Fekete-fehér muffin - Bundik
2006.12.03. 00:43
Fekete-fehér muffin (Gasztropuccs) Hozzávalók: A töltelékhez: 225 g lágy krémsajt; 65 g cukor; 1 tojás; 0,8 g só; 2 tábla tejcsoki; A tésztához: 375 g liszt; 400 g cukor; 55 g kakaópor; 2 teáskanál szódabikarbóna; 2 teáskanál só; 475 ml víz; 160 ml olaj; 2 evőkanál ecet; 2 evőkanál vanília aroma; Elkészítjük a tölteléket: a krémsajtot a cukorral, a tojással és a sóval alaposan összekeverjük, amíg egy lágy krémet nem kapunk. Ebbe szórjuk a 2 tábla feldarabolt csokit. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. A muffinsütőt kibéleljük sütőpapír pohárkákkal. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy nagy edényben. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, az ecetet és a vanília aromát, és egy mixerrel a legnagyobb fokozaton legalább két percig alaposan összedolgozzuk. A papírral kibélelt muffinformákat a kétharmadáig megtöltjük a tésztával. Mindegyik muffin közepére teszünk egy csapott evőkanálnyi tölteléket. 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jól átsült e. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Mindegyik muffin tetejére egy-egy kocka csokit helyezünk.
|