Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kerem szepen: IDE csak csukott szemmel szabad bekukucskalni! CSODAS!Jujj, de megeheztem.Sosak, edesek, peksutik. Isteni!
FRUZSIKA: Te aztan kesz pekseget nyitottal. Total kiviragzas. MASALA: Gratulalok az unnepeltnek .EEES Neked is mivel egy lakodalomra valonyit sutottel-foztel. Le a kalappal! A tortak is nagyon szepek. Jujj de megkostoltam volna.
AMARILLISZ gyere tobbszor!! Csodanlatosakat keszitettel.Hamm-hamm. JEGKASA : Ennek a Kinder-Paradizo recijet hol talalom? Sutoporos a teszta v. sima piskota??
Lanyok a betegeknek mielobbi gyogyulast! Megyek mert reggel 5-kor kell kelnem.
Én megsütöttem ezt a sütit de nem olyan mint a bolti csak nagyon hasonló. Mikor kerestem vissza kié a recept akkor a blogon olvastam ez egy olasz recept alapján készült. De azért finom nem fog ránk száradni.
Nagyon sok szépet sütöttetek ! Mindenkinek Gratulálok!
FRuzska! A tésztát én is úgy készítem, mint Masala. Egyszerre 1/2 kg. lisztből szoktam gyúrni. Gyúrás után kettőbe veszem a tésztát, zacskóban pihentetem kb. fél órát. Ezután az egyiket lisztezett deszkán hengeresre görgetem, és általában 6 - 7 darabba vágom. Nyújtom, terítőre, konyharuhára teszem. Vágás előtt ha szükséges, kicsit szikkasztom. Lisztezett deszkán, vagy konyharuhán szárítom, ha nem frissen használom. Papírzacskóban, dobozban tárolom a speizban.
Fruzska nagyjából összegyúrod és a gépet először a legnagyobb vastagságra hagyod és áttekered rajta,összehajtod és aztán megint kinyújtod, aztán egyre kisebbre állítod, amíg el nem éri a kivánt vastagságot.. Tökéletesen összedolgozza a tésztát. Először kis mennyiséggel kezdj, hogy kitapasztald.
Fruzska arra a tésztanyújtó gépre gondolsz, aminek vannak különféle tartozékai? Annak a tésztája: minden 10 dkg liszthez 1 db tojás kell. Víz elvileg nem kell hozzá, de ha a tojások kisebbek, akkor lehet, hogy kell egy kicsi. A bolti tésztának is ez az arány adná a megnevezését, hogy X tojásos tészta. Persze kétlem, hogy abban valóban annyi tojás van. A tésztának "keménynek" , de még gyúrhatónak kell lenni, mert a puha tésztát nehezen nyújtja a gép. Ezt majd ki kell tapasztalnod. A tojást lehet vízzel helyettesíteni, de csak részben. A friss házi tésztát néhány percig kell csak főzni. Szárítani is lehet, de akkor valóban száraz legyen, különben megpenészedik. Sót keveset kell tenni bele, de ha kimarad, az sem baj.
Sziasztok ötletet, segítséget szeretnék kérni tőletek. Drága férjem meglepett egy leves tészta betét géppel. Receptre lenne szügségem. Milyen arányban használjam a lisztet tojást és a sót meg a vizet. Milyen állagú legyrn a tészta keménysége. köszönöm szépen, további szép napot. A sörcsúzda receptje egy sima vajas hajtott tészta . Puszika
Brigitta: Nagyon szépen köszönöm a tanácsot. Akkor ma csinálok egy adag nyanyatésztát, mert ahogy láttam sok receptél elkél, legalább lesz mihez nyúlnom. A tegnap készült kilik még kitartanak, aztán holnap vagy holnapután sütök egy újabb adagot. Még egyszer köszönöm.
Már régen jártam erre,de mondhatom nem csalódik az ember,gyönyörű finomságokat alkottatok,gtratula Nektek!
Hokagi!
Szia,köszöntelek nálunk,örülök,hogy csatlakozol hozzánk,és már van sikerélményed!A zsemlét,és a kiflit én Limara Élesztett nanyis kiflijéből szoktam sütni,van ,amikor két tepsi között,ami egymásra van boritva.Sütés előtt vizspricc,és utána is,igy cseprepesedik.Mindezekről,tanácsokat,útmutatást találsz a reciknél,érdemes mindent átböngészni,és ha utána nem tiszta valami nagyon szivesen segitünk!
Én új tag vagyok, csak 2-3 napja regisztráltam, de azóta csodájára járok! Micsoda gyönyörűségeket tudtok sütni! Fantasztikus! Én is akarok ilyeneket csinálni!!! Tegnap megpróbálkoztam Margit sajtos kiflijével, nagyon finom lett. De ahogy most láttam a békebeli kifli és zsömle fotókat, én is szívesen csinálnék olyat.
Limara, Fruzska és Bezsa: Most a ti képeiteket láttam a békebeli zsömléről és kifliről. Segítenétek, hogy hol találom a receptet és adnátok egy-két tanácsot, hogy mire figyeljek, mik a buktatók?
Brigitta: Hogy csináltad, hogy a zsömléd ilyen szép ropogós lett? Vízzel spriccelted? És melyik recept alapján dolgoztál?
Fruzska, ha ezt mind két hét alatt sütötted, akkor is rengeteg! Ha nem két hét alatt, akkor méginkább! Mi lenne, ha időd is lenne???
Dulifuli, nem lehet, hogy a hajtoványod nem kel elég ideig? Én sem vagyok nagymenő, de ez még eddig sikerült és nagyon finom.
Én nem látom Dojika képeit!!!!
A békebeli főtt kiflit én is megsütöttem. Hihetetlenül finom tésztája van még kétnaposan is. Igaz, én csaltam, mert tettem bele egy kis öregtésztát is. A főzéssel viszont nem vagyok kibékülve, mert ragyás lett a tészta, amikor a víz alá nyomtam. Ahol lenyomtam, ott úgy is maradt. Később úgy főztem, mint a bagelt. Egyik oldalát is egy kicsit és a másik oldalát is egy kicsit. Így már szépek is lettek, nem csak finomak. A Tieitek miért nem mnyomódnak meg???? És a tekerés nekem jobban megy, ha háromszögeket vágok a tésztából, úgyhogy legközelebb úgy nyújtom ki.
Képet azért nem hozok, mert a hétvégi szülinap miatt nincs kedvem majdnem 100 képet újra feltölteni, hogy eljussak az utolsókhoz. Még nem törölhetem le a többit!
Fruska: az legfontosabb: jobbulás a kiskánynak, a második dolog: kérem szpen a mártogatós sőrcsúzda receptjét A 7végén vendégek jönnek, s lehet, hogy letesztelem A hermadik dolog : elöntött a sárga irigység. Nekem nem sikerül a hajtovány. 3x is próbáltam, és valahogy szalonnás lett sajnos, pedig pizzakrémest és sajtos csináltam, "gyári szalonna" nélkül. Mi a titka?
A kenyérsütős liszttel nagyon rossz tapasztalatom van. Akkor kezdett elromlani a kenyérsütőm. Úgy beragadt a kenyér, hogy több órába került, míg ki tudtam szedni a gépből. A kenyeret is, és a maradék lisztet is a malacok ették meg.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit