Hús-ötletek - E.Margit
2006.02.02. 18:40
Hús-ötletek
Legfőbb meleg ételem a hús volt párolt vagy nyers zöldségekkel. Leginkább natúr, pici olivaolajban, hirtelen sütött csirkemell. Fűszerezni, pácolni bármivel lehet, tehát ezt is lehet hosszú időn keresztül változatosan enni. A másik húsféle illetve meleg étel amit rengeteget ettem, a húsleves. Egész csirkét és néhány combot főztem a levesbe, majd ezt ettem levesként, tészta nélkül, lezsírozva és a húst külön: hidegen, melegen, salátával vagy kenyérrel. A harmadik nagyon finom és változatos megoldás a sütőben mindenféle zöldséggel, fűszerrel egybepárolni a csirkét (később egyszer -egyszer azért pulyakacombot is csináltam). Ennek is rengeteg változatát ki lehet találni és csináltam még narancsos-almás csirkét is, az is finom volt. Főzelékre feltétnek, de salátához is nagyon finom és teljesen diétás a hamburger hús, amit megtaláltok az eredeti receptnél beírva. Ebből is többet szoktam egyszerre készíteni. Megsütöm, lefagyasztom és a mikróban 2-3 perc alatt kiolvasztom, ha enni szeretnénk.
|