E.Margit receptje
Kakaós-tiramisu muffincsiga
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt) 1 dl tej 2 dl kefír v. joghurt 2 egész tojás 5 dkg margarin 1/2 kk. só 1 kk. cukor 2 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok), késhegynyi aszkorbinsav 2,2 dkg friss élesztő
Utánanéztem, édesítőszer helyett általában 4 evőkanál vagy 10 dkg cukrot szoktak mások ennyi liszthez tenni. 10 dkg cukor = 0,6 - 0,7 dl folyadékkal Tehát, ha cukorral csinálja valaki a receptet, akkor ennyivel kevesebb összfolyadékot tegyen a tésztába.
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztattam. 20 pec dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A tésztát elfeleztem. A felét 2 evőkanál tiramisu porral összkevertettem ismét a gépben, majd néhány perc után a másik felét ugyanennyi kakaóporral.
Mindkét tésztát elfeleztem, 2-2 lapot nyújtottam belőle, 1-1 darabot egymásra tettem, feltekertem és 12 felé vágtam. így lett 2x12 db. 30-40 perces kelesztés után a tetejét tejes, egész, felvert tojással kentem le, majd előmelegített sütőben sütöttem 20 percig.
|