpor
BOUNTY CSOKIS MUFFIN
15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítő (lehet liszttel helyettesíteni), 2 teáskanál sütőpor, pici só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 cs. vaníliáscukor, 4 db tojás (fehérje külön habnak felverve)
Összeállítás ugyanúgy, mint eddig. A kis mélyedésekbe 1 evőkanál tészta, belenyomni a csokit, és egy fél evőkanál tésztával befedni. Sütés is ugyanúgy, mint eddig. 1 evőkanál rum
BANÁNOS MUFFIN (csokimacs)
10dkg vaj, 1 csésze cukor, 2 tojás, 1/2 csésze tej, 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 érett banán villával szétnyomkodva
A vajat a cukorral kikevered, belekevered a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót. 20-30 percig alacsony hőfokon süsd, hogy jól átsüljön.
BANÁNOS-KÁVÉS MUFFIN
2 db érett tört banán, 3 ek kávélikőr, 125 g liszt, 2 tk sütőpor, 30 g aprított mogyoró, 1 ek instant kávé, 1 ek kakaópor, 2 tojás, 120 g vaj, 120 g cukor, 1 cs. vaníliás cukor