E.Margit receptje
Citromos kalács
1 dl méz (kicsit maglangyosítva) 1 dl citromlé 60 dkg BL 80-as liszt 1 tojás 5 dkg margarin 15 dkg tejföl 2 dkg élesztő 1/2 kk só
Csipogásnál: 15 dkg kandírozott citromhéj, vagy ennek hiányában friss citromhéj apró kockákra vágva esetleg reszelve.
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A második dagasztáskor, a csipogásnál tettem bele a citomhéjat. A kész tésztát lisztezett felületre borítottam, 4 felé vágtam, a darabokból lapokat nyújottam, majd ezeket rúddá feltekertem. 2-2 darabot félbehajtva egybefűztem, majd 4-es fonással megfontam. Szilikonformában kelesztettem, majd egész, felvert tojással lekentem. Előmelegített sütőben sütöttem 40 percet. A forma nem feltétlen szükséges.
|