E.Margit receptje
Hot-dog kifli
50 dkg BL 80-as liszt (vagy 2/3 finom+1/3 rétes) 1 egész tojás 2,3 dl tej 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 2,5 dkg friss élesztő
Ez pici változtatással a sima kifli receptem. A lényeges eltérés a formázásban van. A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam, 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A tésztát lisztezett felületre borítottam, majd 5 felé osztottam. A darabokból egy-egy elég nagy négyzetet nyújottam, majd az egyik csücskétől a szemben levőig feltekertem, majd félbevágtam középen. Egyenesen (tehát nem behajlítva) tettem a tepsire. Így csak a szélesebb felétől kell felszúrni a kiflit és szépen, egyenesen bele lehet tenni a virslit.
Kb 40 perc kelesztés után a tetejét vizezett tojássárgájával kentem le, majd előmelegített sütőben megsütöttem, kb 25 perc alatt.
|