Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
A héten nem voltam, mert belázasodtam, és a szememre is ráment a dög vírus. De látom, hogy szépen termeltetek most is!
Moha! Az a tepsid, amibe a 3 kalács van, az is széthúzhatós, jól látom? És van hozzá elválasztó? Milyen mély? Ezt is a Lidlben vetted, mint én a kenyeres kihúzhatósomat? Nagyon tetszik! Nagyon professzionális!
Azt szeretném kérdezni, hogy ki szokott, és melyik recept alapján teljesen tk.-lisztes kenyeret sütni a sütőben? Nekem van egy receptem, de az gépi. És csak egyszer sütöttem meg, ami jó lett, de ez már 1 éve volt. És most a sütőben szertnék sütni egyet. Mennyire kell megváltoztatni a gépi recit? És mire kell vigyázni. Azt tudom, hogy ragadósabb, de akkor hogy kell formázni? Meg ilyenek? Kérem segítsen ebben akinek több tapasztalata van ilyen téren! Előre is köszönöm!
Haat szabad ilyen szepsegeeket a kepembecsapni? Nem valtott at a forum aztan nyomtam egyet rajt es puff! telitalalat! Gyonyoruek es megennem ha lehetne! hihi. Foleg a Fantasat! En hulye EZT meg sose keszitettem!
Fruzska gondolom, már késő, de azért válaszolok. A tésztádba nagyon sok a víz! Ha nagyok a tojások, akkor próbáld meg egyel kevesebbel elkezdeni a gyúrást és csak apránként adjál hozzá vizet, ha kell. Nem kell kimérni. Írtam, hogy a puha tésztát nem tudja a gép kinyújtani. Inkább keményebb legyen, mint puha. Ha szárítani akarod a mostani tésztádat, akkor forgasd meg naponta többször, mert a sok folyadék miatt a puha tésztád nehezen fog kiszáradni és esetleg megpenészedhet, ha elteszed.
Mostanaban latom mindenki jool elfoglalt. Kevesebbszer latlak bennetek. Nalam is igy van. Munka-hajtas es nagy a hajtas, pajtas!
Rem keveset tudok sutogetni ezert. NO!-DE most az igeretemet be kellett valtanom. Elkeszitettem a Kaloz-tortat. Neem hajot, hanem egy joo reszeges es kisse ilyeszto "igazi"Kalozt. hihi Piskota es egyfajta tejszines pudingszeru toltelek. Az 1-ik lap Vanilias izu es a kovetkezo mango.A diszites marcipan. A ferjemmel jookat rotyogtunk rajt. Remelem az utat jool atveszeli az autoban majd mert 30-40 km-ert utazik majd. Fotot keszitettem rola HA netan az olembe landolna a kocsiban. A hajot/ vitorlas/ szivesen elkeszitettem volna DE idohiany. A hajo kulso reszet csokolade munkaval keszitettem volna. Total felepites hogy minel elethubb legyen. Majd 1x.... Arra is gondoltam hogy egy lakatlan szigetet palmafakkal+ tenger zselatinbol es hajo+kincseskoffer stb. Jooo nagy munka lett volna.
Most meg azt kell kiotlenem hogy MIT keszitek a sajat lanykam szulinapjara. Junius 2-an lesz 17 eves. ES dolgozom is. Majd ejjel vmit suttyomban. Bekakiralyt gondoltam mert szereti a bekakat hihihihi meg a tunderes dolgokat NEEEE nevessetek!!! O szeret rajzolni es mindenkinek megvan az egyeni stilusa rajzban. Az O ihlete az itt talalhato EFTELING-Parkbol szarmazik. Meseorszag es vidampark egyben. Hatalmas teruleten van. Mar tobbszor voltunk ott. Felnottek, gyerekek egyarant jol erzik ott magukat.
JEGKASAM: Nagyon koszike a recit amit betettel!!
Valaki kuldjon erre mar a sutott szepseges finomsagokbol mert "kivanatos"vagyok! No!Oszt gyertek szaporabban ide mert nemcsak morzsakat akarok szemezgetni am!!!!!!!!!!!
Mónika,nem tudom szó nélkül hagyni a kifliket,sem a sósat,sem a Pozsonyit!
Én ma egy új reci alapján sütöttem lekváros,és diós buktát.Batka blogján találtam,gondoltam megsütöm.Valami hihetetlenül finom,foszlós,pillekönnyű lett,kicsit jobban megsült a teteje,mint kellene,véletlenül.Azt histzem megtartom a recit,és ebből fogok legközelebb is sütni.Nagyon egyszerű összetevőkből áll,és a végeredmény mégis isteni.Batkának köszönet érte!!
Sziasztok! képzeljétek el, nagyon csúnya lett a mai kenyerem. Egyszerűen kezelhetetlenné vált a tészta. Pannon liszt a bibi. Találtam egy jó lisztet, de nem lehet sehol kapni. Abo Mill Zrt. gyártja. A pannon rosssz liszt. Levelesedik a tészta dagasztás közben. Soha többé nem használom. Ha valaki tud lelőhelyet kérlek szoljon. Nagyon szépen köszönöm.
Már megint híztam 3 kg-ot pedig csak az utolsó pár nap terméseit nézegettem,olvasgattam.Nem is merek sűrűbben jönni . Nagyon ügyesek vagytok, le a kalappal mindenki előtt! Én is próbálkozom,de azért látványban még sehol nem vagyok hozzátok képest ,de szorgalmasan gyakorolgatok.Köszönöm a sok bevált receptet amit megosztottatok az oldalon.
A kinder paradiso recije egy alap vajas piskóta, és egy tejes főzöttkrém felvert tejszínnel tusbózva, zselével szilárdítva. Ha kéred a pontos receptet szólj és bemásolom a Bármitbe:!
De egyébként szeretnék még rajta tökéletesíteni, hogy olyan legyen mint amit nálink a boltban kapni!
Elkészült a pozsonyi kifli. Én a bevált beiglim tésztájából sütöttem most először.
Amit hibának vélek felfedezni, hogy kicsit sok a tészta a töltelékhez képest, tehát kisebb kifliket kell formázni máskor, ebből az adagból 24 kifli lett, de máskor 30-32 db-ra vágom. Akkor lesz tökéletes. Az íze mennyei.
Sziasztok köszönöm a hozzászólásokat, a tegnapi maskarpóném. Még egy kérdés. Túl nagyok voltak a tojások 500g liszthez tettem 1 dl vizet 4 tojást. A felét késsel vágtam a másik meg szárad, nem vágta el a tésztát a gép tul lágy. Legközelebb nem teszek bele vizet. szárítsam még vagy lasannya legyen belőle? Ha szárítom még elvágja e majd a gép?Előre köszönöm a válaszotokat puszi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit