Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Lányok! Én már ott tartok, hogy kenyeret ajándékozom mindenkinek (aki megérdemli).
Férjemék iskolájában jövő héten egészség napok lesznek, és a férjem felajánlotta, hogy sütünk (nem süt a feleségem, vagy valami...) kenyeret. Ja, érdekességképpen: valami cégtől kapott a suli kenyérliszt-keveréket -tudjátok, amihez csak víz kell- hogy abból süssünk kenyeret... Nesze neked egészség!!!
Lányok! Mindenki ügyes volt az elmúlt néhány napban (is)!!!
Kati! Nagyon jópofa, ahogy megemelte előtted a kalapját a tészta...
Egy kérdésem lenne: mennyire szabad felmelegedni a kenyérsütő gép külső boritásának? Kb 3 hónapja vettem és már a másodszorra tapasztalom hogy elég meleg a külseje. Ez vajon természetes? Addig nem szeretnék reklamálni, mert ha ez normális jelenség akkor elhajtanak talán. Mindenkinek további szép napot,üdv:Anikó
Már napok óta foglalkoztat egy kérdés.Bátorságom még nem volt kipróbálni,így felteszem itt, valószínűleg Ti érdemben tudtok hozzászólni. Reggeli friss pl kifli vagy zsemle(,sőt kinéztem a haltoványt is) elkészíteni,és formázás után hűtőbe letakarni. Reggelig túlkelne, vagy esetleg lehetne friss péksütink?!
Bezsa ! Szépek a kiflik. Ügyes vagy, hogy így kitaláltad a főzési módszert.
Kati ! Még nem is láttam ekkorára megkelni egy tésztát Szerezncséd volt, hogy nem kelt túl és szép lett az eredmény .
Brigitta ! Szépek a zsömik és a kenyered is, mint mindig.
Limara ! Már megint micsoda repertoár. Nem semmi kis nasi. Nekem még az agyamban sem születne meg ilyen, nemhogy sütni. Nagyon jól néz ki, csentem belőle.
Masala! Én mindig az élesztett kifliből csinálom a zsömiket is,ami fehérliszt,de most egy részét tönkölyre cseréltem.Nem volt baj.
Limara! Te aztán nem sokat filóztál,kigondoltad,és el is készitetted!Én most tettem egy pár zacsival a fagyóba,majd meglátjuk mi lesz később,kibirja,vagy sem.
Kati az utolsó percben készült a kenyered, látom. Ha így akartad volna, biztosan túlkelt volna a tészta. Jó, hogy fényképeztél! Klassz lett a kép a tésztáról.
Moha köszönöm a linket, megnéztem, de én eredetileg édes kosárkát szerettem volna, hogy fagyit tegyek majd bele. Ezért próbáltam palacsintából megcsinálni.
Limara már megint egy új recept? Végre utólértelek Benneteket a sütési praktikákkal, most megint küzdhetek a kiflikért. Pláne, hogy gyerekkori emlékeket idéz! Muszály lesz beiktatni hamarosan.
Brigi szép a zsömléd! Nekem még igazán cserepes zsömlém sem volt. A tiéd fehér lisztes vagy kevert?
Helló, Bezsa! Jöttem, láttam és lepattantam a falról! E-mailkében leírtam.
A kifli isteni 2-öt bevágtam belőle. Kis lángon hagyom a vízet gyöngyözni. Nekem nem volt macerás 2 lapáttal csináltam az egyikre rátettem az bele a vízbe a másikkal víz alá nyomtam. Aztán mehetett a tepsire.
Drága Pékcsekék, nem vagyok hűtlen, de írtó sűrű napjaink vannak/voltak/ és lesznek is, mert építkezésre adjuk a fejünket....ami jó, és örömteli, csak csupa aggodalom vagyok, végig tudjuk-e vinni terveinekt! Férjem nagyon bizakodó, így belé kapaszkodom - mint mindig!
Közben persze olvastalak Benneteket, ámuldoztam csodaszép műveiteken, és kóstolgattam is!!
Tegnap szendvicskenyér készült, 10% roszliszttel, és 10% tk. búzával, nagyon-nagyon finom lett! Ez egy ragyogó recept, Limara, mindig sikert aratok, és sok-sok -sokféleképpen lehet variálni!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit