Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara hány fokon sütötted a békebeli kifliket? Mert az eredeti szerint max. hőfokon kell sütni,hát az nekem brikett lenne Megpróbálom a tied alapján kitotózni a jó hőfokot.
Latom , kenyer vetelkedo van. DE En vagyok a nyertes mert jooocskan megkostolgatom. hihi Gyonyoruek!
MOHAME olyan mint 1 orias -csikos Katicabogar.Remelem felemmaszik majd ki! LIMARAM kalacsabol megmar varhato hogy egy Szamuraj is kiugrik mert annyira pagodas -Hokkaido. hihi Haajj, Toranaga-san!
MASALAM: egykis segitseg Neked. AZ aki irta a receptjet a palacsinta kisutesehez egy feledekeny es otlettelen fajanko lehetett./Sztem/
! otlet tolem: Itt fooleg Kinaiak hasznaljak ezt a technikat. Itt lehet kapni Amolyan szuro szeruseget Wokhoz. Ez kulonbozo meretben van. Amolyan "apro mehkaptar-alaku Csirkeolhozvalo femhalo van megcsinalva szuronek. /EZT joool leirtam , Mi??/ Ezene az olaj atjarja amit sutsz es le is tud csepegni rola utanna. Altalaban a garnelakat sutik benne ki olajban. DEE lereszelt krumplibol feszket csinalnak ill. kibeleled az egyik ilyen szurot es a masikat belenyomod ra hogy NE jojjon ki es kuszalodjon ossze az olajban valo kisutesnel. Igy a kesz eredmeny, amolyan "rostiszeru"-szalmaburgonyas madarfeszek. Nem vicc. A szakacsok ezt toltik azutan meg valamivel, vagy csak disziteskent a tanyerra teszik. Dekorativ es finom is.
Ps: Jossz a talira??Irjal!
MOLDIKA, en a koldus kenyerket IS szeretem!
FRUZSIKA kuldjel mar kenyerket. Majd en letesztelem!
Moha az a kenyér nagyon mosolygós, Limara a hokkidó kalácsod szinte repül.
Ancsi ne add fel, hidd el előbb vagy utóbb sikerül és amikor egyszer már sikerült, akkor könnyebb lesz. Persze még velünk is előfordul, hogy nem teljesen olyan lesz a kenyerünk, mint amilyet szeretnénk.
Masala ezt néha én is megállapítom, mármint a sietséget,vagy a nagyot akarást,az ilyen recepteknél fél napot dolgozol vele és az eredmény lehangoló. Látványra tényleg jó lett,de gondolom olajat enni nem akartál.
Tegnap láttam Max konyhájában egy jó ötletet, vékonyra nyújtott, négyzetre vágott levelestésztával (készen vette) kibélelt kiolajozott muffinformákat, ebbe ment fűszerezett sajtkrém egy kanálnyi,abba kolbász, sonkadarabok,bacon, stb., apróra tépett bazsalikomlevél. Majd forró sütőben megsütötte.Dekoratív és szerintem finom is lehet, én ki fogom próbálni.
MOHA aranyos vagy köszönöm a biztatást igazán jólesik. Nem szeretném feladni addig kisérletezek amig valami formásabb kenyérkét össze nem hozok. Limara megoldotta a problémát, rájöttünk, hogy kimaradt az élesztő. Illetve amikor a receptet kinyomtattam valahogy lemaradt az alsó sor és az pont az élesztő volt. Én naiv meg azt hittem,hogy a nyanya magában elég bele, de nem igy lett. Meg is lett az eredménye! Van még a hütőben nyanyám talán holnap ujra nekiállok, szerintem most sikerülni kell.
A kenyered valami eszméletlenül szép. Nahát én is ilyenre vágyom csak ahhoz még jó sok időnek kell eltelni mire az enyém is ilyen csinoska lesz. Csorgatom a nyálam egy szeletkéért, pont jó lenne a krumpli főzelékemhez ami most készül.
Olyan jó hogy ennyien biztattok, talán ezért nem adom fel és próbálkozom.
Limara ez tényleg gyerekkorunk kiflije! Gyönyörűűűű!
Ancsi ne keseredj el, tényleg lehet a liszt, vagy az élesztő hibája is a dolog, nem te vagy ügyetlen! Itt azt hiszem mindannyian voltunk már így, nekünk sem sikerül mindig egyformán minden! Nekem is ment már tortám is a kukába, semmi baj! Ha Limara leírása alapján pontról pontra végigpróbálod, sikerülni fog! Először figyeld az időket is, vekker az orrod elé, így nem lesz gond! Majd ha már gyakorlottabb leszel,akkor fogod látni a tésztán is,hogy mennyi kell még neki.
Végre elmentek tőlem a repesztő manók, és sikerült egy jó kis kenyeret sütnöm. Nem tudom miért, de az utóbbi időben csak ronygyos kenyerek sikeráltak. Ez viszont kárpótolt:
Íme itt a kenyér felvágva! Pihe könnyű és három nap után is pattog a héja, ha vágom.
Szokásomtól eltérően nem zacskóban tároltam, hanem egy / kettő, amíg nem vágtam föl / konyharuhába betekerve. A héja keményedett, mint a régi parasztkenyéré, de a belseje még most is finom, puha.
Ezt viszont nem ajánlom kipróbálni!! A munka nincs arányban a végeredménnyel. Aki ezt kitalálta, azt nagyon szorította a határidő egy receptes újságban. Ráadásul ott zöldséggel volt töltve.
Sima palacsintát sütöttem és két merőkanál közé szorítva olajban kisütöttem. Szép lett, de az olaj még akkor is " folyt" ki belőle, amikor beleharaptam. A hétvégi szülinapi menü egyik része lett volna, DE nem lesz!
Superkeri én is arra gondoltam, amire Te. Nem szándékoztam " éllel" írni. Pontosan annak örültem, hogy a kevés ellenére, szinte mind nagyon szép kenyér lett.
Limara én is arra gondoltam, hogy nem kelt meg még eléggé a kenyér, csakhogy hideg sütőbe tettem kb. 1 óra kelés után és akkor már a jénai tetejéig ért, ezért le is vettem róla, mielőtt a sütőbe tettem. A megsült kenyerem soha ilyen magas nem volt még. A szelet 15 cm magas lett!
Limara gyönyörűek a sütéseid Bezsám kenyeréről nem is beszélve. Nagyon szép lett. Limara elkérhetem ezt a fantasztikus kifli receptet tőled légyszíves?
Kecske sutotte a kaposztat cimmel! ES a kecske miert is Neee kostolna meg!? SZOVAL! Megkezdtem a Kokuszkockat. Megkostolni MEGKOLL nehogy lejarjunk HA megis vmi van az izevel. Szoval: Mennyei! A joo adag rum is kierezheto es a tesztatakaro alatt igy a sutesnel nem is parolgott el az alkohol belole. Szoval a szemeim kette allnak.Mert ugyi soha nem iszom eshat most ez is megdob"".Tesztaja is jo lett. A tojassargas cukormazhoz megmeg raktam bele narancsolajat. Csoki-narancs-es kokusz!-Kell ennel finomabb? Atkeresztelem: BAHAMA-almai c. sutirehihi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit