Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
MOHAM: korbeszaglaszok majd neked. Nem hallottam meg rola. Biztos egy speci bakkernel vette es nem Utrecht kornyekerol.
Kedveskeim! Olyan ehseget kapok en mindig itt hogy no! Mar megint micsoda nyelnivalokkal"" tomtetek tele az oldalakat? Haaat, szabad ilyet?
Ma mindharmunknak szetdurran a tokose. Meleg front jott, es olyan para mint a szaunaba. Gondolom ezert is csak maaan.Szedolgunk mint az oszi legyek. Semmit nem tudtam ma csinalni, csak bevasaroltam, de ott is csak lezengtem inkabb.
LIMARAM: Egy buta kerdes! Megdaralod ugyi a makot elotte a sutidhez? Fent van ez a reci?
Végre egy kicsit lerogyok. Kész van az eperlekvár, egy kis tejfölös epres süti, egy adag lekváros tatu,meg a mai kenyerünk.
Limara a calzonéd nagyon szép lett! A bögrés mákos is fini lehet!
Neene a kenyérkéd nagyon csinos!
Ildikó lenne egy kérdésem hozzád! A fiam egy évvel ezelőtt volt az osztályával Hollandiában, és most kezdett nosztalgiázni egy talán Rembrandt nevű kenyér után. Barna kenyér volt, barnás zacskóban, hagyományos formájú,tehát nem dobozban sült. Ha találsz ilyet,meg tudnád írni az összetételét? Talán a tetején volt szezámmag is,de ez nem biztos. Előre is köszönöm!
Tészta: 3 dl tej, 2 tk. só, 2 ek. olaj, 1 tojás, 60 dkg liszt, 1 tk. cukor és 2,5 dkg élesztő. Tojás kimaradhat, de akkor kicsit több tej kell hozzá. Szokásos 20 perc dagasztás, majd duplájára kelesztés
Töltelék mikor milyen, de ma: 1 nagyobb fej hagymát megpirítottam, 10 dkg húsos bacon szalonnával együtt (vagy apró kockára vágott füstölt sonka). tettem hozzá 30 dkg darálthúst, és 10 dkg apróra vágott gombát. Sóztam, borsoztam, kicsi kakukkfű is ment bele, meg kevés csípős pirosarany. Puhára pároltam, de vigyázva, hogy ne száradjon ki. Végén mehet hozzá apróra vágott kaliforniai paprika, aszaltparadicsom, petrezselyemzöld és reszeltsajt. Ízlés szerint.
A megkelt tésztát 9-10 darabba vágom, egyenként kör alakúra nyújtom. Mindre teszek kb. 2 ek. tölteléket, félbehajtom a tésztát, jól lenyomkodom és a szélét visszatekerem. Sütőpapíros tepsire teszem, kb. 20-30 percig újrakelesztem, majd tojással lekenem. 180 fokos sütőben sütöm pirosra, de mielőtt beteszem, villával megszúrom, hogy a gőz távozni tudjon.
Tálaláskor tejfölt adok hozzá, a felnőtteknek keverek bele chiliszószt. Mi úgy szoktuk, hogy a csücskét leharapjuk, majd a belsejébe csorgatjuk a hideg savanykás tejfölt, ami beleolvad a forró töltelékbe. Mennyei!
Brigitta! Persze, hgoy van kinek mutogassad a sikerélményeidet. Olvasni és nézelődni szoktam rendszeresen,csak ritkábban írok. Gratula, szépek a bagettek és a házi vanilia puding is bizti fincsi volt a sok-sok eperrel.
Limara ! Ismét remekeltél. És már az idei eperlekvárt is megkóstoltátok így.
Nekem meg cseresznyés pitét kellene sütnöm, 2 kosár cserkót szedtünk le Anyukámmal. Teszek belőle a fagyóba is. De semmi hangulatom és erőm nincs a sütéshez.
Aktívan indult a mai nap, meggyes pitét sütöttem ( ill. ez inkább meggyes piskóta ), ebéd után utazunk haza Tolnába ( tudjátok, a találkozóra is csak igen rövidke időre tudtam volna menni ) - GONDOLTATOK RÁ? HOGY MA LENNE?????!!!! -
...szégyenkezem...nagyon régen voltam...egyszerűen nem juutok ide, és a kenyérfelhozatalom is siralmas. Kizárólag a szendvicskenyér variácóiban jeleskedem, semmi mást nem készítettem az utóbbi kb 3 hétben... ( kifogással persze élhetnék, mert van dolog épp elég, de nem teszem! )
Ti viszont csudaügyesek vagytok, csak ámuldozom, mennyire kreatívok és szorgalmasak vagytok!!
Superkeri,látom,titeket is rabul ejtett ez a reci,én is nagyon szeretem!Gyönyörű kiflik!
Bea,a rolnik nagyon guszták!
Masala!Nekem nincs fagyigépem,a késes darabolómnak van egy habkártyája,azzal lehet felverni habokat,én azzal szoktam a fagyit is késziteni.Erre kiváló.Nem szándékozom gépet venn,mert nagy hely kell neki a fagyóban,és ez a kis szerkentyű is teljesen megfelelel.
Brigi ilyen "rongyos" kenyérrel én minden nap ki lennék békülve! A fagyit géppel készítetted? Nekem azért nem lehet fagyikészítőm, mert olyan függővé válnék, mint most a kenyértől függök, hogy itthon süssem.
Fruzska te sem nyugszol! A réteslapot is te csináltad?
FRUZSIKA es LIMARA. Ha nem dobtok at erre a finomsagokbol elveszek a kivanalomba. Cseris-meggyes Hmmmm!
ANCSI, koszi a dicseretet. Nezz korbe a Mi receptesunkben mert sokat felraktam beloluk. Nagyon jonak tartom a RAMA es a FAKANAL, HOXA, HEDONISM, stb oldalait is. Hat, meg egykis fantazia es foooleg hogy a pekne is szereti a hasat. hihi.
DE! Akkor TE meg NEEM neztel korbe a tobbi peknel it!!!!! Istenieket tudnak! EEES gyonyorueket!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit