Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Jo reggelt mindenkinek! Nagyon szepek a kerti beszamolok es az ujabb sutesek! Vegig ettem mindent. hihi A kertesben meg jokat andalogtam es setaltam, viragot szedtem.
BEZSAM! Mielobbi javulast es gyogyulast a csaladnak!!!!!
ANDI: jol vagy mar??
Nem tudom sikerul e, de a TVN-re megprobaltam a ferjemmel fotokat "biggyeszteni". Hogy mukodik EEE csak a Don Qui hote tudja. Proba szerencs! Ezek az utobbi sutogeteseim.Nem kulonleges, "csak ennivalo"hihi Ja! A bokkepooten tortan van AZ a suti ami a tejszinbe megy megtortve amirol mar irtam is. A LIDL-be bizti lehet kapni ilyet. Finom! Probaljatok ki. Szaladok dolgozni. Mindenkinek szerencses szep napot kivanok.!
Masala,ugy-e milyen finom az erdelyi kurtoskalacs?Itt mellettunk a szomszedban is van egy kurtoskalacsos,csak ugy aradnak az illatok minden napItt is dragan adjak.
Limara ! Kreativitásodért, ötletedért és kézügyességedért mindi is irigyellek. Gyíönyörűséges tortát sütöttél. Tényleg kívül-belül nagyon jól néz ki. Hmmm és az íze milyen lehet !
Masala! Tudod már párszor tapasztaltam, hogy mostanában ha csak úgy sütök egy kenyeret, hogy nem valamilyen alkalomra, akkor nagyon szép lesz. Hát ez most így alakult.
De te sem panszkodhatsz, szépséges az Ukrán rozsod is, a kalácskád is és a mindennapi kenyeretek is.
Faszénen sütött erdélyi kürtőskalács. Összehasonlíthatatlanul finomabb a másiknál. Az égetett karamell ízt csak ezen lehet érezni. A tésztája is vékonyabb, a kalács nagyobb, de az ára is duplája a másikhoz képest. Máj.1-e volt a Duna parton.
Bezsa és Julika! A kenyeretek utánozhatatlan!!/ nekem legalábbis az! / Ha nálam nem úgy megy a sütés, ahogy elterveztem, abból nem siker lesz, hanem " csoda" .
Moha az a krémes tényleg csak tojásfehérjéből van?
Limara ezt mind Te találtad ki? Ilyet bármikor vennék a cukrászdában! / ez dícséret!! /
Én csak kalácsot sütöttem édességnek, mert a négy napból is kettőben dolgoztam, aztán a virágokat is be kellett ültetni, mert már három hete vettem szegényeket. A vasalásra még így sem jutott időm, pedig a Fiaimnak kezdődik az ing szezon. " sajnos" Most meg már nincs is kedvem!
Csokilencse helyett csokidara van benne, de így is működik. Lehet, hogy nem látszik, de olyan könnyű lett, hogy szinte repül.
Az ukrán rozsossal csaltam egy kicsit, mert nem akartam megint három napig készülődni vele. Tettem bele egy kis élesztőt is. / bocsi Kenyérke! /
Mostanában ez a minden napi kenyerünk. Tk. tönköly és BL-80-as.
Sziasztok! Ma kipróbáltam egy új receptet,sajnos fotót nem tudok mutatni róla,mert pár napig nincs gépem...
Az a neve.hogy Mimózatorta
Kell hozzá egy 22cm-es átmérőjű piskotatorta lap (vagy gyümölcstorta lap)
3 egész tojás,3 evőkanál cukor,1.5 dl tej Ezeket keverd habosra.
Majd 5 percig főzd.Ezután:
Adj hozzá másfél deka zselatint,kevés hidegvízben feloldva.Keverd össze és vedd ketté. Az egyik felébe fél csésze feketekávét önts,a másikba 4 evőkanál édes fehérbort.
3 dl tejszínt verj fel habosra,osszad 3 részre..Első rész a kávéskrémbe megy,másik a fehérbe,és maradjon a torta tetejére is.
Hagyjad dermedni rövid ideig,-majd a kávés krémet kenjed a kissé kiméllyített (gyümölcstortaszerűen) piskótára,utána a fehér krém,majd a maradék tejszín.
Tedd hűtőbe és teljesen szilárduljon meg.
Gépkocsivezetők csak óvatosan fogyasszák,ha még autóznak!
Nem kell megijedni,nagyon gyorsan készül,és finom.
Szep jo napot mindenkinek! Gratulalni szeretnek a szeeepsegekhez. Nyammi-nyammi! Le a kalappal!
CRISTINA Zebrasa is nagyon tetszik.Reg lattam ilyen "szabalyos"zebrat. hihi Mondhatnam, "enni valo".
MOHAM: jookat rotyogtem amit irtal! Hihi Eeen aztan "tenyleg"nem sajnaltam ki a csokit.hihi NALAM 1 szelet : A 10 dkg-nal kezdodik!!No teeenyleg ezert lett finom, de tomor. Latod, ezert utanlom a pontatlan es "sacc"reciket. Igy elbaltazni! Marcsak 2 szelet van a 26cm-es tortabol. Bezsam parmezanoskajabol IS marcsak par rud van. Ma majgombocos zoldsegleves+kir.husi+tepsis s.krumpli es hagymas paradicsisali lesz az ebed. Holnapra s. pipicomb es a lanyom kivansaga /az enyem IS/ tokfozelek, amit courzsetbol /cukkini/ keszitek. Ja, es ha lesz energia hozza, egy caket/csokidb-os/ akarok meg osszedobni. Aztan var a 3 hegy Himalaja.
No, el is bucsuzok, majdmeg benezek. Puszka es jo sutogetest mindenkinek!
Ancsi itt a recept, én még megtoldottam annyival,hogy a krémet ráöntöttem az alsó lapra,ment a hűtőbe 4 órára, majd fél liter tejszínt habbá vertem kicsi porcukorral és 2 zacsi habfixálóval,ezt rákentem a már szilárd krémre, erre tettem az előre felkockázott tetőlapokat.
Moha, klassza krémesed! Megkaphatnám a recit, nekem is van a mélyhütőbe tojásfehérjém. Gyümikenyeret szoktam csinálni belőle, de mostanában elég sürün csináltam és a család már leállitott hogy unják, besokaltak belőle. De ez a krémes csoda tök szuper, bevállalnám!
Mindenki nagyon ügyi, sok szépség készült, GRATULA minden kis pékecskének. További szép estét és mindenkinek jó pihenést ezen a hosszu hétvégén. Igaz már csak 1 nap van hátra és kezdődnek a dolgos hétköznapok,üdv:Anikó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit