Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Óriási kérdésem lenne: bekevertem életem első nyanyáját. Kb 1 órája vettem ki az üstöt és hidegre tettem, folpackkal lazán letakartam ahogy a recept irja. De már akkorára kelt, hogy majdnem tele van vele az üst. Reggelre nem " fut " el? Jól csináltam, ilyennek kell lenni? Ugy gondolom, ha egész éjjel hagyom akkor talán kifut az üstből ugy meglendült a növésben.
Limara! hű de megkóstolnám ezt az epres finomságot
Bezsa! hogy vagytok "egészségileg"?, csak néhány szót írj!
Masala! félreértetted az írásomat! a "szegényes felhozatal" alatt én azt értettem, hogy egy idő óta igen csak megritkultak a bemutatott sütések, ill a fórumon történő beszélgetések is!
Szomorúan kell bevallanom, hogy a tegnapi kenyerem ismét az elrontott kategóriába sorolható. Limara! küldök majd levelet, és részletesen leírok mindent, képet is csatolok. Légy szíves majd segíteni.
Bea! Fantasztikusan szép a kenyered, egy igazi pékségben is csodájára járnának, gratulálok!
Moha! Guszta a kalácsod, mint mindig, a retró süti meg nagyon izgi! Remélem jobban vagy!
Fruzska! Szép a kenyered, ne keseredj el! Ha kelés közben reped, annak sajnos több oka lehet. Vagy egy kissé elkovászolódott, vagy túl gyorsan kel, vagy túl szoros a tészta.
Szuperkeri! Sajnos ha sütés közben lesz kisebb a kenyér, az azt jelenti, hogy túlkelt a tészta.
Kati! Biztosan nagyon örültek az ajándék kenyérnek, remekeltél!
Vogii! Super a torta! Sok boldogságot a kis ünnepeltnek!
Gyönyörű a kenyered, gratulálok! Azért repedt meg körben, mert nem volt megkelve sütés előtt, a sütő hírtelen hőjétől meg szétrepedt. De tudod, ott a legfinomabb!
Most dicsekedhetnék, hogy milyen szép cserepes a kenyerem, de nem vagyok elégedett! Először is egy éppen kidurranni készülő, szétrobbanás előtt álló kelés közbeni kenyértésztát gyúrtam újra össze. Másik adag tésztát állítottam össze, ebből lett ez a kenyér, benne van a turbózott tészta egy része is.
Ez lett belőle. Vajon, miért lett ilyen? Mintha ketté akarna válni, de nem volt rá ideje. 60 dkg liszt, 20 dkg turbózott öregtészta és 1 kg 37 dkg lett a kenyér. Ekkora kenyeret talán egyszer sütöttem.
Moha az a retro süti nálunk mindég kedvenc volt régebben. Mikor kisebbek voltak a gyerekeim, akkor csináltam. Mióta Kartika " majomkenyér" nevű sütije szóba kerül, nekem mindég ez a süti jut eszembe, ugyanis nekem a régi receptem szerint ennek a " retro" sütinek a neve a majomkenyér.
A kenyér felhozatal lehet, hogy kicsit gyér, de annál szebb! Egyetértesz velem Superkeri?
Fruzska! jól néz ki ez a kenyér Egy ideje én is kínlódom, mert az én kenyereim is a vágások mentén a sülés kezdetekor "szétrepedezik". A sütés végére pedig megkisebbednek
Nem tudom, de nekem a kenyereim oldalt megrepednek keléskor, és így is sül meg. Az íze fantassztikus, de nem tetszik. És egyánltalán nem tudom mit rontok. Lehet hosszabb formát csináljak?Kérlek segítsetek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit