Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kartika, Jégkása! Megdézsmáltam az édességeket, a pogiból is vettem. Mennyei volt minden, köszönöm!
Bezsa! Ez a kenyér! Gyönyörű!
Superkeri! Az a rusztikus bizony szép rusztikus lett, nincs abban egy cseppnyi hiba sem, nagyon ügyesek vagytok a pékinassal!
Ancsi! Az élesztőt lehet fagyasztani, én ugyan nem szoktam, de tudomásom szerint az itt fórumozók között van aki kipróbálta már. Ha jól emlékszem, Margitka is. Állítólag nagyon jól működik. Én azért a fagyasztóból kivett élesztőt először felfuttatnám, és úgy tenném a gépbe, biztos ami biztos...
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek élesztőt le lehet fagyasztani? És ha kiolvad akkor ugyanolyan lesz mintha friss lenne és nem fog vesziteni a hatásából? Ugyanugy megkel a kenyér,süti? Azért kérdezem, mert van 1 kocka élesztő a fagyasztómba, dolgozott már valaki ilyennel?
Dojika, én már többször is megcsináltam az ostorosi foszlós kalácsot, mi nagyon szeretjük. Valóban lágy, terülős tészta én lisztezett deszkára szoktam kiboritani a gépből, mert valóban egy kicsit ragad és jól elterül. De könnyü vele dolgozni. A kuglófsütőt féligtteszem, mert tényleg hatalmasra megnő és egy másik formára való is marad ebből a mennyiségből. Most sütötted először? Már nem is emlékszem, hogy kié volt a recept, de örökké hálás leszek akárki volt is mert az egész család kedvence lett.
Hát lányok úgy jártam tegnap, hogy ajándékba akartam sütni kenyeret. Mindent úgy csináltam, ahogy régen, de a kelesztés félidejében már láttam, hogy valami nem oké, mintha elkovászodott volna egy kicsit. Hát gyorsan bevágtam a sütőbe. Hát nem is lett valami nagy szám. Nekiálltam egy másiknak, minden percére figyeltem, hát az már egy fokkal jobb volt, de nem az igazi.
Hát észrevettem, hogy januárban lejárt szavatossága.
Annyira bosszantott, hogy ma nekiálltam egy új kenyérnek és hát zongorázni lehet köztük a különbséget.
A tegnapit nem fotoztam le, mert nem volt időm és kedvem sem. Most már sajnálom.
Tehát a tanulság, hogyha a szavatossága lejárt a lisztnek akkor előfordulhat, hogy a kenyerünk nem lesz olyan szép.
Izre nem volt rossz, a lányom elvitte és azt mondta, hogy finom, de a mérete majdnem a fele volt ennek amit most lefotoztam.
Sok szépség született megint, mindenkinek gratuláció.
Bezsaféle képviselő nagyon finom! én szoktam csinálni. Varriálom édesre, sósra! (sajtkrémeket ízesítek azzal töltöm meg a minifánkokat, imádják a vendégek)
Tegnapra tejszines-őszibarackos tejberizstortát csináltam, mivel se tegnap, se ma nem volt egy perc időm se és azért ne legyen a család édesség nélkül:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit