Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Most komolyan... Ezután a felhozatal után én csak egy átlagos kenyeret hozok! Egyszóval nagyon szépeket sütöttetek! Csak az a baj, hogy nem tudtam megkostolni őket!
Ez itt egy Limara féle bevált kenyér, csak kovász nélkül:
Amióta dolgozó nő lettem 3 gyerekkel +férj tudom rossz vagyok de nem jövök.Azért a képeket mindig megnézem.Sütök is csak nem fotozom öket.Most hoztam pár fotot ,hogy lássátok nem felejtettem el kenyeret sütni.
llacka! Én megégetem a platnin a paprikát, aztán egy lábosba teszem fedő alá, így a gőztől könnyebb lehúzni a paprika égett részét. Eztán csinálok egy ecetből cukorból sóból egy levet, mielött beletenném az üvegbe a paprikákat, néhány gerezd fokhagymát és jó sok vágott petrezsejmet teszek az aljára. Rárakom a paprikát és lezárom a tetejét. Beteszem a hűtőbe néhány napra. Jól összeérnek az ízek és ehető. Jó sokáig, de úgy is hamar elfogy. Ha kedved va csináld meg próbaképp sok sikert hozzá
Julikám! Az a kalács majd megszólal, tényleg nagyon szép lett, ügyes péklány vagy!
Edó!Fantasztikus, hogy ilyen akaraterőd van, gratulálok a fogyáshoz, nagyon büszke lehetsz magadra! Csatlakozom Julikához, igenis érdekel minket, hogy mi van veled, tudod, ez jó csapat. A sütik szokás szerint nagyon szépek, kívánatosak, ügyes vagy! Gyere sűrűbben, legalább a társalgóba kukuccsolj!
Szia Edo ! Igenis érdekel minket, hogy mi van veled és ne csak olvasgass hanem írjál is pár sort többször. Nagyon szépek a torták és a fagyid is fincsi lehetett.
Anikó ! Ehhez a kalácshoz most 2 evőkanál kakaóport (nem cukrozott) kevertem össze egy kis vízzel jő sűrűre, hogy a tészta ne lágyuljon el tőle. És ezt a keveréket tettem a tészta feléhez a gépbe és még 4-5 percig dagasztattam. És egyáltalán nem tűnsz értetlennek, szívesen segítünk amiben tudunk.
Julika, csak még egy kérdés a kaláccsal kapcsolatban: a kakaót össze kell keverni valamivel és ugy rákenni, vagy csak megcukrozom és rászórom és ugy tekerem fel?Bocsi ha értetlennek tünök, de ilyen formában még sose csináltam és nem szeretném elrontani.
Mindenkinek nagyon szép napot és kellemes hétvégét kivánok: Anikó
Szokás szerint mindenki gyönyörüségeket alkotott, nagyon ügyesek vagytok. Ha nem is irok sürün azért mindennap itt vagyok és nézegetem a remekmüveket, ki nem hagynálak Benneteket még 1 napra se.
Megyek sütögetni mert délután jön a vendégsereg és hát többféle sütit beterveztem.
Én is most próbáltam először, Limarától láttam a napokban az ötletet.
Nagyon jól gondolod 4 részre osztod a fehér és 4 részre osztod a kakaós tésztát. Én külön kinyújtottam a fehéret és a barnát is és még egymáson is nyújtottam egy kicsit.
Nagyon szépre sikerült a kalácskád. Én is szoktam sütni Hokkaidót, de ilyen csikosan még nem próbáltam. Ezt ugy kell, hogy 8 részre osztom, ráteszem a kakaósat a simára, ugy sodrom ki egymáson és ugy tekerem fel? Vagy lehet hogy rosszul gondolom? Elmeséled hogy csináltad?
Masala ! Azért engem sem izgat ám, hogy mennyire szabályosan csíkos, tudod finom legyen az a lényeg. Nekem egyedül Margitka Csíkos kalács koszorúja szokott szép csíkos lenni.
Superkeri ! Pirítóst is kell néha enni, ne búsulj.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit