E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Muffinok
Muffinok : 3. gyűjtemény (édes/folytatás) Csokivacsitól

3. gyűjtemény (édes/folytatás) Csokivacsitól

  2006.09.24. 22:38


BANAN ZABPELYHES MUFFIN

 

1 csésze teljes kiőrlésű (whole-wheat) liszt. 2 tk sütőport, 1/2 tk szódabikarbona, 1 csésze zabpehely, 2 tojásfehérje, 1 1/2 tk vanília esszencia, 1/4 tk mandula esszencia, 1/4 csésze juharszirup, 2 ek tej, 2 ek olaj, 1 csésze banán pürézve (kb. 2db),

Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbonát és zabpelyhet egy tálban. Egy másik tálban összekeverjük a tojásfehérjéket, juharszirupot, tejet, olajat, két féle esszenciát és a banánt. Ezt a masszát a száraz dolgokhoz öntjük és éppen hogy összekeverjük. En mindig keverek bele áfonyát, vagy valami egyéb gyümölcsöt. Muffi formában kb. 170 fokon 15-20 percig sütöm.

 

BANÁNOS-ÁFONYÁS MUFFIN

Összekeverni egy tálban: 300 g lisztet, 2, 5 kávéskanál sütőport, fél kávéskanál szódabikarbónát, fél teáskanál fahéjjat,

Egy másik tálban kikeverni: 2 tojást, 90 g barna v. fehér cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 80 ml olajjal v. 125 g vajjal, 280 ml tejjel. Hozzáadni 2 db villával áttört banánt, majd a lisztes keveréket és a végén a lecsöpögtetett áfonyát (vagy erdei gyümölcsöt kb. 15-20 dkg), melyet egy kevéske lisztbe átforgatunk, mielőtt a tésztába kevernénk. Muffin formákba 3/4 részig önteni, és 25-30 percig sütni előmelegített (180 fokos) sütőben.

 

BANÁNOS, CSOKIS, DIÓS MUFFIN (kavics74)

 

2 nagy banán összetörve, 40g dió darabolva, 80g fehércsoki nagy lyukú reszelőn lereszelve, 350g liszt, 1/2 tk sütőpor, 100g porcukor, 115g vaj, 2 tojás, 300ml tej, 1/4 tk só

 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, gázsütő 6-os fokozat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a cukrot és a sót. Olvasszuk meg a vajat, de ne hevítsük, vegyük le a tűzről, keverjük bele a tojásokat és a tejet. Keverjük össze a liszttel, a banánokkal, a dióval és a csokival. Kanalazzuk muffinsütő papírba, vagy kizsírozott muffinsütőbe és süssük 20 percig.

 

BANANA SPICE MUFFINS

 

2 csésze/500 ml/ liszt, 1/2 csésze/125 ml/ barna cukor, 2 tk. sütőpor, 1tk szódabirkabóna :), 3/4 tk. fahéj (én nem tettem ilyen sokat bele), 1/4 tk. só, 385 ml sűrített tej(na ez volt a Nestlé apropó)nekem nem volt ilyen, főzőtejszínnel helyettesítettem, 1 ek. ecet, 1 tojás lazán felverve, 1 csésze, ~3 tört, pépesített banán, 1/4 csésze /50 ml/olaj, 1/2 csésze mazsola (ezt véletlenül kihagytam, pedig szeretem)

Ügyesen szép sorban összekevergetni mindent, 190 °C-on kb. 20 percig sütni, illetve míg a teteje barnulni nem kezd.

 

BÚZAKORPÁS MUFFIN

0,5 csésze barnacukor, csipet só, 1 teáskanál szódabikarbóna vagy 2 teáskanál sütőpor, 1, 5 csésze búzakorpa, 1 csésze zabpehely, 2/3 csésze liszt, 1, 5 teáskanál fahéj, 0, 5 teáskanál szerecsendió, 1/3 csésze olaj, 2 evőkanál méz, 2 tojás

1,5 pohár (natúr) joghurt, kevés almalé, egy kevés apróra vágott alma, 1/4 csésze apróra vágott dió, 1/2 csésze mazsola, 1/2 csésze reszelt citromhéj

A szerecsendióig egy tálban összevegyítjük a hozzávalókat, a folyékonyakat pedig egy másikban, a kettőt összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a lisztes-korpás keveréket, és végül belekeverünk Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a korpa és a zabpehely bedagadjon és csak másnap sütjük. 350 fokon 25-30 percig.

 

CAMEMBERT-ÁFONYÁS

 

75 g Áfonya (talán lekvár is jó?), 150 g Camembert (pici apró darabokban), 200 g liszt, 50 g tönkölybúza, 1 tk. sütőpor, 1 tk szódab. 150 g natúr joghurt, 2 tojás, 60 ml olaj

A Camembert a legvégén kell a masszához keverni! . . . és a szokásos módon sütni.

 

CAPPUCCINO-CSERESZNYE

 

1 üveg cseresznye befőtt (lecsurgatva), 300 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabik. , 40 g. cappuccino-por, 6 ek. forróviz (a capp. -porhoz elegyitve), 2 tojás, 120 g vaj, 80 ml olaj, 200 g joghurt

 

CAPPUCCINOS-MUFFIN 1.

 

15 dkg csokoládé,1 tk instant kávépor, 2 tk forró (fővő) víz, 25 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 7 dkg margarin, 14 dkg cukor, 1 db tojás, 1 tk vanília, 60 ml tej

(190) A csokit összetörjük. A kávéport összekeverjük a forró vízzel és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sütőport, és a csokit összekeverjük. Egy másik tálban a margarint, a cukrot, a tojást, a kávét, a vaníliát és a tejet habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzákeverjük a margarinoshoz.

 

CAPPUCCINOS-MUFFIN 2.

 

4 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 tk fahéj, 0. 5 tk Nelkenpulver/szegfűszeg, 2 dkg kakaó, 2 dkg instant cappuccino por, 20 dkg liszt

(180) A tojásokat, a cukrot, a margarint, a fahéjat és a szegfűszeget habosra keverjük. A kakaót, a cappuccino port és a lisztet hozzákeverjük.

 

CAPPUCCINOS-MUFFIN 3.

 

20 dkg tojás (kimérjük, héja nélkül)(???ez érdekes), 20 dkg cukor, 20 dkg puha margarin, 2 dkg kakaó, 0. 5 tk fahéj, 0. 5 tk őrölt szegfőszeg, 6 ek instant cappuccino por, 20 dkg liszt (405-ös)

(180) A tojásokat habosra verjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a margarint. Ezután a kakaót, a főszereket és a cappuccino port hozzákeverjük. Végül belekeverjük a lisztet.

 

CAPPUCCINOS-MUFFIN 4.

 

25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 ek cappuccino por, 2 tk sütőpor, 0. 5 tk szódabikarbóna, 10-12 dkg csoki darabka, reszelék, 25 dkg tejföl vagy Schmand?, 20 dkg tejszín, 2 db tojás, 0. 5-2/3 csomag szárított narancshéj

(180) A lisztet, a cukrot, a cappuccino port és a szódabikarbónát összekeverjük. Egy másik tálban a lágy margarint, a tejszínt, a tojásokat és a narancshéjat összekeverjük. A száraz Hozzávalók:at hozzákeverjük a folyékonyakhoz. Utoljára hozzáadjuk a csokidarabokat.

 

CITROM MUFFIN (m1221)

 

10dkg vaj, 2dl cukor, 2 tojás, 1 citrom héja, 3dl liszt, 1 tk sütőpor, 1 dl tejszin

Vaj+cukor elöször, majd tojás, liszt, amibe belekavarjuk a sütőport es a vaniliát , és utoljára a tejszint. Oszd szét a sütöbe , mindig 3/4-ig töltsd meg csak. 200 fokon 10-12 perc, ha kész hagyd hülni a tepsiben.

A tetejére diszites: 0, 5 dl cukor, 2 tojás fehérje, 1-2 ek citromlé, Verd fel kemény habba a tojásfehérjét , bele a cukrot, tovább verni jó kemény habbá és bele a citromlét. Minden muffin tetejére tegyél egy kanállal. 250 fokon 1-2 percre vissz a sütőbe!

 

CITROMOS MUFFIN ZSÓFITÓL

100 g vajas keksz, 150 g liszt, 1 citrom lereszelt heja (kezeletlen, nem utoerlelt citrom, mert az nem egeszseges), 2 teaskanal sutopor, 1 db tojas, 125 g kristalycukor (barnaval finomabb), 80 ml etolaj (soknak hangzik, de tenyleg kell), 200 g naturjoghurt, 2 evokanal citromle, 1/8 liter bitter lemon (en itt grapefruit levet hasznaltam)

Edenyben: A kekszet jo alaposan osszetorod, annyira kicsire, amennyire csak tudod, de ne darald le. + liszt + sutopor + citromhej. Edenyben: tojas + cukor + olaj + joghurt + citromle + bitter lemon Az elso es masodik edeny tartalmat osszekeverjuk. Szokasos modon megsutjuk.

 

CORNFLAKE MUFFIN

Egy tálba jól kikeverni: 1 tojás, 130 g barna vagy fehér cukor, 1 cs vaníliás cukor, 80 ml olaj vagy 125 g puha vaj, 2 evőkanál citromlé, 280 ml joghurt, kefír vagy savanyútej (az eredeti recept buttermilket ír, de helyettesíthető).

Egy másik tálban:150g liszt, 100 g cornflakes (összemorzsolni), 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna (natron), 1 citrom reszelt héja, 80 g mazsola.

A kétféle anyagot összevegyítjük, elkeverjük és mehetnek a muffin formákba. Előmelegített sütőben sütjük, mint a többi muffint.

Tipp: én tettem bele málnát, viszont kihagytam a mazsolát, ettől szaftosabb lett, ja meg nagyon finom!

 

CUKKINIS MUFFIN (répalány)

 

40 dkg cukkini (lereszelni, levét jól lecsurgatni), 35 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, 30 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 2 dl olaj, 3 tojás, 10 dkg mazsola, kicsi fahéj (ha szeretjük!)

 

A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzá a liszttel elkevert sütőport és szódabikarbonát, majd a többi hozzávalót. A recept őzgerincformát ír, de úgy gondolom, hogy muffin sütőbe is mericskélhetjük a tésztát (hiszen sütőporos!). Akármibe is tesszük, 10 percig előbb magas hőfokon, majd 50 percig (tepsitől is függ!) alacsony hőfokon sütjük (tőpróbáig).

 

CSALÁDI MUFFIN

 

70 dkg liszt, 6 tojás, 10 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 dkg só, 3 dkg sütőpor, 5 dkg kakaópor, 3 dl tej/víz, 2 vaníliás cukor

Az olvasztott vajat add a cukorral kikevert tojáshoz, majd a többi hozzávalóval keverd Az olvasztott vajat add a cukorral kikevert tojáshoz, majd a többi hozzávalóval keverd csomómentesre. Kanalazd a muffinformába, majd 170 fokon süsd 20-25 percig.

 

CSERESZNYÉS (MEGGYES) – GRÍZES MUFFIN

 

500 ml tej, 1 csip só, 125 g gríz

mindezeket összekeverni és állni hagyni kb. 2-3 órát
350 g cseresznye (magozott), 3 tojás (külön a fehérje a sárgájától), 60 g vaj, 125 g cukor, 1 csom. vaniliás cukor, 1/2 tk citromlé, 75 g darált mandula

A habbá vert tojásfehérjét és a cserit (vagy meggyet) utoljára belekeverni!

 

CSERESZNYÉS MUFFIN

 

25 dkg liszt, 2 dl tej, 8 dkg vaj, 6 dkg kristálycukor, 2 tojás, 36 db cseresznye, sütőpor

 

Elkeverni a lisztet a cukorral, csipet sóval, fel csom. sütőporral, tojással, olvasztott langyos vajjal, tejjel. Kivajazott-lisztezett formákba adagolni (12 db-os) mindegyik tetejére 3-3 kimagozott csresznyét tenni, és 180 fokon 3o percig sütni. Porcukorral megszórni.

 

CSUPACSOKI-MUFFINCSODA (sunmacs)

 

1/2 csésze margarin, 1/2 csésze cukor, 2 tojás, 1 csésze tej, 1 zacskó sütőpor, 1, 5 csésze liszt, 1 tábla valamilyen finom csoki,

Máz: 1 dl tejszín, 5 dkg méz, 10 dkg étcsoki

A margarint kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk a többi hozzávalót is, a végén az apróra tört csokit. A szokásos módon 180 fokon sütjük. Ha kihűlt elkészítjük a mázat: a csokit gőz fölött megolvasztjuk, mikor elolvadt, hozzákeverjük a tejszínt és a mézet, majd a muffinokra csorgatjuk és elkenjük rajtuk! Aki szereti a csokit, annak szívből tudom ajánlani! Jó étvágyat!

 

CSODÁS CSOKIS MUFFIN

 

15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 evőkanál barackíz, 1/2 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg tört étcsokoládé,

Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd 20-25 percig.

 

CSOKIS MUFFIN (mézes)(ónix)

15 dkg étcsoki (jó minőségü), 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaó, 3 egész tojás, 10 dkg rétesliszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál méz.

 

CSOKIS MUFFIN

6 dkg vaj, 1 tojás, 25 dkg cukor; 30 dkg liszt; 1/2 citrom reszelt héja; 2 dkg kakaó(az a rendes fekete nem Nesquik!); 1 zacsi sütőpor, 2,5 dl tej;

 

CSOKIS MUFFIN (szilvás)

 

10 dkg csokoládé , 10 dkg vaj+a formához, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor , 10 dkg szilva , 25 dkg liszt , 1 teáskanál sütőpor , 5 dkg zabpehely , 5 dkg vágott mogyoró ,

A mázhoz: 10 dkg porcukor , 1 tojásfehérje ,2-3 csepp piros ételfesték ,tortadara

A csokoládét összetördeljük, és a vajjal kis fazékban felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A muffin sütőformát kivajazzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A szilvát megmossuk, húsát apró darabokra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a zabpehellyel, és mogyoróval. A szilvával együtt a csokoládés masszába dolgozzuk. A formába töltjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A süteményt 5 percig a formában pihenni hagyjuk, kiborítjuk, és kihűtjük. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével, néhány csepp ételfestéket cseppentünk bele, és a mázt a muffinokra öntjük. Megszórjuk tortadarával, és hagyjuk megszáradni.

 

CSOKIS MUFFIN (Stahl Judit)

 

10 deka étcsoki , 10 deka vaj, 2 tojás, 15 deka cukor, 10 deka narancsdzsem , 3 evőkanál friss narancslé, 1 teáskanál , 15 deka liszt

Ha frissiben készítem, akkor mielőtt elkezdeném összekeverni a muffintésztát, előmelegítem a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez a 4-es fokozat). De ha csak másnap reggel sütöm az előző nap összekevert tésztájú sütiket, akkor is figyelek rá, hogy legyen elég ideje bemelegednie a sütőnek. A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen. Elektromos kézi habverővel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel keverem bele a tésztába a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet meg a langyos, vajas csokit. A lisztet összeszitálom a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. Vagy iziben belekanalazom az összekevert muffinmasszát a papírkapszlikkal kibélelt muffintepsibe, vagy lefolpackozott dobozban hagyom éjszakázni a hűtőben. Az előmelegített sütőben úgy 25 perc alatt sülnek illatozóan finomra a csokis muffinok. Puha vajjal, dzsemmel szokták őket megkenni és jóízű perceket köszönhetik nekik.

 

CSOKOLÁDÉ SÜTVE (MUFFIN)

 

20-20 cm-es sütöformát vajazni és liszttel beszórni. (Nekem ilyen méretem nincs, így Muffin formába kanalaztam a masszát be, de csak félig töltve a mélyedéseket. )

 5 dkg vajat 20 dkg keserűcsokoládéval vízfürdőben felolvasztunk. „ tojást, 15 dkg cukrot és egy csipet sót habosra keverünk Az olvasztott csokit és a habosra kevert tojást összevegyítjük és adunk hozzá 10 dkg durvára vágott diót és 7 dkg lisztet óvatosan kanállal belekeverve.

Ezt a masszát a sütöformába belesimítjuk és elömelegített sütöben 180 fokon(és az eredeti receptben ez ki van hangsúlyozva, hogy nem több!) 20 percig sütjük. Ugyanis különben kiszárad. Egy kicsit nedvesnek kell a közepénél lennie, akkor finom. Én dupla adagot szoktam csinálni.

 

CSOKIS MUFFIN (DIÉTÁS)

 

1 1/2 csésze liszt, 3/4 csésze cukor, 1/4 csésze kakaópor, 2 evőkanál sütőpor, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 2/3 csésze vaníliás 0%-os joghurt, 2/3 csésze sovány tej , 1/2 evőnakál vanília aroma,

Sütőt előmelegíteni 200 fokra. Kibélelni papírral a formákat. Összekeverni a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Gyors mozdulatokkal hozáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni! 2/3-ig tölteni és 15-2 percig sütni.

 

CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN 1.

5 dkg dióbél, 5 dkg kesudió bél, 10 dkg étcsokoládé, 17, 5 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 0. 5 tk szódabikarbóna, 12, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 csm vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 db tojás, 40 ml tej,

(190) A diókat éa a csokit finomra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a diókat és a csokit. Egy másik edényben habosra keverjük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat és a tejet. A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.

 

CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN (csoki+kakaóporos)

25 dkg liszt, 4, 5 dkg kakaópor, 0. 5 tk szódabikarbóna, 2 tk sütőpor, 0. 25 tk só, kb. 300 ml tej, 1 db tojás, 30 dkg cukor, 2 ek olaj, 1 tk vanília kivonat, 17 dkg felaprított csoki, 9 dkg felaprított dióbél, 12-15 db egész szem mandula, kb. 4 ek cukor, (180) Egy edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik edényben a tojást a cukorral, a tejjel, a kivonattal és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit. A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba tesztünk egy mandulát és megszórjuk cukorral.

 

CSOKIS NARANCSOS MUFFIN

 

28 dkg liszt, 1 csipet só, 12 dkg cukor, 2 kiskanál süt*por, 2 ek reszelt narancshéj, 2 tojás, 3 ek, olv vaj, 1, 8 dl tej1 ek, rum20 dkg csoki;

 

A sütőt elő melegítjük(220°C)A csokit durvára reszeljük a lisztet a csokit a sót a cukrot a sütőport és a narancshéjat elkeverjük. Egy másik tálban a tojást, vajat, tejet és rumot összekeverjük. Majd ebbe belekeverjük a lisztes keveréket. 20-25 perc alatt sült meg, de persze formája és sütője válogatja'

 

DIÓS MUFFIN (edina)

 

22 dkg liszt, 3 teáskanál sütőpor, 10 dkg darabos dió, 10 dkg aszalt szilva apróra vágva, 3 dl tejszín, 10 dkg szilvalekvár, 1 db tojás, 9 dkg cukor, 12, 5 dkg vaj, 1 cs. vaníliáscukor, 1/2 teáskanál fahéj

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi mélyedéseit kivajazzuk. Összekeverjük egy edényben a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, dió, aszalt szilva. Egy másik edényben a tejszínt a szilvalekvárral kutyuljuk össze. Egy nagy edényben jó habosra keverjük ki a vajat a cukorral, vaníliáscukorral, fahéjjal, és adjuk hozzá a tojást is, majd a tejszínes szilvalekvárt. Végül az egész masszába dolgozzuk bele a lisztes-diós keveréket, majd a tésztát adagoljuk a tepsibe, és mehet a sütőbe. 180 fokon kb. 20 perc a sütési ideje. (tűpróba!)

 

Sündisznó muffin

 

15 dkg vaj (nem hideg), 2 tojás, 15 dkg cukor, 80 ml tej, 10 dkg őrölt mandula, 1/2 keserűmandula aroma, 20 dkg liszt, 1 kiskanál élesztő,

Krém: 12 dkg etcsokoladé, 1,2 dl tejszín

Díszítés: gyufaszalra vagott lehejazott mandula

 

A sütőt 180 fokra bemelegíteni. A vajat elkeverni a cukorral és tojásokkal; hozzáadni a tejet, a mandula aromát, az élesztőt, az orolt mandulat es a lisztet. Formakban 20 perc alatt 180 fokon megsutni.

Krem: Lassan melegiteni a tejszint, beletordelni a csokoladet es felolvasztani. Hutoszekrenyben legalabb 2 ora hosszaig pihentetni. A sutemenyek tetejet megkenni a kremmel, es teletuzdelni a felvagott mandulaval.

 

NEKTARINMUFFIN

9 nagy db lesz belőle

2 db tojas, 2 dl cukor, 50 gr margarin, 1. 25 dl tej, 1. 5 teaskanal sütöpor, 3 dl liszt, 5-6 db kopaszbarack ( nektarin), 1. 5 teaskanal örölt fahej.

Verd fel a tojast a cukorral. Olvaszd fel a margarint, öntsd bele a tejet, es öntsd a tojashoz hozza. Keverd bele a lisztet a sütöport es az örölt fahejat. A tesztat oszd szet a muffinszformakban. Darabold fel a barackot es tegyel 1 parat mindegyik formaba. A sütese: 225 C-on kb. 10 perc. Szervirozasnal megszorhatod kicsi porcukorral.

