Fogyis leves - E.Margit
2006.03.19. 23:42
Fogyis leves
Hozzávalók:
2 egész csirkemell kockára vágva egy jó nagy fej kelkáposzta fele, csíkokra vágva 2 sárgarépa kb 1 kg fagyasztott karfiol 2 fej vöröshagyma apróra vágva 1/2 szál póréhagyma felkarikázva 3-4 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek olivaolaj 1 sárga paprika 1/2 zöld paprika fűszerek ízlés szerint (nekem: kömény, vegeta, pirospaprika, piros arany, bors, só, pici babérlevél) 3 marék árpapehely
Az egy evőkanálnyi olivaolajon megfuttattam a finomra vágott hagymát, majd rádobtam a sárgarépa karikákat. Rövid pirítás után rátettem a csirkemellet, majd ezzel is lepirítottam egy kicsit. Felengedtem vízzel, megfűszereztem, beledobtam a paprikákat. 10-15 perc után beletettem a kelkáposztát, majd amikor ez felforrt, akkor a karfiolt is. Amikor ezzel is felforrt, akkor beletettem az árpapelyhet és addig főztem, amíg minden puhára főtt. Az utolsó néhány percre tettem bele a felkarikázott póréhagymát. Ebből a mennyiségből kb 7 liter igen sűrű leves lett. Az árpapelyhet azért választottam, mert ez fő szét a legjobban a pelyhek közül és a fiam nem szereti, ha roppanósan marad az ételben. Tálaláskor zsírszegény tejfölt lehet bele tenni.
|