 

 

DIÓS-CSOKOLÁDÉS-KÓLÁS MUFFIN

 

Hozzávalók 14 darabhoz: 280 g liszt, 3 tk sütőpor, fél tk őrölt fahéj, 50 g finomra aprított dióbél, 50 g reszelt csokoládé, 1 tojás, 150 g cukor, 125 g vaj, 160 ml Coca-Cola, 100 ml tej, 60 g porcukor

néhány szem kólás üveget formázó gumicukor a díszítéshez

 

A sütőt 160 fokra felmelegítjük. (Gázsütő 1-es fokozat. ) 14 db papírformát beleteszünk a muffinsütő mélyedéseibe. Ha nincs muffinsütőnk, tegyünk egymásba két papírformát, és megfelel* távolságban sorakoztassuk a sütőlemezre. A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a dióval és a csokoládéval. A habosra felvert tojást elvegyítjük a cukorral, a vajjal, 150 ml kólával, a tejjel, végül a lisztes keverékkel. Minden formába 1-2 evőkanálnyi masszát töltünk. A muffinokat kb. 35 percig sütjük, majd rövid hűlés után kivesszük a formából (ha csak papírral csináltuk, akkor nem kell kivenni). Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A mázhoz az átszitált porcukrot simára keverjük a maradék (10 ml) kólával. megkenjük a muffinokat, és mielőtt a máz teljesen megszáradna, díszítésül mindegyikre 1-2 gumicukrot nyomunk.

 

DIÓS-JUHARSZIRUPOS MUFFIN

 

280 g liszt, 2 ek. barnacukor, 1, 5 tk sütőpor, 1/4 tk só, 180 g apritott dió, 120 g tej (savanyú a legjobb), 100 ml juharszirup, 80 g vaj, 1 tojás, 1 cs. vaniliás cukor

 

Diós-csokis-vaníliás muffin

 

Hozzávalók: 12 muffinhoz: 1 3/4 csésze reszelt tejcsokoládé, 1/3 csésze tej , 3 ek vaj, 1 csésze bármilyen liszt , 2 ek kristálycukor, 2 tk sütőport , 1/4 tk őrölt fahéj, 3/4 csésze darált pekándió / hikori dió , 1 nagy tojás , 1/2 teáskanál vaníliaaroma
Hozzávalók: az öntethez: 1/4 csésze bármilyen liszt , 1/4 csésze barnacukor, 1/4 tk őrölt fahéj, 2 ek olvasztott vaj, 1/4 csésze darált pekándió / hikori dió

Az öntet elkészítése: villával keverd össze a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat és a vajat egy kis tálban, amíg csomómentes nem lesz. Add hozzá a diót.

A muffinhoz melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a formákat. Keverj össze egy (!) csésze reszelt csokit tejjel, vajjal gőz fölött. Addig keverd, amíg elolvad a csoki és teljesen folyékony állagú nem lesz az egész massza. Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a diót és a maradék csokireszeléket. Egy kis tálban keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott csokit. Keverd ezt az egészet a lisztes keverékhez, amíg egynemő nem lesz. Ne keverd túl! Adagold a formákba, 2/3-áig legyenek tele. Bőségesen rakjál rájuk az öntetből. 20-25 percig süsd, a sütőben hőtsd 5 percig, aztán pedig rácson hőtsd ki teljesen.

 

Epres muffin (úgyis mindjárt itt az eperszezon)

22 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj + kevés olvasztott vaj a muffintepsi kikenéséhez, 3 tk sütőpor, 0, 5 tk szódabikarbóna, csipet só, 1 csésze (2, 5 dl) apróra vágott eper, 0, 5 csésze (1, 2 dl) almalekvár

 

A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük, a muffintepsi mélyedéseit olvasztott vajjal kikenjük. A lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a cukrot egy tálba szitáljuk. Az apróra vágott epret hozzáadjuk és átkeverjük, a közepébe egy mélyedést készítünk. Az almalekvárt, a tejjel elkevert tojást és az olvasztott vajat hozzáadjuk és egy villával az egészet kissé összekeverjük. A tésztát nem szabad simára keverni, éppen csak a lisztet kell megnedvesíteni, a legjobb, ha a tészta még „csomós”. A tésztát a muffintepsi mélyedéseibe elosztjuk és 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Ízlés szerint tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk.

Változat: A lekvárt el is hagyhatjuk, készíthetjük csak gyümölccsel is (ekkor persze 1, 5 csésze eper kell hozzá). Más gyümölcsöt is használhatunk vagy adhatunk hozzá vágott csokoládét is. Néhány ötlet: 1 csésze meggybef*tt, 0, 5 csésze vágott csokoládé 1, 5 csésze kockára vágott alma, kevés fahéj a tésztájába,1, 5 csésze ribizli (ez a kedvencem!)

 

 

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal